“Ik kwam, ik zag, maar ik kwam niet klaar” – Waarom een man moeite kan hebben met klaarkomen.

4.5
(37)

 

Niet kunnen klaarkomen

Niet alleen kunnen mannen moeite hebben met een erectiestoornis, maar sommige kunnen ook last hebben van een uitgestelde ejaculatie of simpel gezegd, niet kunnen klaarkomen.

Het makkelijkste voor een man is klaarkomen, toch? Mannen zijn gewoon lopende testosteron machines, op zoek naar toestemming om hun zaad te verspreiden. Tenminste, dat is het stereotype dat we altijd horen, maar in veel gevallen klopt dit niet.

Natuurlijk is het voor de partner van een man verwarrend als hij niet klaar kan komen, want zij wilt ook graag haar partner klaar laten komen en de seksuele ervaring een plezier maken voor beiden.

Nu voelt het alsof ze hem seksueel niet tevreden kan stellen, terwijl het voor een man voelt alsof hij zijn mannelijkheid is verloren. In de westerse cultuur hechten we zoveel waarde aan een man zijn mannelijkheid en de mogelijkheid om hard te blijven, klaarkomen op commando en om altijd en overal klaar te staan voor de daad.

Een man kan zelfs verward raken door het probleem. Een erectiestoornis is één van ding, maar wat als een man wel een erectie kan krijgen, een vrouw helemaal gek man maken met zijn uithoudingsvermogen… maar het dan nooit afmaakt? Zijn partner kan minuten lang met hem bezig zijn, maar er gebeurt niets daar beneden!

Dat is wanneer de dingen veranderen van sexy naar vreemd… naar vernederend.

Maar pieker er niet te veel over – het gebeurt bij heel veel mannen en ik wordt echt niet betaalt door jouw vriendin om jou dat te vertellen. Volgens onderzoeken is het waar – het onderzoek Seks in Amerika wees uit dat 28 procent van de mannen (jonger dan 65) te maken hebben met problemen van het niet klaar kunnen komen. In tegenstelling tot wat vaak wordt geloofd, is het niet gewoon een ouderdomskwaaltje, maar kan het ook voorkomen bij zowel tieners, jonge mannen, mannen van middelbare leeftijd en oudere mannen.

Mannen met deze klachten geven aan dat ze totaal niet klaarkomen, dat het langer als een uur kan duren of vinden het moeilijk om tot een orgasme te komen door alleen maar seks of orale seks.

Fysieke redenen die leiden tot niet kunnen klaarkomen

Voordat je de conclusie trekt dat een orgasme-stoornis een beangstigende geestelijke aandoening is (en dus voordat je jezelf hierop blind staart!) denk dan ook aan de normale fysieke redenen waarom een uitgestelde ejaculatie effect heeft op een groot deel van de mannelijke populatie:

Oorzaken niet kunnen klaarkomen

Ouder worden en een laag testosteron gehalte:

Als je ouder wordt, veranderen de hormonen in je lichaam en kan het nodig zijn dat je penis meer stimulatie nodig heeft (meer bloeddoorloop), niet alleen om hard te blijven, maar ook om klaar te komen.

Bijwerkingen van verschillende medicatie:

Alcohol kan een grote schade aanrichten op de natuurlijke bloedstroom naar de penis. Antidepressiva, pijnstillers en medicatie voor je bloeddruk kunnen ook je bloeddruk aantasten, wat leidt tot problemen met klaarkomen.

Vrij ongewone medische oorzaken:

Regelmatig kunnen ejaculatie problemen voortkomen uit bepaalde neurologische aandoeningen zoals bijvoorbeeld Multiple sclerosis (MS) of diabetes.

Zwakke bekkenbodemspieren:

Nog een vrij onbekend verschijnsel als een man ouder wordt – zijn bekkenbodemspieren worden zwakker. Dit houd in dat in plaats van de geiser die je gewend bent, veranderd in wat druppeltjes van zaad of een zwak orgasme wat nauwelijks telt als seks.

Het goede nieuws is dat het waarschijnlijk geen ernstige medische aandoening is. Ouder worden, wat bij veel mannen de seksuele activiteit aantast, is geen doodsvonnis voor het seksleven van een man. Het betekent alleen wel dat je weer wat serieuzer om moet gaan met je gezondheid.

Als je jong bent krijg je een aantal “gratis jaren”, waarbij je zoveel hamburgers en cola kunt nemen als je zelf wilt en toch nog seks kunt hebben als een beest. Naarmate je ouder wordt is er meer inspanning nodig met betrekking tot je dieet, om fysiek fit te blijven en om actief te blijven zodat je bloed goed blijft stromen – en bloed is de basis van een gezonde erectie, of je het nu kunstmatig doet met Viagra of gewoon je lichaam een gezondheid boost geeft.

Bonus: Download mijn gratis eBook en ervaar vandaag hoe je een stabiele en harde erectie krijgt! 

“Help, ik kan niet klaarkomen!” Zit het allemaal in mijn hoofd?

Niet kunnen klaarkomen

Het slechte nieuws: in de meeste gevallen is een uitgestelde ejaculatie of het onvermogen om klaar te kunnen komen een mentale blokkade. Maar dat hoeft niet zo te blijven, ook is het niet iets ongewoons. Net zoals vrouwen “geblokkeerd” kunnen worden om een orgasme te krijgen, hebben mannen hun eigen versie van het vermijden van een orgasme. Dit kan geheel onbewust gebeuren.

Stress is moordend

Premature ejaculatie als gevolg van stress

Stress is de grootste seks verderver van allen. Als je stress combineert met faalangst en jezelf constant zorgen maakt over je erecties, heb je het niet makkelijk. Het kunnen natuurlijk verschillende vormen van stress zijn, een kille relatie met je partner, te veel blijven piekeren over een eerdere ruzie, of zelfs de angst dat je partner zwanger zou kunnen worden. Depressies en een slecht zelfbeeld, zelfs religieuze schuldgevoelens, kunnen ook als oorzaak worden aangemerkt.

Wanneer zelfbevrediging misbruik wordt.

Om te beginnen bestaat er niet zoiets als teveel masturberen, in tegenstelling tot wat de pastoor je verteld heeft. Mannen masturberen regelmatig en dat opzichzelfstaand geeft geen verhoogd risico op enige seksuele stoornis. Maar, er bestaat wél zoiets als te ruig zijn tijdens de zelfbevrediging.

Wat er gebeurt is dat een man zichzelf traint met harde handen en heftige bewegingen, of in sommige gevallen hun penis tussen twee matrassen stopt. Hiermee leer je het lichaam eigenlijk aan dat deze grove manier de juiste manier is om klaar te komen. Sommige mannen gaan zo ver in het proces van zelfbevrediging, dat ze veel en veel meer doen dan dat een vrouwenhand ooit zal kunnen bereiken – en ze traumatiseren hiermee hun eigen penis!

Vergeet niet dat het ook niet altijd om het ruige gaat; sommige seksspeeltjes kunnen zo plezierig zijn dat ze boven het natuurlijke gevoel van penetratie uitstijgen en mannen kunnen dan verslaafd raken aan deze kunstmatige prikkelingen en dit boven de fantasie in het echte leven stellen. In dit geval, heeft een nutteloze robot jou dus letterlijk gestolen van je vriendin.

Niet klaar kunnen komen? Stop om een man-slaaf te zijn!

Uitgestelde ejaculatieproblemen als gevolg van stress

Toen sekstherapeut Dr. Marty Klein geïnterviewd werd door de AARP, zei hij dat er een “pakketbezorgers” mentaliteit bestaat bij sommige mannen, die er uiteindelijk voor zorgt dat ze niet klaar kunnen komen.

“Als een man teveel aandacht geeft aan [de vrouw] en niet genoeg aan zijn eigen lichaam, verliest hij zijn focus.”

Letterlijk genomen raken mannen zo gewend om “volkracht te blijven” en om “als laatste klaar te komen” dat hun brein het lichaam zo resistent maakt voor prikkelingen dat ze niet klaar kunnen komen. Ze hebben zichzelf geleerd, mogelijk jarenlang, dat ze mannelijke slaven zijn die er alleen zijn om vrouwen een plezier te doen.

Als ze te snel klaarkomen, zullen ze een teleurstelling zijn voor hun partner. Zo ontstaat dus het begin van een uitgestelde ejaculatie. Als een man te vroeg klaar komt voelt het voor de vrouw alsof de echte intense en erotische ervaring haar ontnomen is.

Vergeet niet dat een deel van het plezier van een vrouw in bed de ego boost is die ze krijgt door het klaar laten komen van een man, niet domweg omdat hij er klaar voor is om te komen, maar omdat ze zo enorm sexy is en hij het niet kan helpen om zich over te geven aan deze passie voor haar. Als een man zich teveel focust op het “als laatste klaar komen” en een extra lange looptijd heeft, doet hij zichzelf te kort door zijn onderbewuste allerlei verschillende en tegenstrijdige boodschappen te geven.

Tip: Download mijn gratis eBook en ontdek vandaag nog hoe je jouw stabiele, harde erectie terugkrijgt!

6 stappen om je mojo terug te krijgen

Infografiek - niet kunnen klaarkomen

Ironisch genoeg, het boek “Tao” geschreven door Laozi – een soort seks boek voor oude geile Chinese filosofen – beweerde dat “echte mannen” zichzelf onthouden van een ejaculatie bij vrouwen, zodat ze een spirituele energie op konden bouwen om zowel haar geest en lichaam een bovennatuurlijke boost te geven.

Een aantal modernere seksboeken hebben het idee van Laozi uitvergroot en hebben geprobeerd om dit te hernoemen tot de multi-orgastische potentie van mannen. Hoewel het waar is dat mannen in theorie multi-orgastisch kunnen worden, is het onpraktisch om hen te leren dat dat alleen komt omdat ze hun sperma tegen houden. Dit gaat alleen maar meer problemen veroorzaken, dan dat het oplost. Een man zijn superorgasme heeft meer te maken met het leren van het diep adem halen, het voorstel langer te laten duren dan de gebruikelijke 20-30 minuten en ontspannen bij erotische gedachten met een partner.

De sleutel om dit probleem te verslaan is het her-focussen van je gedachten.

Dat brengt ons bij stap één…

1. Herprogrammeer je lichaam om het rustig aan te doen.

Leer om je lichaam weer gevoelig te maken en vind je eigen seksuele plezier weer terug. Als je jezelf hebt getraind om op commando klaar te komen als een paard, STOP dan met het proberen om klaar te komen. Neem een pauze en her-leer jezelf het erotische genot van aanrakingen, voorspel en het graag seks hebben met een partner. Probeer niet om tot een orgasme te komen. Herintroduceer je lichaam met het plezier dat je kunt hebben als je partner je aanraakt, van zachte en langzame penetratie en van een sensuele massage. Je lichaam uit de routine krijgen van een snelle ejaculatie is een belangrijk startpunt. Deze activiteit van de sensatie focus wordt al gebruikt sinds de gouden tijd van Masters en Johnson.

2. Laat je partner je leiden

Als het probleem ligt bij het feit dat je in je uppie masturbeert, maar niet klaar kan komen met een partner, probeer dan om je partner de controle over je lichaam te laten nemen. Laat haar de intensiteit zien, de grip en intensiteit die je nodig hebt om klaar te komen met orale seks of aftrekken. Door de tijd heen zul je haar steeds meer controle kunnen laten nemen over jouw lichaam en jezelf openstellen voor nieuwe ervaringen die zullen resulteren in een nieuwe vorm van klaarkomen dan waar je in al je routine gewend aan bent geraakt.

3. Leer om als koppel beter te communiceren

Je zou kunnen zeggen dat het moeilijk wordt om een orgasme te krijgen doordat je als koppel niet meer zo intiem met elkaar praat als dat je gewend bent. Dat is waarom het je kan helpen als je meer zou praten over wat je nu echt opwindend vind (fantasieën, seksuele avonturen of spelletjes) om weer op dezelfde golflengte te komen.

Als je partner je niet op de juiste manier streelt, ga dan niet proberen om dit lekker te vinden of toneel te spelen. In plaats daarvan, communiceer – zeg haar hoe ze de streling kan veranderen. Vertel haar hoe ze de druk aan moet passen. Masturbatie voor je partner, als dat kan, kan de beste optie zijn om het haar te laten zien. Als je totaal niet klaar kan komen is het alsnog van belang dat  je jouw partner onderdeel uit laten maken van de intieme communicatie. Dit is een grote stap voorwaarts. Vermijd de isolatie die waarschijnlijk het probleem heeft veroorzaakt.

Je zult er raar van staan te kijken in welke mate ejaculatie- en orgasme problemen direct verbonden zijn aan slechte communicatie en relatieproblemen. Mannen kunnen zich net zo goed als vrouwen “inhouden”, bewust of onbewust, als er serieuze en onopgeloste problemen zijn.

4. Gebruik meer glijmiddel

Er bestaat eigenlijk niet zoiets als teveel glijmiddel gebruiken, of je nu man of vrouw bent. Droogte is en blijft altijd een blokkade voor een orgasme. Vrouwen kunnen moeite hebben om nat genoeg te worden voor penetratie en mannen kunnen zich mogelijk schaven bij de penetratie als het te droog is. Als je twijfelt, gebruik dan gewoon meer glijmiddel.

5. Leer om diep adem te halen en train je bekkenbodemspieren

Leren hoe je diep kunt ademhalen lijkt misschien in strijd met onze natuur, omdat we snel geneigd zijn om snel adem te halen als we klaarkomen. Aan de andere kant, als je rustig en diep ademhaalt, dan ontspan je het zenuwstelsel, waardoor het makkelijker is om je bloed rond te laten stromen en ontvang je natuurlijke erotische prikkelingen – niet gebaseerd op het ruige bewegingen – beter dan voorheen.

Als je problemen hebt om een krachtige erectie te behouden of als je niet klaar kan komen, zou het kunnen helpen als je de kracht van je bekkenbodemspieren vergroot.  Kegel oefeningen vergen dat je de bekkenbodemspieren gebruikt (hetzelfde knijpende gevoel dat je krijgt als je probeert om je urine tegen te houden).

6. Ga langs een dokter om er zeker van te zijn dan het geen zeldzame medische aandoening is.

Als geen van deze manieren helpt en als je niet natuurlijk klaar kunt komen zonder enige hulp, kan het geen kwaad om even langs de dokter te gaan. Terwijl de meeste ejaculatie-gerelateerde problemen zijn gerelateerd aan je levensstijl of psychologisch zijn, kan het soms zijn dat de oorzaak ligt bij infecties, bijwerkingen van medicatie of serieuze neurologische aandoeningen die het probleem kunnen verergeren.

Je orgasme is je “veilige haven”

Misschien is het echte probleem dat er altijd een verkeerd beeld is dat mannen beesten zijn in bed die altijd maar een goede performance neer kunnen zetten op commando, terwijl we in werkelijkheid op sommige punten meer op vrouwen lijken dan we zouden willen toegeven. De omstandigheden moeten goed zijn voordat een man zichzelf volledig kan laten gaan en zichzelf toelaat om zijn zelfbeheersing te verliezen.

Je orgasme is je veilige haven

Praktisch gezien heeft elke man zijn eigen grenzen en zijn eigen persoonlijke comfort zone als het op seks en klaarkomen aan komt – wat een erg persoonlijk moment is waar we de vrouw vertrouwen en de remmingen los laten. De meeste mannen zijn geen “beesten in bed” zoals je vaak in porno ziet. We hebben allemaal onze gevoelige kant en een “ideaal scenario” waarin we onszelf prettig voelen om de controle aan onze partner te kunnen geven.

Wat is jouw persoonlijke comfort zone, ofwel seksuele “veilige haven”? Houd je van een schone omgeving, een opgetogen en ondersteunende vrouw? Misschien werkt een uur van het kalmerende voorspel beter voor je om je op je gemak te stellen. Probeer om jouw ideale scenario te achterhalen en laat je partner jou helpen om dit voor elkaar te krijgen bij de volgende keer dat je de liefde wilt bedrijven met elkaar.

Het echte doel om een manier te vinden om de uitgestelde ejaculatie te behandelen is door je eigen seksuele comfort zone te vinden en je partner je hiermee te laten helpen.

Want even serieus mensen, het leven is gewoon veel te kort om niet te kunnen genieten van je orgasmes!

Download mijn gratis eBook en ontdek vandaag nog hoe je jouw stabiele, harde erectie terugkrijgt!

erectiestoornis oplossen

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4.5 / 5. Aantal stemmen: 37

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Vragen tijdens daten die je aan een vrouw kunt stellen - een lijst om te achterhalen of ze je leuk vindt

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Nou ik heb het probleem al sinds 2013. Ik kreeg toen een prostaat operatie (turp) in verband met mogelijk prostaatkanker. Ding er uit gesneden en heel veel problemen gekregen waardoor ik zelfs een suprapubische (buik) katheter heb. Ik vrij mijn vrouw sinds die tijd niet meer maar ook met ďoe het zelf hobby werk kom ik nooit meer klaar. Mijn testosteron is erg laag waarvoor ik in een kliniek loop maar nog niets helpt fedor.everts@hotmail.com

 2. Hallo, heb zelfmoordpoging met Sertraline gedaan. Mislukt, maar kan sindsdien geen of bijna geen orgasme meer krijgen.

  Kan het aan die Overdosis Sertraline liggen of het feit dat ik 56 ben?

  Nvg

 3. ik heb toch moeite met die grijsgedraaide grammofoon over een pastoor die iets te zeggen zou hebben over sex of intimiteit. Waar komt dat fabeltje toch vandaan? Of maakt dat fabeltje net als vinyl een revival door.

  Beeld je voor de grap eens in op welk moment een pastoor met je zou willen praten over sex en intimiteit. Zou hij erover preken op zondag? Ik dacht het toch niet. Zou hij dat doen tijdens persoonlijke gesprekken? Ik weet niet hoeveel gelovigen gesprekken over intimiteit hebben met hun pastoor. Mijn beste vriend is pastoor….. en we praten niet over intimiteit. Toen wij ons derde kind kregen, maakte hij er een gevat grapje over…….’kom ik te vaak langs?’

  Om dat rare beeld nog eens op de korrel te nemen…… er is de theologie van het lichaam binnen de katholieke traditie. Daar staat uiteraard geen oproep tot meer masturberen in, maar het is wel de theorie die aangeeft dat alle lichamelijke functies die horen bij de seksualiteit, ook horen bij de mate waarin de menselijke biologie stuurt in een toprelatie.

  Kunnen we dan nu een keer ophouden met fabels over gelovigen? Of kunnen we afspreken dat de volgende keer dat we een stereotiep beeld schetsen, ook de bron vermeden? Van horen zeggen is geen bron.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in