Simpele techniek om het point of no return voor te blijven

Het point of no return betekent bij de meeste mannen (tijdelijk) een einde aan het seksuele plezier.

Eerst volgt natuurlijk nog snel een klein moment van heerlijke extase. Maar de gemiddelde man is na zijn orgasme niet in staat seks weer snel voort te zetten.

Wij hebben een herstelperiode nodig, de zogenaamde refractaire periode. In deze periode stellen we onze geslachtsdelen er toe in staat te herstellen. De teelballen produceren een nieuwe minimale lading zaadcellen. De erectie krijgt de kans opnieuw zijn maximum te bereiken. De bekkenbodemspieren krijgen een moment van rust.

De gemiddelde refractaire periode verschilt enorm per man, maar wordt onder andere beïnvloedt door leeftijd, hoeveelheid rust, stressniveaus en de hormoonspiegels van o.a. testosteron.

De ene man herstelt sneller dan de ander, en is hierna opnieuw in staat zijn partner te plezieren met penetratie en andere seksuele handelingen, maar zo goed als geen enkele man kan na ejaculatie direct doorgaan. De ejaculatie is na het point of no return niet meer tegen te houden en dit betekend dus dat onze refractaire periode, of herstel periode hierna ook niet te voorkomen is.

Hoe kun je het point of no return beïnvloeden?

Alle mannen hebben de eigenschap dat ze het orgasme kunnen voelen aankomen. Het probleem is dat we deze eigenschap nauwelijks trainen. Het orgasme is opgebouwd uit een aantal fasen.
De laatste twee fasen zijn zeer herkenbaar.

Hierbij stijgt de seksuele spanning en komt onze bekkenbodempsier op krachten.
De bekkenbodemspier, beter bekend als de kegelspier, spant zich vlak voor het point of no return aan. Dit is één van de herkenbare factoren waarop we invloed op het uithoudingsvermogen kunnen uitoefenen.

Wanneer wij voelen dat onze bekkenbodemspier zich aanspant, dan kunnen we in actie komen om het orgasme tegen te houden.

Wij kunnen de bekkenbodemspier namelijk controleren. Dit is dezelfde spier waarmee we onze urine ophouden.
Ken je het gevoel wanneer je op het toilet je urine laat lopen? Dit is precies hetgene wat er voor zorgt dat de bekkenbodem zich ontspant.
Gelukkig zorgt ons seksuele mechanisme er voor dat onze urine niet kan ontsnappen. De prostaat sluit namelijk de blaas af tijdens seksuele opwinding om dit te voorkomen.

Het ontspannen van de kegelspier

Wanneer jij dus tijdens seks de kegelspier voelt aanspannen, dan weet je dat het point of no return is genaderd en dat je moet ingrijpen als je het klaarkomen wilt

kegelspier point of no return

De bekkenbodemspier bij de man en vrouw

uitstellen.
Doe dit door direct de kegelspier te ontspannen en je zult zien dat je jouw ejaculatie hiermee op afstand kunt houden.

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: