De mentale invloeden bij het orgasme uitstellen

0
(0)

In dit artikel zal ik het mentale gedeelte van het orgasme gaan behandelen om je vervolgens een tip te geven hoe je bij het orgasme uitstellen deze mentale kant kunt gebruiken.

Iedereen weet dat we veel gevoelens te verwerken krijgen tijdens de seks, waarvan er veel te maken heeft met onze geslachtsorganen.
De genitaliën van een man spelen echter slechts een kleine rol wanneer het gaat om een orgasme.

De geslachtsdelen nemen prikkels waar tijdens seks. Ze doen dit zeer intensief omdat zich hier vele zenuwuiteinden bevinden, maar ook onze ogen, oren, neus en huid nemen prikkels waar. Al deze prikkels worden samengebracht en geïnterpreteerd in het seksuele centrum van ons brein.

Het is dit onderdeel van ons brein wat de ‘echte’ hoofdrol speelt tijdens seks. Het is ook het gedeelte van ons brein wat het mentale gedeelte van het orgasme laat plaatsvinden. Het orgasme uitstellen wordt eenvoudiger wanneer we meer controle verkrijgen over het mentale gedeelte van het klaarkomen.

Zoek je naar een manier om direct, vanavond al, jouw orgasme uit te kunnen stellen? Bekijk dan mijn korte video die ik speciaal hiervoor heb opgenomen.

Interpretatie van prikkels tijdens seks

De hersenen bepalen onze staat van opwinding aan de hand van de seksuele prikkels die binnenkomen. Aan de hand van al deze prikkels wordt bepaald wat er gaat gebeuren.
Onze evolutionaire programmering zorgt er voor dat onze hersenen de kans voor voortplanting direct grijpen.

De seksuele prikkels vertellen het brein eigenlijk dat het goede moment hiervoor is aangebroken.

Wanneer dus voldoende seksuele prikkels binnenkomen, wordt het orgasme zo snel mogelijk door ons brein in werking gezet.

Orgasme uitstellen is onlogisch

Het orgasme is door de natuur bedacht om ons als soort voort te kunnen planten en is daarmee de enige natuurlijke reden om seks te hebben.
De mens zelf heeft door de tijd heen meerdere redenen bedacht om seks te hebben, maar deze hebben niets met de natuur te maken.

We hebben liefde, intimiteit, ontspanning en plezier aan de lijst toegevoegd aan alles wat we associëren met seks.
Maar we kunnen onze hersenen niet zomaar voor de gek houden.
Onze hersenen maken tal van afwegingen om te bepalen wat er in een situatie moet gebeuren, zoals de mogelijkheid tot voortplanting.

De afwegingen die gemaakt worden, zijn gebaseerd op ons oerinstinct dat de mogelijkheden afweegt om ons voort te planten.
Het is de oermens die de situatie net even iets anders bekijkt dan hoe we dat zelf nu zouden doen.

Duizenden jaren geleden ging het echt maar om één ding:
Het in stand houden van de soort.

Daarvoor moesten kinderen verwekt worden bij een gezonde partner. Je orgasme uitstellen kwam je hierbij dus niet ten goede!

We moesten onze overlevingskansen vergroten.

  • Hoe meer kinderen, hoe groter de kans is dat er een aantal overleven en zich op hun beurt voort kunnen planten. Tevens kunnen de kinderen zorgen voor de ouderen en andersom
  • Tijdens de voortplanting waren de mensen erg kwetsbaar. Daarom moest het vlot gebeuren, zodat de risico’s minder groot zouden zijn
  • Een gezonde moeder vergrootte de kans op gezonde kinderen. Dat is de reden waarom mannen aangetrokken worden tot de gezond uitziende vrouwen, dit vergroot de kans op succesvolle voortplanting

Onze hersenen houden geen rekening met het feit dat vandaag de dag de seks wat langer mag duren. En dat te snel klaarkomen als iets negatiefs wordt ervaren.

Te snel klaarkomen kan negatieve gevolgen hebben voor je relatie. Als je zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Het gevolg van alle seksuele opwinding

Bij premature ejaculatie gaat het proces van initiële opwinding tot aan het daadwerkelijke orgasme erg snel. De mentale fasen die hierbij worden doorlopen volgen elkaar zeer snel op.
Zelfs zo snel dat we soms vlak na het aanvangen van coïtus of seksuele interactie al klaarkomen.

Maar het is niet zo dat je er niets aan kunt doen! Ik wil je niet hopeloos maken met dit artikel, ik wil je uitleggen hoe het proces werkt dat zich voltrekt in onze hersenen.

Wanneer je weet wat er fout gaat tussen je oren, dan is de eerste stap richting de oplossing al gezet. Daarom is de volgende stap een stap die ik ‘herprogrammering’ genoemd heb. Met deze stap gaan we het orgasme uitstellen.

De oefeningen voor orgasmeherprogrammering

Met de juiste oefeningen kun je de controle terugwinnen op het proces dat zich in je hersenen voltrekt. Om effectief het orgasme uit te stellen is deze controle erg belangrijk.

Zoals gezegd doorlopen we enkele mentale fasen in de aanloop naar het klaarkomen. Om dit uit te stellen moeten we iedere van deze fasen bewuster gaan meemaken. We moeten iedere aparte fase leren herkennen.
Op het moment dat dit ons lukt, en we weten precies in welke van de fasen we ons bevinden, dan kunnen we gaan werken aan het vertragen van iedere fase voor het uitstellen van het orgasme.

Dat klinkt als een moeilijk en ingewikkeld proces, maar dat valt mee.

Met een paar oefeningen en wat tijd kun je al een flink eind komen.

 

In mijn nieuwe video leg ik een methode uit die je direct kan toepassen. Je leert in deze video direct hoe jij je orgasme effectief kunt tegenhouden gedurende 15 tot 30 minuten, en dit advies is zo concreet dat je hiermee vanavond al succes kunt hebben.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Hoe werkt Jelquing of Jelken voor penisvergroting?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in