De nadelen van tantra seks

0
(0)

Tantra seks nadelen

Welke nadelen heeft tantra seks?

Er zijn veel stukken geschreven over tantra seks. Er zitten bepaalde voordelen aan die de normale seks van vandaag de dag niet heeft. Zo kun je dankzij tantra seks dichterbij je partner komen zonder gestoord te worden door een orgasme, die een einde maakt aan de seks.

Maar het zijn niet alleen maar voordelen die aan de tantra seks verbonden zijn. Er zijn ook bepaalde nadelen die een stempel drukken op deze vorm van seks. Die nadelen kunnen hinderend zijn, maar je kunt ook proberen deze nadelen van tantra seks op te lossen.

Om zover te kunnen komen, moet je eerst weten wat de nadelen zijn en hoe deze zich manifesteren tijdens de seks. Wat zijn de nadelen van tantra seks en wat kun je hier precies aan doen?

De nadelen van tantra seks

Moeilijkere vorm van seks

Elke man kan zijn penis in de vagina van een vrouw steken. nadelen van tantra seks is dat je geen orgasme mag hebbenHet klinkt wellicht wat plat, maar het is de feitelijke samenvatting van waar de seks om voortplanting om draait. Veel meer komt er technisch gezien niet bij kijken en dat zorgt ervoor dat elke gezonde man seks kan hebben.

Het is echter niet zo dat elke gezonde man tantra seks kan hebben. Dit is een volledig andere vorm van seks, die eigenlijk voornamelijk emotioneel verricht wordt. De penis heeft nauwelijks een rol in de seks waarbij het vooral gaat om ademhaling synchroniseren en uiting geven aan liefde en verlangen.

Dat betekent dat de moeilijkheidsgraad een nadeel van tantra seks is. Je kunt het niet op je eigen houtje verkennen. Je hebt tips nodig, en een handleiding bij voorkeur. Is dat een reden om de tantra seks direct weg te schuiven als iets dat je nooit zal kunnen doen? Nee, maar je hebt er wel aanzienlijk meer tijd voor nodig.

Elke voorstander van tantra seks zal je echter vertellen dat het de moeite meer dan waard is, omdat je genot op een andere en veel volledigere manier zal beleven door de tantra seks.

Onlogischere vorm van seks

Hoe mooi de tantra seks ook kan zijn, en hoeveel emotionele banden er ook bij komen kijken, in feite is het een onlogische vorm van seks. Deze manier van ‘vrijen’ met je partner heeft namelijk geen enkele middelen om tot het doel van seks te komen.

Het doel van seks is voortplanting. Daarvoor moeten de zaadcellen van de man bij de eitjes van de vrouw komen. Tijdens de tantra seks kun je dit echter volledig vergeten. De man mag namelijk geen orgasme hebben, omdat hij dan zijn energie verliest en niet langer kan genieten van de inspanningen.

Dit nadeel is iets dat voor veel mensen een grote hindernis is. Seks draait om het orgasme en zonder orgasme is het geen seks. Dit nadeel is gemakkelijk op te lossen door tantra seks niet langer tantra seks te noemen, maar gewoon tantra te noemen. Zodra het woord ‘seks’ eruit gehaald is, is het namelijk een handeling die niet langer hoeft te draaien om een orgasme.

Zie tantra als een manier om van de tijd en van je partner te genieten op een nieuwe en unieke manier. Je komt al snel tot de conclusie dat je inderdaad geen orgasme nodig hebt om te kunnen genieten van je partner. Sterker nog, het is makkelijker om twee uur van je partner te genieten zonder orgasme, dan met een orgasme!

Het kost meer tijd

Een nadeel dat wel echt een nadeel is, en zal blijven, is dat tantra seks veel meer tijd kost dan elke andere vorm van seks. Een gemiddelde tantra seks sessie kan namelijk al snel twee uur duren, en dat is veel langer dan het gemiddelde kwartier dat mensen seks hebben op een andere manier.

Tantra seks kost veel tijd. Dat klopt. Om helemaal tot rust te komen en echt te kunnen genieten van elkaar, en van jezelf, is een bepaalde tijdspanne nodig. De mensen die dit als een obstakel zien, die zouden eens naar hun eigen planning moeten kijken. Pak eens een paar kleuren pennen en kruis in je agenda de uren af die je aan werk besteedt, de uren die je aan vrienden besteedt en de uren die je aan je partner besteedt.

Je zal tot de conclusie komen dat je helemaal niet te druk bent om twee uur per week vrij te maken voor je partner. Vaak wordt de tijd gewoon verkeerd ingedeeld, of wordt er teveel tijd weggegooid aan dingen die er eigenlijk helemaal niet toe doen. En laten we eerlijk zijn, is je partner niet een geweldig doel om tijd aan te besteden?

De nadelen van tantra seks

Tantra seks heeft bepaalde nadelen die voor veel mensen een reden zijn om het niet te proberen. Toch zijn de drie grootste nadelen gemakkelijk aan te pakken en te weerleggen. In feite komt het er vaak op neer dat het een kwestie van willen is. Wanneer een van de partners het niet wil proberen, wordt het simpelweg niets.

Tantra seks nadelen en proberen

Toch is het aan te raden om minstens eenmaal te proberen of het iets kan zijn voor jullie. Door het te proberen weet je in ieder geval wat je wel of niet mist, en daarmee heb je direct meer zekerheid over je standpunt. Als je het geprobeerd hebt en het werkte niet, dan heb je in ieder geval een goed argument om het niet nog eens te willen in de toekomst.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Ze komt niet klaar. Wat kun je doen?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in