Hoe kun je minder snel klaarkomen? – Doe deze oefeningen en je bent niet meer te stoppen!

4.1
(10)

Niet te vroeg klaarkomen

Dit is gericht aan de man die zijn trots haalt uit het beminnen van zijn partner. Als je hem vraagt hoe goed zijn uithoudingsvermogen zou moeten zijn, antwoord hij “Ik wil het zo lang volhouden als dat nodig is om mijn partner te bevredigen.” Om jou een antwoord te geven op de vraag “hoe kun je het langer volhouden voordat je klaarkomt”, is dit artikel geschreven.

Hij hoeft het ook niet 60 minuten lang vol te houden als zijn vrouw dat niet nodig vindt. Hij hoeft het slechts zo lang mogelijk vol te houden zodat zij kan komen tot A) een orgasme; B) een orgasme door vaginale penetratie, en misschien C) er haar meerdere geven als ze dat wilt.

Niet de makkelijkste opdracht, toch?

Maar geloof het of niet, het is niet zo moeilijk om voor een langere tijd een erectie te behouden. Het eerste dat je zou moeten doen is om te stoppen jezelf met pornosterren te vergelijken en die rare vriend van je (die beweert dat hij het drie uur lang vol kan houden, natuurlijk!) en in plaats daarvan jezelf te focussen op wat je vrouw wilt. Dan heb ik het over techniek, wat je er zelf aan doet om haar te laten komen.

Start met de basis en verleng het voorspel. Veel mannen ontdekken dat ze een vrouw makkelijk meerdere orgasmes kan geven, simpelweg door de hoogte van je hoofd een meter bij te stellen. Als je ongeveer 20-30 minuten aan het voorspel besteed, is dat een extra half uur in jouw voordeel, door haar opgewonden te krijgen en haar meer te laten verlangen naar de penetratie.

Nu is de echte prijsvraag waar je over na moet denken: Hoe verbeter ik mijn uithoudingsvermogen voor vaginale penetratie? Dit is waarschijnlijk het lastigste gedeelte voor je, als je de warme vagina voelt die te lekker is om een vast ritme te behouden. Maak je niet druk, je bent echt niet de enige.

Update: Als je zelf blijvend je uithoudingsvermogen in bed zou willen verbeteren, bekijk dan mijn nieuwe videotip.

Hoe je het langer vol kunt houden voordat je klaarkomt voor haar plezier

Volgens Dr. Ed, heeft 30 procent van de mannen, op alle leeftijden, last van premature ejaculatie en volgens een eenduidig antwoord van doctoren, wordt 30 seconden tot vier minuten gezien als “te vroeg”. Seks die korter dan twee minuten duurt ligt onder het gemiddelde en kan behoorlijk frustrerend zijn voor de partner die na 2 minuten pas lekker op dreef is.

Volgens Dr. Ed hebben gedragstechnieken voor het stoppen van PE effect bij 50 tot 95 procent van de mannen die voor het probleem uitkomen. Nu heeft een dokter of sekstherapeut wel vaak toegang tot andere methodes naast het aanleren van nieuwe technieken; ze kunnen een recept van een psychiater krijgen voor medicatie die de penis lichtelijk kunnen verdoven. De man moet de penis nu bewust sterker blijven stimuleren om te kunnen ejaculeren. Deze medicinale opties bevatten onder andere EMLA en Priligy.

De meeste mannen zullen zowel de dokter als medicatie liever willen vermijden. Simpelweg omdat ze een probleem, zoals premature ejaculatie, niet aan een andere man op willen biechten, of erger nog – een vrouw. Dit omdat het een enorm beschamend gevoel kan geven.

Het is erg belangrijk om het probleem niet te negeren en om hulp te zoeken voor het probleem. Het kan namelijk voor een behoorlijke belasting zorgen als je partner seksueel gefrustreerd raakt. Het goede nieuws is dat je niet persé bemiddeling of een radicale, medische behandeling nodig hebt. Door nieuwe technieken aan te leren kun je al jouw premature ejaculatie verslaan en jouw orgasme uit stellen.

Meestal is het de dokter die vast kan stellen of je last heb van aangeleerde of aangewende premature ejaculatie.

Probeer ook zelf eens de diagnose te stellen. Hoelang heb je al last van te snel klaarkomen? Was dit sinds het begin van je masturbatie/seksleven?

Aangewende en aangeleerde premature ejaculatie

Aangewende premature ejaculatie houdt in dat je altijd al te vroeg klaar bent gekomen, al vanaf dat je een tiener (of jonger) was, toen je net begon met masturbatie of seks.

Toen je nog een tiener was en altijd op je kamer masturbeerde – liefst zo snel mogelijk zodat je niet betrapt zou worden door je ouders (was leuker geweest als dat knappe buurmeisje je had betrapt!) – heb je jezelf eigenlijk aangeleerd dat snelle masturbatie de enige manier is om te kunnen genieten.

Technieken waarmee je het langer vol kunt houden richten zich onder andere op het herontdekken van de ervaring, zonder de drang om snel klaar te moeten komen.

Aangeleerde premature ejaculatie komt vaak pas later in het leven voor en zijn het effect van diepere problemen zoals stress, wantrouwen of zelfs medische problemen zoals diabetes, hoge bloeddruk of andere gezondheidsklachten die te maken kunnen hebben met een ongezond dieet en overgewicht.

TIP: Iedere man kan het overigens zonder veel moeite tot wel een half uur volhouden zonder klaar te komen. Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

Technieken voor een man die een beetje hulp kan gebruiken

Laten we zeggen dat je pas net last hebt van premature ejaculatie en dat het dan niet het meest extreme geval is. Misschien kun je het 3 tot 4 minuten volhouden. Je hoeft niet direct bij de penetratie al te ejaculeren, maar het lijkt erop dat je partner meer wilt. Terwijl jij elke 30 tot 60 seconden moet stoppen omdat het ritme of de stoten te intens zijn.

Hier zijn een aantal PE technieken die kunnen werken en opgesteld zijn door Men’s Health.

Geef de controle aan je vrouw

Als je vindt dat je te snel je erectie verliest door het missionaris standje, begin dan bij het begin. Vermijd de missionarispositie en elke variatie hierop tot je dichter bij het moment komt waarbij je vind dat je klaar kunt komen. Men’s Health zegt bijvoorbeeld dat het “woman-on-top” standje één van de beste manieren is om de penetratie voort te laten duren. Dit komt omdat in die positie de stimulatie wordt gereduceerd.

Denk nu niet dat je vrouw je moet berijden als een stier, omdat je van standje bent gewisseld. Doe het rustig aan, totdat je jezelf beter voelt bij de intensiteit en voorkom lange en snelle stoten. Je zou zelfs kunnen proberen om de vrouw van voor naar achter te laten bewegen. Ga voor een langzaam, prettig en comfortabel ritme. Maak er geen beukpartij van.

Het is belangrijk dat je eerst leert om te wennen aan het opgewonden gevoel, voordat je jezelf druk gaat maken over hard kunnen stoten. Neem je tijd om te genieten van de sensatie om binnen in de vrouw te zitten en maak je niet continue druk om je prestaties.

Oefen met ademen via de buik

Is het je ooit opgevallen dat je buiten adem bent net nadat je een orgasme hebt gehad? Dit komt doordat je opgewonden gevoel wordt vergroot doordat je oppervlakkig en snel gaat ademhalen vlak voordat je klaarkomt.

Deze oppervlakkige ademhaling is niet gunstig om je uithoudingsvermogen te verbeteren.

Volg in plaats daarvan dit advies: adem opzettelijk diep en langzaam in. Dit noemen we ook wel “middenrif ademhaling”. Het is een techniek die vaak wordt gebruik bij Yoga of Tantra, maar ook bij het oefenen van toespraken. Adem diep en lang in via je neus. Je kunt het merken als het werkt: je zet dan namelijk je buik uit tijdens de ademhaling. Bij een oppervlakkige ademhaling zet juist enkel, of eerst, je borst uit.

Adem diep in en houd je adem voor ongeveer 5 seconden vast. Laat daarna een langzame en lange adem los. Je kunt je ook een driehoek voorstellen en vervolgens langs elke kant ademen – vijf seconden diep inademen, vijf seconden vasthouden en vijf seconden om vervolgens uit te ademen. Oefen deze ademhalingstechniek tijdens de dag, op je werk en tijdens de seks en je zult er niet alleen voor zorgen dat je faalangst minder wordt, maar ook dat je lichaam meer tot rust komt en dus direct je uithoudingsvermogen vergroot. Gecontroleerd ademhalen is het geheim om het langer vol te houden.

Masturbeer vóór de seks

Als je weet dat je over een uur seks gaat hebben met je partner en als jouw passie beheersen het grootste probleem is, masturbeer dan vooraf om het langer vol te houden. Dit zal ervoor zorgen dat de tweede keer wat minder intens is.

Geavanceerde technieken om het langer vol te houden voor je klaarkomt.

Hey, schaam jezelf niet als je achterloopt op de afdeling uithoudingsvermogen. Beschouw het meer als een voorsprong op de afdeling “aantrekkelijke vriendinnen”.

Het is geen reden om je te schamen als je (nog) niet het uithoudingsvermogen hebt wat je zou willen hebben. Beschouw het eerder als een voorsprong op de afdeling “aantrekkelijke vriendin” – je raakt mogelijk gewoon té snel té opgewonden omdat ze zo aantrekkelijk is.

Wil je het voor haar langer volhouden, zonder langs de huisarts te moeten of medicatie te slikken? Dan volgen hier nog een aantal meer geavanceerde technieken om uit te proberen.

De start-stop techniek

Volgens Dr. Thomas Walsh, geïnterviewd door Men’s Health, is de start-stop techniek waarschijnlijk de meest effectieve manier om PE te behandelen. De uroloog beweerd dat een man zichzelf op deze manier heropvoed en zijn brein her-programmeert. Als man kun je op deze manier anders tegen je climax aankijken en er veel meer controle over uitoefenen. Zowel fysiek als mentaal reageer je anders op stimulatie.

De start-stop techniek bevat onder andere een oefening die we “balanceren” noemen. Dit houdt in dat de persoon in kwestie zichzelf brengt tot het moment vlak voor de ejaculatie en dat plots alle activiteiten stopt, tot het opgewonden gevoel is verminderd.

Balanceren wordt ook wel beschouwd als een “extreme” vorm van de start-stop techniek. Bij de start-stop techniek stop je al veel eerder, ruim voordat je het gevoel hebt te gaan ejaculeren. Daarna pak je de draad weer op en ga je door tot je merkt dat je opwindingsniveau weer behoorlijk aan het stijgen is.

Als bijvoorbeeld het moment vlak voor het orgasme en ejaculatie een 10 is, dan zou je moeten stoppen bij een 7 of 8. Je zou dan ofwel alle seksuele activiteiten moeten staken of je zou iets minder intens kunnen proberen, zoals het stimuleren van de testikels of je partner stimuleren met je lippen of vingers.

Dan, als je weer teruggezakt bent naar een 6, start je opnieuw. Voor sommige mannen is het mogelijk om 30-60 seconden te stoppen, maar anderen hebben misschien iets langer nodig. Het geheim is om jezelf de controle te geven en om een time-out te kunnen nemen als je voelt dat je de beheersing over je lichaam gaat verliezen.

In het begin kom je misschien iets te snel, maar begrijp dat dit een leerproces is. Leer wat jouw eigen “point of no return” is en waar deze ligt. Vervolgens kun je leren om dit punt zowel fysiek als mentaal te vermijden.

Houd altijd in gedachte dat het frustrerend kan zijn voor je partner als je elke minuut weer moet stoppen. Dit is dan ook precies de reden waarom stimulatie aanbevolen wordt als aanvulling op de penetratie.

Als je voelt dat de passie te sterk wordt, kun je eens van standje wisselen, om zo ongemerkt even te stoppen en daarna kun je weer verder gaan in de nieuwe positie. Dit geeft je wat extra tijd om je ademhaling en opwinding weer onder controle te krijgen. Als je in je uppie oefent, gebruik dan veel glijmiddel, in combinatie met een realistisch seksspeeltje, zodat je jezelf nergens aan schaaft.

De knijptechniek

Wat als je het echt niet meer houdt?

Maak dan gebruik van deze knijp- en druktechniek. Opwinding neemt af nadat er in de penis wordt geknepen, tussen de schaf en de top – direct onder de buitenste ring van de eikel.

Druk op dit gebied voor de ejaculatie (maar niet na het point of no return) en houd dit stevig vast (maar niet zo stevig dat het zeer doet) voor ongeveer 30 seconden. Wees er zeker van dat je de urinebuis in de penis dichtknijpt en niet alleen in het buitenste deel van de penis. Dit zal de ejaculatie stoppen en je kunt deze stap een aantal keren herhalen in combinatie met de start-stop techniek.

Nog zo’n gebied is het gebied tussen de testikels en de anus. Druk stevig (maar niet tè hard) op dit gebied om de seksuele opwinding te laten dalen en start de stimulatie vervolgens weer.

Het leren van deze techniek kan van pas komen in een noodgeval, als de start-stop techniek niet werkt. Je zult de start-stop techniek nog wel moeten leren, de knijptechniek is meer voor noodgevallen.

Onthoud dat de beste manier, om te leren hoe je het langer vol kunt houden, is om te stoppen om klaarkomen als doel te zien. Seks draait niet alleen om het orgasme, harde stoten en intense penetratie.

Je kunt leren om écht seks te hebben, het voorspel te verlengen en om te genieten van de intimiteit met je partner zonder de gedachte dat je op de juiste manier op het juiste moment klaar moet komen. Stop met klaarkomen te zien als doel en focus jezelf in plaats daarvan op de sensatie die je moment tot moment ervaart.

Combineer deze technieken om je premature ejaculatie uit te stellen en om je partner een groter plezier te doen. Dat is hier eigenlijk het belangrijkste: je doet het niet enkel voor jezelf, maar ook voor jouw “vrouw in nood”.

Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Orgasme onder controle

[thrive_toggles title=”Bronnenlijst” no=”1/1″]

https://www.dred.com/uk/how-to-delay-ejaculation.html
http://www.menshealth.co.uk/sex/better/five-ways-to-last-longer-in-bed#image-2
http://www.menshealth.com/sex-women/have-sex-for-an-hour
[/thrive_toggles]

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4.1 / 5. Aantal stemmen: 10

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in