6 jaar geleden

Hoe kunnen jij en je partner betere seks krijgen?

0
(0)

Betere seks krijgen kun je niet alleen

Er zijn veel stellen waarbij het seksleven steeds verder afgenomen heeft aan kwaliteit. In het begin van de relatie is de seks frequent, en vaak heeft betere seks krijgen samen met je partnergeen van de partners iets te klagen over de kwaliteit van de seks. Alles is nieuw en het verkennen van elkaar brengt een flinke lading spanning met zich mee. Wanneer de relatie verder gevorderd is, gaat het bergafwaarts. Waar gaat het fout en hoe kunnen we betere seks krijgen?

Allereerst neemt de kwantiteit van de seks af. Wanneer de partners elkaar verkend hebben, is de spanning er voor een deel van af. Uiteindelijk zal ook de kwaliteit van de seks dalen, vooral omdat de seks beperkt wordt tot een aantal verplichte nummertjes per maand, omdat stellen seks ‘moeten’ hebben.

Om vanuit dit punt betere seks te krijgen, is er veel werk nodig. Experimenteren, meer aandacht voor elkaar en meer aandacht voor de technieken achter de seks zijn een goed begin. Maar er is iets dat veel belangrijker is, en dat wordt te vaak vergeten. Om betere seks te krijgen zijn twee mensen nodig die zich hiervoor inzetten.

Op zoek naar een oplossing

Wanneer de seks niet langer bevredigend is, kun je je daar bij neer leggen en stellen dat de rest van de relatie minstens zo belangrijk is. Dat is een zwaktebod. Het is de weg van de minste weerstand, maar het is tegelijkertijd de mogelijkheid die jou het minste op zal leveren. Het is beter om te investeren in jouw seksleven en jouw partner, omdat het één van de pijlers van een goede relatie is. Wanneer de seks goed is, is de rest meestal ook prima in orde. Jullie kunnen stoom afblazen en intiem zijn met elkaar zonder dat daar andere mensen bij nodig zijn.

Dat zoeken naar een oplossing wordt meestal verkeerd gedaan. In de meeste gevallen is het namelijk één van de partners die op zoek gaat naar oplossingen. Dat kunnen nieuwe manieren zijn om je partner te bevredigen, nieuwe standjes of speeltjes, maar hoe je deze aanpak ook doet, het komt altijd op hetzelfde resultaat neer. Het werkt namelijk niet.

Uiteraard is het zoeken naar een oplossing een goede stap. Door blijven gaan met dezelfde problemen maakt het immers zeker niet beter, maar wanneer je solo op zoek gaat naar oplossingen, kun je nooit alle mogelijkheden zien en overwegen. En dat zorgt ervoor dat de goede oplossing altijd vergeten wordt. Dat is jammer, want de intentie was goed. Hoe moet je het dan wel doen?

De gezamenlijke aanpak

betere seks krijgen door samen te werkenWanneer je het over echte seks hebt, dan heb je het over seks met een partner. Wanneer je op zoek gaat naar manieren om de seks beter te maken, dan is het logisch om daar ook je partner bij te betrekken. Je moet er immers samen iets van maken.

Het begin is om samen eens te kijken naar de problemen die er zijn in de slaapkamer, of buiten de slaapkamer. Is de seks niet goed genoeg en is daardoor de frequentie afgenomen, of zijn er andere factoren die ervoor zorgen dat jullie niet meer aan seks toekomen?

Die factoren kunnen bijna overal mee te maken hebben. Er kunnen kinderen in het leven gekomen zijn, er kan extra druk op het werk zijn, of er kan sleur in de relatie of in de slaapkamer gekomen zijn waardoor de seks van mindere kwaliteit is. Doorgaans is het een ontwikkeling die over meerdere weken gebeurt, waardoor het voor beide partners onduidelijk is waar het probleem ligt en hoe het probleem ontstaan is. Wat wel duidelijk is, is dat beide partners iets moeten doen aan het probleem om het probleem op te kunnen lossen.

Het oplossen van het probleem begint met het zoeken naar de oorzaak. Wat is er veranderd, en wat zijn de problemen die ervoor zorgen dat het moeilijker geworden is om goede seks met elkaar te hebben? Over het algemeen is het niet moeilijk om een lijstje met oorzaken te maken die ten grondslag liggen aan het probleem. Hoe duidelijker de oorzaak geformuleerd kan worden, hoe beter het is. Niet alleen voor de seks, maar ook voor de relatie zelf.

Daarna is het tijd om de problemen aan te pakken. Om je daarbij een handje te helpen, heb ik een aantal manieren op een rijtje gezet waarmee je de seks beter kunt maken door samen te werken in de richting van een oplossing. Want het denken in oplossingen speelt hierbij een grote rol.

Ga met elkaar in gesprek

Het beste begin om aan de slag te gaan, is door met elkaar te gaan praten. Begin daarbij op de meest positief mogelijke manier. Vraag haar wat zij echt geweldig vond aan de seks in het begin, vraag haar waar jij goed in bent in bed en complimenteer haar met de dingen waar zij goed in is. Zie het als een oriënterende fase in het gesprek. Je wilt alle deuren open houden om zo het gesprek goed op weg te helpen. Het gesprek moet zeker niet plaatsvinden in de slaapkamer, maar liever ontspannen met een glaasje wijn bijvoorbeeld.

Wanneer duidelijk is wat er allemaal goed was, is het tijd om de vinger op de zere plek te leggen. Waarom is de seks zoveel minder goed geworden, en zoveel minder frequent? Ligt het aan één van de partners, of zijn er andere omstandigheden die de seks hebben verslechterd? Luister goed naar elkaar en zoek samen naar een verklaring, zodat jullie weten wat het probleem is.

Pak alle problemen direct aan

Wanneer stellen een probleem hebben, is het gemakkelijk om te zeggen dat jullie dat op langere termijn eenvoudig kunnen overwinnen. Van uitstel komt afstel, pak de problemen daarom direct aan. Zijn de kinderen in huis het probleem, laat ze dan aankomend weekend logeren bij opa en oma. Is stress het probleem, ga dan dit weekend eens samen naar een masseur. Is de rotzooi in huis een probleem, ga dan aankomend weekend eens lekker samen aan de slag in huis.

Hoe sneller je de problemen aan kunt pakken, hoe eerder er een positief effect ontstaat en dat heb je nodig. Door de negatieve lading die met de seks meekomt, is het namelijk lastig om mogelijkheden te zien. Zodra je weer kansen ziet en hoop hebt op een beter seksleven, wordt het veel gemakkelijker om aan de slag te gaan in de richting van een fantastisch seksleven.

Verken de mogelijkheden

Na het gesprek en het aanpakken van de problemen heb je de helft van de oplossing binnen. Maar daar houdt het niet mee op. Wanneer je hier zou stoppen, komen de problemen na een bepaalde tijd weer terug. Je moet meer doen om te zorgen dat je de problemen voor kunt blijven.

Het beste wat je in dat geval kunt doen, is het verkennen van de mogelijkheden. Aan de hand van de problemen die er waren, weet je in welke hoek je moet zoeken. In de meeste gevallen heeft het minstens te maken met deze twee factoren; te weinig tijd voor elkaar en sleur.

Deze twee factoren zijn gemakkelijk uit te schakelen. Ga eens in de twee weken iets leuks doen samen. Dat kan buitenshuis zijn, zoals de bioscoop, een etentje of bowlen, maar het kan ook gewoon in huis zijn door een film op te zetten met lekkere hapjes, of een spelletje spelen met zijn tweeën. Op die manier maak je tijd voor elkaar en dat doorbreekt de sleur al snel. Zeker omdat jullie beide iets hebben om naar uit te kijken, en dat maakt in de meeste relaties al een wereld van verschil.

Betere seks krijgen begint bij twee partners

In dit artikel heb je kunnen lezen waarom het belangrijk is om samen naar een oplossing te zoeken. Je kunt niet in je eentje een oplossing vinden voor betere seks krijgen begint bij twee partnerseen probleem waar twee mensen bij betrokken zijn, en daarnaast is het ook nog eens onverstandig. Hoe goed jouw oplossing ook lijkt, je hebt niemand om het op te testen en daardoor blijft het nadenken over het probleem.

Bedenk je goed dat je bij de problemen in de slaapkamer niet in problemen moet denken. Op die manier kom je alleen maar tegen meer problemen aan te lopen. Het is beter om te denken in oplossingen en dat is een stuk makkelijker met twee mensen.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: