6 jaar geleden

Missionaris positie

4
(2)

Omschrijving

Bij de missionair positie ligt de vrouw op haar rug met haar benen gespreid.

De man ligt tussen haar benen met zijn heupen boven haar heupen. Hij steunt hierbij op zijn knieën en handen.

Toegang tot de vagina wordt in deze positie beter wanneer de vrouw haar benen een beetje optrekt.

De missionaris positie is waarschijnlijk één van de meest toegepast standjes tijdens seks, omdat het een zeer natuurlijke en voor de hand liggende houding is.

De man heeft de mogelijkheid zijn gezicht naast het het hoofd van zijn partner te houden. Op die manier kan hij zijn gewicht gebruik voor extra krachtige stoten.

Een andere variant is als de man wat rechter op gaat zitten op zijn knieën. Hij kan dan met zijn handen steunen op de borsten van zijn partner en deze gelijktijdig stimuleren.

Voordelen van de missionair positie

De missionaris positie vereist weinig fysieke inspanning. Zowel man als vrouw kunnen relatief ontspannen te werk gaan. Ook biedt de positie goede toegang tot de vagina voor de man. Wanneer het stel dicht tegen elkaar aangetrokken is, kan ook de clitoris worden gestimuleerd.

Nadelen van de missionair positie

De missionaris wordt gezien als een ‘standaard’ standje. Het kan soms wat saai worden als niet gevarieerd wordt.
Sommige vrouwen hebben moeite met het bereiken van een climax wanneer ze de benen ver uitelkaar moeten houden. Dit is bij de missionaris positie een must, omdat de man zich met zijn heupen tussen haar benen bevindt.

Tip

Bij intrede van de man in de vagina kan hij met zijn schaambeen de bovenzijde van de vagina en de clitoris stimuleren. Dit kan het seksueel contact voor de vrouw vele malen plezieriger maken.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: