Wat doet een penisring?

Laatste update door

5
(1)

Om tot betere seks te kunnen komen zijn er veel tips en trucs te geven. Tegenwoordig lijkt het zelfs zo dat er steeds meer speeltjes en andere attributen op de markt komen die hierbij kunnen helpen, zoals de penisring. Ten onrechte wordt door veel mensen beweerd dat dit echt iets van de laatste jaren is, attributen en speeltjes in bed zijn helemaal niets nieuws.

Let op: als je op zoek bent naar informatie voor het oplossen van problemen met je erectie, dan is de penisring niet de beste oplossing. In dat geval kun je het beste hier starten…

Honderden jaren geleden werden er al extra instrumenten de slaapkamer in gebracht, al was daarvan slechts een deel bedoeld om het genot te verhogen. Het was voornamelijk uit ‘medisch’ oogpunt dat er oplossingen werden gezocht voor de problemen die we tegenwoordig kennen als premature ejaculatie en erectiele dysfunctie.

De penisring is hier een uitstekend voorbeeld van; hoewel de meeste mensen denken dat dit een leuk speeltje is om een avontuur mee te hebben in de slaapkamer, is de penisring in eerste instantie bedacht om mannen te helpen die problemen hadden met het presteren. Wat doet een penisring nou precies, waar is deze geschikt voor, hoe weet je welke penisring je nodig hebt en waar moet je op letten bij de aanschaf? De antwoorden vind je allemaal hier.

Wat doet een penisring nou precies?

Een penisring is precies wat de naam doet vermoeden, een ring die om de penis geschoven wordt. Deze penisring kan van metaal zijn, maar ook van rubber, siliconen of leer. Welk materiaal het meest geschikt is, verschilt per persoon.

Als eerste penisring wordt vaak een goedkoper rubberen model aangeraden om te kijken of het wel bevorderlijk werkt en lekker zal zitten. Naast de verschillende materialen zijn er ook nog eens verschillende soorten.

De rest van dit artikel zal alleen gaan over de standaard penisring en de penisring die tevens over de balzak geschoven wordt. De andere penisringen, zoals die om de eikel geschoven worden of met een haak die de plasbuis ingeschoven wordt, behandel ik hier niet omdat dit voor een totaal andere markt is.

De verschillende penisringen hebben allemaal hetzelfde idee, ongeacht van welk materiaal deze gemaakt zijn. Het is de bedoeling dat zij de penis in lichte mate afknellen zodat het bloed wel de penis in kan stromen, maar niet meer kan verlaten. Hiermee is het de bedoeling dat erecties langer vastgehouden kunnen worden en tevens zou het orgasme uitgesteld moeten kunnen worden. Het eerste is bewezen, het tweede echter niet (al is het ook niet ontkracht).

Dankzij de afknelling van de penis kan het bloed minder makkelijk terugstromen en kan de man langer een erectie vasthouden. Dit kan zeer bevorderend zijn voor mannen met een erectiele dysfunctie, ofwel de mannen die geen erectie kunnen krijgen of houden die voldoende stijf is om seksueel actief te zijn. Een aantal van deze mannen is zeer geholpen bij de penisring, al moet hieraan toegevoegd worden dat het effect zowel mentaal is als fysiek. Dat wil zeggen, mannen met een erectiele dysfunctie zullen meer zelfvertrouwen krijgen en vertrouwen in de kans van slagen met een penisring, welke de fysieke voordelen zal bevorderen.

Waar is de penisring geschikt voor?

De penisring is zoals al eerder gezegd zeer wenselijk voor mannen die moeite hebben met een erectie vast te houden of te kunnen krijgen. Er wordt penisring metaal ook gesteld dat mannen die last hebben van premature ejaculatie gebaat zijn bij een penisring, maar deze berichten worden zowel bevestigd als tegengesproken. Feit is en blijft dat voor problemen met premature ejaculatie betere oplossingen zijn dan gokken op het effect van een penisring.

De penisring kan het genot van een man aanzienlijk bevorderen en is daarnaast ook een sieraad dat gedragen kan worden tijdens seks om de aandacht op de penis te vestigen. Dit kan tijdens spelletjes, bij parenclubs maar ook gewoon in de slaapkamer met de partner. Naast deze functie zijn er nog een aantal andere functies. Een ervan is het stimuleren van de vrouw.

Er zijn speciale penisringen op de markt met haartjes of borsteltjes, welke de clitoris van de vrouw zullen stimuleren tijdens de penetratie. Genot voor twee dus. Een andere functie ligt in de sadomasochistische wereld, waar de penisring gebruikt kan worden om gewichtjes aan te hangen, de erectie van onderdanige mannen te verlengen na een orgasme of simpelweg door het gebruik maken van penisringen met bobbeltjes of haakjes aan de binnenkant van de penisring.

Het mag duidelijk zijn dat de penisring niet alleen dient voor het genot, maar dat er meer functies verbonden kunnen worden aan dit attribuut dat toch steeds meer de weg naar de slaapkamers gevonden heeft.

Zoals ik eerder al aangaf is de penisring geen goede oplossing om kunstmatig een erectie in stand te houden, al wordt deze hiervoor soms wel gebruikt. Voor informatie over het tegengaan van problemen met je erectie kun je mijn online training over dit onderwerp volgen.

Welke penisring heb je nodig?

Mocht het nou interessant zijn en ben je benieuwd naar de penisring, dan is het handig om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf. Een verkeerde maat of ring zal immers zeker geen plezier teweeg brengen en dit kan nog gevaarlijk zijn ook. Allereerst moet de maat worden bepaald. Dit doe je door de maat op te nemen van je erectie. Dit kan met een schoenveter of een touwtje, die je om de stijve penis heen legt, tegen de buik aan. Span deze niet te strak aan, maar zorg dat je de exacte omtrek weet. Deel vervolgens het aantal centimeter dat je hebt door 3,14 (oftewel Pi, de manier om de doorsnede van een cirkel te berekenen) en haal hier vervolgens 2 millimeter vanaf. Op deze manier heb je de doorsnee gevonden welke de maat zal zijn van de penisring die geschikt zal zijn voor jouw erectie.

Het materiaal dat je kiest staat in feite vrij. Alle materialen zijn doorgaans uitvoerig getest en het is de vraag hoeveel je er aan uit wilt geven en wat je ermee wilt. De rubberen en leren ringen zijn immers iets meer flexibel dan de harde metalen, maar de laatste zal een stuk fraaier staan. Je kunt een enkele ring nemen of een meervoudige, bij welke de balzak ook omsloten zal worden. Heb je geen idee wat je prettig zal vinden, kies dan een goedkope penisring zodat je op een later moment een meer overwogen keuze zal kunnen maken.

Hoe strakker hoe beter!

Er staan veel verhalen op het internet over te strakke penisringen en welke enorme resultaten hiermee behaald zijn. Geloof hier niet in, veel te strakke penisringen zorgen voor gevaarlijke knellingen en het kan zelfs zover gaan dat de ring niet meer af te krijgen is omdat het bloed de erectie niet kan verlaten. Overdrijf het niet en houd je aan de diameter minus twee millimeter. Zo kom je niet in de problemen en hoef je geen artsen uit te leggen waarom je het nodig vond je penis ernstig in gevaar te brengen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Voordat je besluit een penisring aan te schaffen en te proberen, is het goed om een aantal dingen scherp in de gaten te houden. Zo is het zeer onverstandig om een penisring langer dan 30 minuten onafgebroken te dragen. Allereerst omdat een erectie van meer dan dertig minuten nooit de bedoeling kan zijn, maar ook omdat er geen doorstroming van het bloed plaats kan vinden en dit kan grote schade achterlaten. Het is tevens onverstandig om elke dag meermalen een penisring om te doen. Wees matig in het gebruik en zie het als een afwisseling van de routine, een extraatje voor een of twee keer in de week.

Besef je goed dat er verschillende soorten penisringen zijn en dat elke ring zijn eigen functie heeft. Zo heb je de ringen die vooral als sieraad bedoeld zijn, ringen die erop gemaakt zijn om de vrouw te kunnen plezieren gedurende de penetratie, de ringen die vooral gericht zijn op het tegengaan van erectiele dysfunctie en daarnaast zijn er nog de ringen die vooral gebruikt worden bij SM, waarbij de functie vooral op pijnprikkels ligt en het langer vasthouden van een erectie door de onderdanige mannen.

Voordat je een penisring aanschaft is het belangrijk de maat goed op te nemen. Doe dit gerust een keer of twee a drie zodat je zeker weet dat je een goede maat bestelt en niet in de problemen zal komen. Overleg het eventueel met je partner voordat je bestelt zodat je weet hoe zij erop zal reageren. Sommige vrouwen vinden het enorm opwindend, anderen zijn blij dat hun partner geholpen kan worden met erectieproblemen, maar anderen zien er werkelijk niets in. Goed om te weten voordat je bestelt dus.

De werking en de functie van een penisring

In dit artikel heb ik de werking en de functies van een penisring besproken. De penisring is niet alleen een speeltje voor in de slaapkamer, maar heeft ook een functie bij mannen met erectieproblemen. De penisring kan ervoor zorgen dat mannen met erectiele dysfunctie, bloed gevangen houden in de kamers van de penis. Zou behouden zij kunstmatig een erectie. Met moeite kan hiermee dan gepenetreerd worden. Het is echter een flinke onderneming en kan voor de man zelf pijnlijk aanvoelen.

Daarbij is het vangen van bloed in de penis op deze manier schadelijk voor de bloedvaten. Dit is dus ten zeerste af te raden. Voor concrete oplossingen bij erectieprobleen verwijs ik je naar de onderstaande afbeelding.

erectiestoornis oplossen

 

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: