Simpele techniek om het point of no return voor te blijven

0
(0)

De betekenis van het point of no return

Het point of no return betekent bij de meeste mannen (tijdelijk) een einde aan het seksuele plezier.

Eerst volgt natuurlijk nog snel een klein moment van heerlijke extase. Maar de gemiddelde man is na zijn orgasme niet in staat seks weer snel voort te zetten.

Wij hebben een herstelperiode nodig, de zogenaamde refractaire periode. In deze periode stellen we onze geslachtsdelen er toe in staat te herstellen. De teelballen produceren een nieuwe minimale lading zaadcellen. De erectie krijgt de kans opnieuw zijn maximum te bereiken. De bekkenbodemspieren krijgen een moment van rust.

De gemiddelde refractaire periode verschilt enorm per man, maar wordt onder andere beïnvloedt door leeftijd, hoeveelheid rust, stressniveaus en de hormoonspiegels van o.a. testosteron.

De ene man herstelt sneller dan de ander, en is hierna opnieuw in staat zijn partner te plezieren met penetratie en andere seksuele handelingen, maar zo goed als geen enkele man kan na ejaculatie direct doorgaan. De ejaculatie is na het point of no return niet meer tegen te houden en dit betekend dus dat onze refractaire periode, of herstel periode hierna ook niet te voorkomen is.

Overigens kan elke man leren om het tot wel 30 minuten langer vol te houden in bed. Bekijk mijn gratis videotip en leer hoe je dit doet!

Hoe kun je het point of no return beïnvloeden?

Alle mannen hebben de eigenschap dat ze het orgasme kunnen voelen aankomen. Het probleem is dat we deze eigenschap nauwelijks trainen. Het orgasme is opgebouwd uit een aantal fasen.
De laatste twee fasen zijn zeer herkenbaar.

Hierbij stijgt de seksuele spanning en komt onze bekkenbodempsier op krachten.
De bekkenbodemspier, beter bekend als de kegelspier, spant zich vlak voor het point of no return aan. Dit is één van de herkenbare factoren waarop we invloed op het uithoudingsvermogen kunnen uitoefenen.

Wanneer wij voelen dat onze bekkenbodemspier zich aanspant, dan kunnen we in actie komen om het orgasme tegen te houden.

Wij kunnen de bekkenbodemspier namelijk controleren. Dit is dezelfde spier waarmee we onze urine ophouden.
Ken je het gevoel wanneer je op het toilet je urine laat lopen? Dit is precies hetgene wat er voor zorgt dat de bekkenbodem zich ontspant.
Gelukkig zorgt ons seksuele mechanisme er voor dat onze urine niet kan ontsnappen. De prostaat sluit namelijk de blaas af tijdens seksuele opwinding om dit te voorkomen.

Het ontspannen van de kegelspier

Wanneer jij dus tijdens seks de kegelspier voelt aanspannen, dan weet je dat het point of no return is genaderd en dat je moet ingrijpen als je het klaarkomen wilt

kegelspier point of no return
De bekkenbodemspier bij de man en vrouw

uitstellen.
Doe dit door direct de kegelspier te ontspannen en je zult zien dat je jouw ejaculatie hiermee op afstand kunt houden.

Korte termijn techniek

Helaas is dit slechts een korte termijn techniek. Hoe langer je seks hebt, hoe meer je de neiging zult krijgen om je bekkenbodemspier aangespannen te houden.

Zodra je deze niet meer weet te ontspannen dan zul je zien dat het point of no return weer inzet.

Dit is dus een korter termijn oefening om je orgasme uit te stellen. Een andere korte termijn oefening vind je hier. In deze video deel ik een aantal technieken die je direct, dezelfde avond al kunt inzetten voor resultaat.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Hoe zorg je dat jouw seksuele fantasie waarheid wordt?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. hoi Mark Meijers. ik heb dit probleem ook ik had seks voor t eerst met me ex alleen toen kwam ik al klaar terwijl ik niet eens in haar ben geweest. en ik trek me ook redelijk vaak af wat ik eigenlijk niet wil maar ik doe t altijd wel omdat t lekker is om klaar tekomen maar met porno of iets erbij dan kan ik zo binnen 30 seconden klaar zijn… ik hoop dat u me kunt helpen en snel reactie terug krijg.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in