Medicatie tegen vroegtijdige ejaculatie

0
(0)

Het zijn wonderlijke tijden waarin we leven. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Dit geldt ook zeker voor de farmaceutische industrie. Met welk psychisch of lichamelijk ongemak wij als mensen ook maar te maken kunnen krijgen in het leven, de laboratoria van de farmacieconcerns draaien onafgebroken op volle toeren en staan klaar om een oplossing voor ons te vinden. Als het even kan in de vorm van een hapklare pil of een gemakkelijk smeerbaar zalfje. De erectiepil is hiervan misschien wel het meest beroemde voorbeeld, die verder dan ook geen verdere introductie nodig heeft.
Maar ook tegen een veel voorkomend ander probleem in de slaapkamer, vroegtijdige ejaculatie of te snel klaarkomen, zijn inmiddels medicijnen op de markt te vinden. Lees hier alles over medicatie tegen vroegtijdige ejaculatie.

TIP: Wil je liever eerst aan de slag zonder medicatie? Bekijk dan deze videotip, waarin ik uitleg hoe je vanavond al je orgasme tot wel 30 minuten kunt uitstellen.

De ‘Wonderpil’, medicatie tegen vroegtijdige ejaculatie

Het effect van Sildenafil (Viagra), waar het middel vandaag de dag zo wereldberoemd om is, werd per toeval ontdekt eind jaren negentig. Het middel was aanvankelijk bedoeld als medicijn voor mensen met een hart- en vaatziekte. Tijdens de testfase lieten de mannelijke proefpersonen weten dat dit nieuwe medicijn een toch wel een zeer opmerkelijke bijwerking had. Ze hadden betere, hardere en langere erecties dan ze ooit te voren hadden gehad! De fabrikant pikte deze onverwachte werking maar al te graag op en werkte het verder uit in zijn laboratorium. Niet lang daarna werd de inmiddels wereldberoemde, blauwe, ruitvormige pil op de markt gelanceerd als hét middel voor mannen met een erectiestoornis. De rest is, zoals ze dat zeggen, geschiedenis.

Antidepressiva en SSRI’s tegen vroegtijdige ejaculatie

Een zelfde verhaal kan worden verteld bij de medicijnen die vandaag de dag worden voorgeschreven aan mannen met een probleem van een andere aard; namelijk vroegtijdige ejaculatie, of het te snel klaarkomen. Mannen die een bepaald soort antidepressiva slikten en voorheen last hadden van vroegtijdige ejaculatie, merkten dat wanneer zij deze medicijnen slikten, zij het langer vol hielden tussen de lakens.

De werkzame stoffen die zorgden voor deze bijwerking zijn de zogenaamde Selectieve serotonine-heropnameremmer, of SSRI’s. Deze SSRI’s zijn onder andere te vinden in antidepressiva als Prozac, Zoloft en Paxil. Deze middelen verhogen het serotonine gehalte in het brein. Serotonine is een stof die van nature door het lichaam aangemaakt wordt en in verband wordt gebracht met het hebben van een orgasme. Een kleine dosis van dit medicijn zou ervoor zorgen dat de ejaculatie wordt uitgesteld.

Goed nieuws! zou je nu misschien kunnen denken. Na de ‘wonderpil’ voor erectieproblemen is er nu dus ook eindelijk een wonderpil tegen vroegtijdige ejaculatie. Helaas moet ik je teleurstellen. Aan het gebruik van deze medicijnen kleven helaas toch wel enige bezwaren. Eigenlijk dezelfde soort bezwaren als bij het gebruik Sildenafil bij mannen met erectieproblemen.

In de eerste plaats gaat hier om een medicijn dat niet de oorzaaken van premature ejaculatie tegen gaat, maar slechts de symptomen ervan tegen gaat of onderdrukt. Je kunt SSRI-antidepressiva slikken tegen vroegtijdige ejaculatie, maar zodra je stopt met het gebruiken van deze middelen, komen de symptomen ervan terug.

Daarnaast is er ook nog een simpel, praktisch bezwaar tegen het slikken van SSRI-antidepressiva. Het duurt namelijk, afhankelijk van het middel, toch wel 4 tot 6 uur na inname voordat het gewenste effect (in dit geval dus langer kunnen volhouden tijdens de daad) in werking treedt. Je zult je seks dus echt vooraf moeten gaan plannen en van enige spontaniteit kan dus geen sprake meer zijn.

Maar veel belangrijker is dat deze middelen uiteindelijk gewoon een krachtig medicijn zijn, die aanvankelijk voor heel andere doeleinden zijn ontwikkeld. Zoals bij zoveel medicijnen, hebben ook deze medicijnen risico’s in de vorm van bijwerkingen. Naast het, in dit geval misschien gewenste, effect van het orgasme langer kunnen uitstellen, hebben deze medicijnen ook nog andere bijwerkingen die we kunnen dan weer kunnen missen als kiespijn.

Wellicht kies je liever voor een meer lange termijn oplossing? Een dergelijke techniek om langdurig resultaat mee te boeken deel ik met je in deze gratis video. In tegenstelling tot medicatie kost het kijken van deze video je niks!

Risico’s van medicatie tegen vroegtijdige ejaculatie

Veel voorkomende bijwerkingen van SSRI antidepressiva zijn; diarree, slaperigheid, droge mond, vermoeidheid, misselijkheid, overmatig zweten en gapen. Deze bijwerkingen treden vaak op wanneer je met het slikken van antidepressiva begint. Na enkele weken nemen deze bijwerkingen normaal gesproken af en verdwijnen helemaal. Bij sommige personen houden deze bijwerkingen echter gedurende de hele periode van het gebruik in meer of mindere mate aan.

Wanneer weer gestopt wordt met het slikken van deze antidepressiva, krijgen de meeste mensen te maken met ontwenningsverschijnselen. Deze ontwenningsverschijnselen bestaan onder andere uit; angsten, agressie, duizeligheid, slapeloosheid, misselijkheid, nachtmerries en oncontroleerbaar trillen.

De vraag is of het de moeite waard is ons probleem van vroegtijdige ejaculatie, in te wisselen voor deze hele reeks andere gezondheidsklachten.

Wonderzalf?

Het andere middel dat op markt is als middel tegen vroegtijdige ejaculatie is EMLA crème, of EMLA zalf. Ook dit middel was aanvankelijk ontwikkeld door de farmaceutische industrie voor een andere toepassing dan als middel tegen premature ejaculatie. In EMLA crème zitten verdovende bestanddelen die, wanneer ze op de huid worden aangebracht, het gevoel uit de ingesmeerde plek deels of geheel weghalen. Het was een middel om dus lokaal de huid te verdoven om kleine chirurgische ingrepen te kunnen uitvoeren, zoals het geven van een prik op een gevoelige plaats.

Aangezien de penis uiteindelijk ook gewoon uit huid bestaat, duurde het niet lang voordat men inzag dat deze verdovende crème ook gebruikt kon worden in de behandeling van vroegtijdige ejaculatie. Door de penis of delen van de penis geheel of gedeeltelijk te verdoven met EMLA crème worden genotsprikkels uit dit orgaan verminderd en kan het orgasme dus langer worden uitgesteld.

Nadelen van het moeten nemen van een medicijn tegen vroegtijdige ejaculatie

Hebben we hier dan eindelijk te maken met het wondermiddel tegen vroegtijdige ejaculatie? Nee, ook hier spelen in de eerste plaats dezelfde bezwaren als bij het gebruikt van erectiepillen tegen erectiestoornissen of SSRI’s als middel tegen vroegtijdige ejaculatie. EMLA crème neemt, net als de andere medicijnen, de achterliggende oorzaak van vroegtijdige ejaculatie niet weg. Het bestrijdt en onderdrukt enkel en alleen de syptomen ervan. Zodra je stopt met het gebruik, komt ook de vroegtijdige ejaculatie weer terug. Bij het gebruik van EMLA crème duurt het even voordat het middel is ingewerkt en het gewenste effect optreedt. Dus ook hier zul je je seks van te voren moeten plannen en is de spontaniteit dus verdwenen. Dat is zonde, juist terwijl elke man met een beetje oefening in staat is om zijn orgasme onder controle te krijgne. In deze video leg ik een krachtige techniek uit waarmee je direct al je orgasme kan uitstellen.

Daarnaast is EMLA crème ook aan de dure kant. Voor een tube van 30 gram tel je al gauw 50 Euro neer. Ook zul je een condoom moeten dragen, anders komt de vagina van je partner ook in contact met de crème. Op haar vagina heeft het hetzelfde effect als op jouw penis; het verdooft en neemt het gevoel weg.

Daarnaast kleven er aan het gebruik van EMLA crème ook enkele vervelende bijwerkingen zoals; jeuk, branderig gevoel en geïrriteerde rode vlekken. Ook zijn er ongewenste bijwerkingen bekend als rusteloosheid, slapeloosheid, misselijkheid en braken. Bovendien is dit middel bedoelt als middel dat slechts sporadisch moet worden gebruikt. Eén van de grootste bezwaren tegen het gebruik van EMLA crème is toch wel dat de lange termijn effecten van langdurig gebruik of veelvuldig gebruik op steeds dezelfde delen van de huid (nog) niet voldoende zijn onderzocht.

Medicijnen tegen vroegtijdige ejaculatie?

Op terug te komen op mijn inleidende vraag; er zijn inderdaad vandaag de dag medicijnen op de markt die vroegtijdige ejaculatie kunnen tegen gaan. Zoals ik ook al zei; het zijn wonderlijke tijden en de ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. In deze snelle tijden is de verleiding van snel resultaat zonder er verder veel moeite voor te hoeven doen groot. Geduld en toewijding schieten er vaak al gauw bij in. Uiteraard is dit ergens ook zeer begrijpelijk, zeker als we te kampen hebben met een vervelend probleem als vroegtijdige ejaculatie of een erectiestoornis waar we ons ook nog eens een beetje voor schamen. Dit moet immers zo snel mogelijk de wereld uit worden geholpen en maar al te vaak zijn we dan geneigd om te zoeken naar dat ene wondermiddel. De farmaceutische industrie speelt hier maar al te graag op in.

Hoewel sommige middelen in sommige situaties en gevallen inderdaad uitkomst kunnen bieden. kleven er aan het gebruik van medicijnen gelijk ook nadelen. Belangrijkste daarvan zijn psychische en/of lichamelijke afhankelijkheid en het feit dat deze medicijnen vaak flinke en ongewenste bijwerkingen kunnen hebben. De vroegtijdige ejaculatie is misschien op te lossen, maar tegen welke prijs? De beide middelen die ik hierboven heb genoemd zijn officieel alleen op doktersrecept te krijgen. En dat is niet voor niets zo!

Er zijn gelukkig voldoende natuurlijke en minder risicovolle alternatieven om vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan. Manieren waarmee je de oorzaak van vroegtijdige ejaculatie onder controle kan krijgen en dus niet bezig bent met enkel en alleen de bestrijding van de syptomen ervan. Technieken die je jezelf kan aanleren en waar je de rest van je seksleven profijt van zult hebben. We moeten de bovengenoemde medicijnen dus vooral zien als een laatste redmiddel. Pas als alle alternatieve paden zijn bewandeld, kun je misschien overwegen deze medicijnen eens te proberen. Doe dat dan altijd in overleg met een arts.

Zou je snel stappen willen zetten en je orgasme effectief willen leren uitstellen?

Om je hierbij op weg te helpen heb ik een speciale video opgenomen waarbij je een korte termijn techniek leert om direct je orgasme tegen te houden

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Erectiele Dysfunctie ofwel, de Erectiestoornis

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in