5 manieren om de passie terug te brengen in de relatie

0
(0)

Je herinnert je vast nog wel hoe vurig en passievol het begin van je relatie was.
De kans is groot dat daar niet meer zoveel van over is en dat heeft een duidelijke weerslag. Een weerslag die niet alleen goed te merken is tussen de lakens, maar die ook duidelijk je dagelijks leven beïnvloedt.

Om je goed te voelen in je relatie is het belangrijk dat er geen sprake is van (positieve) spanningen. De relatie moet kunnen functioneren als de fundering van je leven. Iets waarop je kunt vertrouwen en steunen. Er zijn een aantal factoren die het bouwen en in stand houden van een dergelijke fundering erg lastig kunnen maken.

Het is lastig om deze factoren het hoofd te bieden als je niet precies weet wat ze zijn. Daarom volgt hier een korte beschrijving van de grootste risicofactoren in het ondermijnen van een passievolle, stevige relatie.

Je staat op scherp

Na een lange dag werken sta je op scherp. stress op scherp man
Je hebt jezelf de hele dag in moeten houden ten opzichte van die vreselijke collega of je baas die elke keer maar weer komt storen. En dat heeft zijn tol geëist.

Op zich is dat helemaal geen probleem, maar in veel relaties wordt direct na het werk gegeten en dat is geen goede manier om af te koelen en weer naar het nulpunt te komen.

Je neemt de frustraties met je mee naar huis. Maar om haar niet lastig te vallen, zeg je niets, of zoek je een ander onderwerp. Zij merkt dat je wat inhoudt, maar weet ook dat ze je niet teveel moet vragen als jij er niet zelf over begint.

Waarom zou je direct na het werk eten?
Je kunt beter even een wandeling maken, een spelletje spelen of even aan de slag gaan in de garage met een leuk muziekje.

Gun jezelf even de tijd om stoom af te blazen.
Wanneer jullie vervolgens een uurtje later alsnog gaan eten, zal het een stuk leuker zijn. Probeer het maar, wedden dat je direct na de eerste keer het verschil merkt?

Wanneer het aan tafel al gezelliger en leuker is, is de stap naar een leukere avond ineens een heel kleine stap geworden.

Verkeerde interpretatie van elkaar

stress op scherp manTijdens een ruzie of een meningsverschil worden reacties op de situatie vaak gezien als een karaktereigenschap, terwijl dat niet terecht is.

In plaats van “zij zeurt door op dit onderwerp” wordt het “ze zeurt altijd maar door en door”.

Door teveel aandacht te leggen op de verkeerde elementen, zullen deze elementen alleen maar elke keer groter worden, totdat je er niet meer omheen kunt. Maar waarom doe je dit eigenlijk?

De oplossing ligt in afstand nemen van de situatie.
Nadenken over hoe het zou zijn met een vrouw die niet zo zou reageren is niet alleen kinderlijk, maar is ook geen oplossing voor het probleem. Bij haar zou je namelijk een andere eigenschap opblazen tot een probleem.

De oplossing ligt in elkaar af en toe een direct compliment te geven. Zeg haar niet dat het eten lekker was, maar vertel haar dat ze geweldig gekookt heeft.

Zo weet zij dat jij trots op haar bent. Wanneer dit wederzijds wordt, is de passie al snel terug, omdat beiden partners weten dat zij gewaardeerd worden door de wederhelft. En is dat niet de basis van een gezonde relatie?

De persoon met het laagste libido bepaalt de frequentie

Mannen zeggen dat vrouwen nooit zin hebben in seks. geen zin in sex
Vrouwen zeggen hetzelfde over mannen. Het probleem is dat de persoon met het laagste libido bepaalt hoe vaak er gevreeën wordt binnen een relatie.

Heb jij het lagere libido, dan ben jij in feite het probleem, maar daar is iets aan de te doen. Lichamelijk contact verlaagt namelijk het niveau van stress en zorgt voor een gevoel van intimiteit en opwinding.

Dat hoeft niet alleen maar in de slaapkamer te zijn.

Je kunt haar ook tijdens het winkelen eens over haar been strelen, of over haar rug. Door dit regelmatig te doen, bouw je een bepaalde spanning op en je versterkt de relatie.

[stextbox id=”info”]Denk eens aan spannende nieuwe plekken om seks te hebben voor meer spanning in je seksleven. Lees het artikel over de 10 beste plekken voor buitenseks. Of misschien heeft jullie seksleven meer pit nodig. Lees dan het artikel Geweldige tips voor echte passie in bed.[/stextbox]

Elkaar te regelmatig zien

Het is niet erg wanneer je jouw vrouw of vriendin vaak ziet, maar wanneer er weinig andere sociale interactie is, dan slaat de verveling al snel toe.

Het is niet goed om alles altijd samen te doen, zeker niet wanneer jullie beiden in huis blijven.
Samen een terrasje pakken of eens in de week uit eten gaan zal al aardig wat helpen, maar het is nog beter om een eigen weg te gaan.

Zo kun je eens met vrienden naar een voetbalwedstrijd gaan, of een hobby kiezen waarbij je een avond in de week weg bent.

Moedig haar aan om hetzelfde te doen.

Dit heeft namelijk veel voordelen.
Allereerst zijn jullie er beide eens uit. Je ontmoet andere mensen en doet nieuwe ervaringen op, waar je later waar over kunt vertellen aan je partner.

Daarnaast is er meer ruimte voor jezelf binnen de relatie en die ruimte heeft ieder mens nodig om te kunnen ontwikkelen. Daarbij, denk je eens in hoeveel verrassingen je klaar kunt maken wanneer zij eens een avond met haar vriendinnen weg is!

De kleine dingen worden niet meer gewaardeerd

relatie geef haar bloemenIn het begin van een relatie is alles nieuw en spannend en alle kleine dingen die jullie voor elkaar doen, worden opgemerkt. Maar hoe langer je in een relatie zit, hoe eerder de kleine dingen langzaam naar de achtergrond vertrekken.

Er wordt dan ineens gepraat over hoeveel jij of zij opoffert voor de relatie, maar is dat een goede manier om te gaan redeneren wanneer je van elkaar houdt?

Het is verstandig om een herinnering in je mobiel te zetten met vijf dingen die zij erg leuk vindt.

Per week pak je er eens eentje uit, of meer wanneer je daar zin in hebt.

Probeer de kleine dingen op te merken. Heeft ze boodschappen gedaan en is jouw favoriete bier en chips er ineens weer?
Bedank haar dan en zeg dat je het lief vindt dat ze aan jouw behoeften gedacht heeft.

Passie en liefde beginnen met wederzijdse waardering.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Hoe kun je meer ejaculatie controle verkrijgen?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in