Overmatig aftrekken, wat is het risico?

by Mark Meijers  - november 12, 2015

2.4
(7)

Het risico van overmatig aftrekken is veel groter dan je denkt

Masturberen kan een goede oplossing zijn als je niet op een andere manier tot ejaculeren kunt komen. Het wordt mannen met premature ejaculatie zelfs aangeraden om zo de druk te verlichten, maar het risico van overmatig aftrekken ligt in beide gevallen op de loer. Wat een onschuldige handeling lijkt, kan namelijk een handeling worden waar veel gevolgen aan kleven.

De meeste mannen denken dat dit een sprookje is, maar het gaat hier niet om de vooroordelen over blind of doof worden, zoals vaak wordt gegrapt. Het gaat om de gevolgen die wetenschappelijk bewezen zijn, en die liegen er niet om.

In dit artikel gaan we het hebben over de betekenis en de risico’s van overmatig aftrekken. Hiermee kun jij jezelf behoeden voor eventuele negatieve gevolgen.

Update: Ik heb recentelijk een nieuw en actueler artikel over het onderwerp van overmatig masturberen geschreven. Ik raad je aan hier te beginnen…

Wat is overmatig aftrekken precies?

Masturberen op zijn tijd kan geen kwaad, maar wanneer het overmatig of dwangmatig wordt, dan liggen er problemen op de loer. Iedereen kan het er mee eens zijn dat eenmaal per dag of vaker masturberen overmatig aftrekken is. Waar de grens precies ligt, dat is niet helemaal duidelijk.

Wanneer je echter vaker masturbeert dan dat je seks met een partner hebt terwijl je een relatie hebt, dan weet je zelf ook dat er iets mis is. Op het moment dat je aftrekken verkiest boven seks met een partner, dan heb je een echt probleem. Binnen een relatie is seks niet alleen een plezierige bijkomstigheid. Het is een must.

Als jij en je partner niet beiden af en toe de neiging hebben om met elkaar naar bed te gaan, dan gaat vroeg of laat één van jullie hier vraagtekens bij zetten. De kans dat wanneer jij aan je trekken komt door overmatig aftrekken, zij degene is die aan de bel trekt is groot!

De risico’s

Wanneer je te vaak masturbeert en dat lang genoeg blijft doen, dan kom je tegen bepaalde problemen aan te lopen en die problemen hebben directe weerslag op je seksleven. Wanneer je echter nog langer doorgaat, dan gaat dit ook effect hebben op je mentale en lichamelijke welzijn. Dat betekent letterlijk dat masturberen in overmaat kan leiden tot aandoeningen die niet zonder hulp te verhelpen zijn.

Deze risico’s moeten daarom serieus genomen worden op alle punten. Wanneer je merkt dat je één van de problemen aan het opbouwen bent, is het tijd om direct in te grijpen. Op het moment dat je besluit om het uit te stellen, geef je de problemen namelijk alle kansen om zich verder te ontwikkelen en dat is iets dat je zeker niet wilt.

Geen zin meer in je partner

De problemen van overmatig aftrekken beginen echt op het moment dat overmatig aftrekken heeft als risico dat je geen zin meer hebt in je partnerje geen zin meer hebt in seks met een partner. Dit geeft aan dat je het masturberen makkelijker of fijner vindt dan de seks met een partner. Dat kan heel veel oorzaken hebben, maar een van de belangrijkste oorzaken is de werking van de hersenen.

De hersenen zien namelijk geen verschil tussen masturberen en seks met een partner. De meeste mannen kijken porno tijdens het masturberen, en daardoor krijgen de hersenen veel meer prikkels binnen dan dat zij zouden krijgen tijdens de seks met je partner. Dat is gevaarlijk, want hoe meer prikkels je doorgaans binnenkrijgt, hoe meer prikkels je nodig hebt om nog echt opgewonden te kunnen worden.

Een ander risico van teveel aftrekken is dat je op een gegeven moment in wilt zien dat masturberen veel gemakkelijker is dan seks met een partner. Wanneer je seks hebt met een partner, moet je haar immers tevreden stellen in bed. Dat betekent dat er niet alleen sprake is van jouw genot, maar dat jij zelf moeite moet doen om ook je partner te bevredigen.

Bij masturbatie richt jij je echter volledig op zichzelf.

De mannen die overmatig aftrekken, die vinden het daarom gemakkelijker en zelfs fijner om te masturberen. Ze hoeven op die manier met niemand rekening te houden, en de kans op afwijzing bestaat niet tijdens het masturberen.

Erectieproblemen door overmatig aftrekken

Uiteindelijk kan dit leiden tot erectieproblemen. Omdat de prikkels tijdens het masturberen zowel makkelijker als intenser zijn, heb je niet meer genoeg aan de opwinding die je van je vriendin of partner kunt krijgen. Het gevolg is dat de hersenen niet de juiste staat van opwinding kunnen bereiken, waardoor de erectie niet goed op gang komt.

Daar komt nog eens bij dat je een bepaalde mate van schuldgevoel hebt tegenover je partner. Omdat je regelmatig masturbeert, maar geen aanstalten maakt tot daadwerkelijke seks, sla je dus je partner over.

Wanneer je het niet te vaak doet, heb je geen schuldgevoel. Je gaat dan voor de opluchting tussendoor. Trek je vaker af dan dat je seks hebt met je partner, dan kan dit schuld gevoel je problemen verergeren.

Premature ejaculatie door overmatig aftrekken

het risico van overmatig aftrekken is dat je premature ejaculatie op kunt bouwenWanneer je overmatig masturbeert, hangt er een groter risico in de lucht. Dit risico is het risico op premature ejaculatie en dat kan ervoor zorgen dat je nooit meer bevredigende seks met een vrouw kunt hebben. Dit gaat zeker op voor de mannen die veel en stiekem masturberen.

Op het moment dat je met hoge regelmaat stiekem masturbeert, leer je de hersenen iets aan dat op dat moment handig kan zijn, maar wat later een groot probleem wordt. Je leert de hersenen aan dat de seks alleen maar om de ejaculatie gaat, en dat deze zo snel mogelijk plaats moet vinden. Je hoeft geen rekening te houden met een partner en het point of no return speelt geen enkele rol van betekenis.

Je wilt ejaculeren en je wilt daar niet bij betrapt worden. Omdat je de handeling regelmatig verricht, gaan de hersenen getraind worden in de actie. Zij weten dat de ejaculatie het doel is, en dat dit zo spoedig mogelijk plaats moet hebben. De hersenen gaan vanaf dat moment aan het werk om het proces te versnellen. Het point of no return valt naar de achtergrond weg en je komt steeds sneller klaar tijdens het masturberen.

Dat lijkt handig, maar de hersenen zien het verschil niet tussen masturberen en seks met je partner. Op het moment dat je weer eens seks wilt hebben met je partner, gaan de hersenen hetzelfde principe herhalen. Zij zorgen er dus voor dat je binnen de kortste keren een orgasme hebt. En dat was nou net niet de bedoeling.

Het grootste probleem van premature ejaculatie is dat het een progressief probleem is. Het begint als een risico van overmatig aftrekken, maar uiteindelijk wordt het een probleem dat zichzelf groter maakt en blijft groeien. Je wordt bang voor de seks, omdat je niet opnieuw wilt falen. Je hebt daardoor ook prestatiedruk, want nu wil je het goed doen. Deze factoren zorgen ervoor dat je nog sneller ejaculeert.

De risico’s tegengaan

Er is geen manier waarop je het risico van overmatig aftrekken kunt laten verdwijnen. De enige manier die bestaat, is namelijk te stoppen met het overmatig aftrekken. Wanneer je het dwangmatig doet, is het zelfs aan te raden om er volledig mee te stoppen. Ga eens op zoek naar de reden van je handelingen.

Ben je ontevreden over de seks en sla je daarom de hand aan jezelf? Dan heb je een vreemde oplossing gevonden, want het is vele malen beter om tijd en aandacht te besteden aan je seksleven om het op die manier weer leuk te maken voor jullie beiden. Wanneer de seks saai is, zijn er bijvoorbeeld veel manieren om het weer interessanter te maken. Daarover vind je artikelen op mijn website.

Als jij zelf last hebt van vroegtijdige ejaculatie, ofwel het structureel te snel klaarkomen tijdens seks, dan heb ik iets speciaals voor je.

Ik houd me al jaren bezig met het helpen van mannen bij het oplossen van dit probleem. Pasgeleden heb ik mijn grootste inzichten om het orgasme effectief te leren uitstellen en controleren voor je opgenomen in een video.

Bekijk deze video nu hier

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 2.4 / 5. Aantal stemmen: 7

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in