8 jaar geleden

Seks en communicatie, praten is een must!

4
(1)

De beste tip om er achter te komen wat je partner wil tijdens seks, is praten. Seks en communicatie zijn met elkaar verweven en als jij niet het seksleven hebt wat je zou willen, dan is de kans groot dat het probleem zijn grondslag heeft aan je communicatie omtrent seks.

Toen ik deze website begon, was de belangrijkste reden hiervoor; het helpen van mannen die gebukt gaan onder seksuele problematiek zoals voortijdige ejaculatie, impotentie of erectiestoornissen, angst voor de eerste keer, SOA’s en meer van dit soort zaken. Dit project is nu veel verder doorontwikkeld. Nu gaat het om seksualiteit en relaties in de meest brede zin van het woord. Het heeft me jaren van onderzoeken, experimenteren, vragen en uitpluizen gekost om de kennis die je op deze site vindt te verzamelen, maar ik denk dat het de moeite meer dan waard is geweest.

Er zijn bepaalde tips en trucs die je kunt gebruiken om binnen seks wat meer avontuur en spektakel te creëren. Er zijn een heel aantal manieren om bijvoorbeeld de vroegtijdige zaadlozing tegen te gaan en je vindt hier ook handige tips om beter te kunnen beffen bijvoorbeeld.

Maar goede seks begint natuurlijk bij weten wat je partner wil. Wanneer je geen idee hebt wat hij of zij wil, dan wordt het wel heel erg lastig om elkaar het echte genot te bieden. Dat is zonde, want potentieel is het genot wat mogelijk is tijdens seks ongekend!

Veel mensen hebben echter geen idee hoe zij hierover kunnen beginnen tegen hun partner. Communicatie over en tijdens seks gebeurt een stuk minder dan over het algemeen gedacht wordt. Om je hier een handje bij te helpen, heb ik de meest handige manieren om hierover te beginnen op een rijtje gezet, met de beste tips om er achter te komen wat je partner wil tijdens de seks. Zo krijg je namelijk niet alleen betere seks, de kans is ook een stuk groter dat jij ook zal krijgen wat jij zelf graag wilt.

1. Seks en communicatie is de winnende combinatie

Ik heb het er al vaker over gehad, maar aangezien het nog steeds waar is, meld ik het hier nog maar eens:seks en communicatie in de slaapkamer

De sleutel tot een geweldig, wervelend, spannend, gevarieerd en heerlijk seksleven, is en blijft communicatie! Praten over seks = goede seks!

Jij en je partner kunnen nooit op een echt diepgaand niveau van elkaar weten wat je lekker en fijn vind zonder dit letterlijk, woord voor woord uit te spreken!

Nu is het geen aanrader om na elke keer seks een uitgebreide analyse te gaan houden.
Dit verstoort het meest waardevolle moment voor veel mensen; het moment dat je uitgeput naast elkaar ligt na te genieten van wat er zonet gebeurd is. Een analyse op dat moment is dus niet verstandig, maar je kunt wel luisteren naar de signalen die zij aangeeft tijdens de seks en daar op in gaan op een later moment. Ook kun je tijdens de seks vragen wat ze graag wil (niet in zinnen van honderden woorden uiteraard, maar korte vragen, bij voorkeur met ja of nee te beantwoorden).

Het beste moment om te praten over seks is op een moment dat seks helemaal niet van toepassing is of lijkt te gaan worden. Tijdens een kopje koffie bijvoorbeeld, na het eten, of tijdens een wandeling. Op dat moment is er minder sprake van schaamte. Men is dan wat minder bang om te praten over hun seksuele gevoelens, omdat het een normaal gesprek is tussen twee aangeklede mensen. Op zulke momenten kan er veel meer besproken worden zonder dat er een drempel gevoeld wordt. Geef haar of hem de ruimte om te praten en antwoord op de vragen die terug gesteld worden. Het beste gesprek over seks is een gesprek dat op een gelijk niveau gevoerd wordt.

Het moet niet lijken op een analyse en zeker niet op een kruisverhoor. Dat zal er juist voor zorgen dat je er niet achter zal komen wat hij of zij graag zou willen in bed. Of daarbuiten natuurlijk.

2. Proberen is leren

experimenteren tijdens seks en communicatieVaak weet ook de partner niet wat hij of zij graag zou willen in bed. Natuurlijk bestaan er bepaalde fantasietjes of voorkeuren, maar hoe weet je nou echt wat je graag zou willen in bed, wanneer je niet weet wat de mogelijkheden zijn? Het is de laatste jaren dan ook steeds meer in om te experimenteren, zodat de seksuele horizon wat verbreed kan worden. Boeken als ‘Vijftig tinten grijs’ hebben daar onlangs een zeer grote rol bij gespeeld.

Om te kunnen weten wat de ander of jij zelf echt graag zou willen in de slaapkamer, is het daarom aan te raden om gewoon eens te gaan experimenteren (uiteraard niet direct met kettingen en kaarsvet of seks op de Martinitoren) en te bekijken hoe het bevalt.

Misschien is seks in de vrije natuur wat teveel gevraagd, maar wat te denken van seks in de auto, of gewoon ergens anders dan in de slaapkamer? Door verschillende nieuwe dingen uit te proberen samen zal je er niet alleen achter komen wat de ideale seks voor jullie is, je zal er ook achter komen dat er ineens veel meer gelachen zal worden en dat het zonder twijfel bevorderlijk kan werken voor de relatie. Samen nieuwe dingen ondernemen en uitproberen is namelijk niet alleen erg spannend, maar ook leuk en leerzaam.

Dingen waar je aan kunt denken bij experimenteren met seks zijn:

  • Rollenspel
  • Seks op andere locaties
  • Gebruik van speeltjes
  • Vastbinden/Blinddoeken
  • Etc. Laat je fantasie op de loop gaan

3. Inspiratie opdoen is nooit verkeerd

Heb je geen idee wat de ander zou willen en vind je het moeilijk om erover te praten met je partner, dan is er nog een manier om er via een omweg achter te komen waar jouw partner naar verlangt of wat hij of zij graag eens zou willen doen. Ik heb het hier over inspiratie opdoen via een website (bijvoorbeeld een online catalogus) of een blaadje van een seksshop bijvoorbeeld. Je kunt als voorbeeld zelfs deze webpagina gebruiken om een instap te hebben naar het onderwerp.

Door samen op zoek te gaan naar inspiratie voor in of buiten de slaapkamer kun je er veel sneller achter komen wat hij of zij leuk zou vinden om eens te doen of te proberen. Waar valt zijn of haar oog op, welke pagina wordt net wat langer bekeken en op welk moment wordt het echt warm? Het zijn de kleine dingen die het hem doen (zeker bij vrouwen overigens), en zeker wanneer het onderwerp is wat jullie zelf eens zouden willen proberen in de slaapkamer.

Dit is een ideale manier voor stellen die niet zo goed kunnen praten over seks en stellen die het niet zo zien zitten om zich direct in allerlei experimenten te stortten, omdat dit bijvoorbeeld eng lijkt of omdat hier dingen voor gekocht moeten worden.

Inspiratie opdoen door beschikbare media te gebruiken is altijd een goede noemer om ervaringen in te beelden en te bedenken hoe dit uit zou kunnen pakken in de eigen relatie. En voor jou kan dit een mooie manier zijn om erachter te komen wat jouw partner enorm op zou winden.

4. Let op signalen tijdens de seks

Tijdens de seks wordt er enorm veel gecommuniceerd, maar het is op een iets andere manier dan we wellicht gewend zijn. De communicatie gebeurt namelijk niet zo zeer in woorden op het moment dat de passie oplaait, maar toch kun je het lichaam van je partner ook prima lezen zonder dat hier woorden aan te pas komen. Denk hierbij aan ademhaling, samentrekken van spieren en kronkelen.

Wanneer de ademhaling van je partner tijdens de seks versneld in een onregelmatig tempo, dan is het genot groter dan de controle op de ademhaling. Om het zo te zeggen: Je bent goed bezig. Blijft de ademhaling heel oppervlakkig, dan ben je zeker niet op de goede weg. Goed om in de gaten te houden; wanneer de ademhaling van een vrouw constant versneld en ineens stokt, dan moet je vooral even doorgaan. De kans is dan groot dat ze op weg is naar een orgasme.

signalen tijdens seks en communicatie oppikken signalen tijdens seks en communicatie oppikkOnregelmatig samentrekken van de spieren, knijpen in kussens of lakens, niet stil kunnen houden van de benen, ook dit zijn allemaal tekenen dat je het goed doet en dat je jouw partner brengt wat ze graag wil. Blijft ze helemaal stil liggen en gebeurt er niets met de spieren, dan kun je beter iets anders proberen. Overmatig kronkelen tijdens het beffen of de penetratie kan erop duiden dat je te eentonig bezig bent. Breid je bewegingen wat uit. Wanneer het kronkelen minder wordt en het kreunen meer, dan ben je op het goede spoor.

Hoe kom je erachter wat je partner wil tijdens de seks?

Ik heb hier de meest toegankelijke manieren beschreven om erachter te kunnen komen wat je partner wil tijdens de seks. De beste manier om erachter te komen ligt uiteraard in de communicatie. Seks en communicatie is de sleutel. Dit kan communicatie zijn in woorden, dus door gewoon te vragen wat hij of zij graag zou willen, maar wellicht is de non-verbale communicatie nog belangrijker. Het lichaam verraadt immers meer dan de mond kan zeggen. Ademhaling, spieren die samentrekken en kronkelen over het bed heen zijn goede manieren om aan af te leiden of het jouw partner bevalt of dat je gewoon nog niet op de goede weg bent.

Communicatie is echter lastig voor veel mensen, zeker wanneer het om seks gaat. In dat geval kan het aan te raden zijn om gewoon te gaan experimenteren of inspiratie op te doen online of in blaadjes, om op die manier erachter te komen wat jullie beiden graag zouden willen. Op die manier kun je er zo maar achter komen dat zij graag vastgebonden zou willen worden (of jou graag in de boeien slaat), dat ze graag seks op een parkeerplaats zou willen, of dat ze net iets vaker gebeft zou willen worden.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: