4 jaar geleden

4 manieren om de seks beter te maken

0
(0)

Manieren om seks beter te makenIn het begin van een relatie is de seks spetterend. De partners zijn lange tijd druk bezig met elkaar verkennen en tegen de tijd dat jij jouw partner denkt te kennen, komt er ineens iets nieuws om de hoek wat de seks weer helemaal spannend maakt. Na verloop van tijd, wordt de seks echter een stuk minder interessant. Raken jij en jouw partner op elkaar uitgekeken?

Het is normaal dat de seks beter moet worden na een bepaalde tijd. De sleur hakt erin en de spanning glijdt langzaam van de seks af. De seks wordt daardoor routinematig en dat is het punt waarop de seks alleen nog maar draait om de seks zelf. Echt genot en echte spanning zijn er dan niet meer.

Dit punt mag je niet voor lief nemen. Het is een gevaarlijk punt, omdat het hoogtepunt van intimiteit uit jouw relatie weg glijdt. Er zijn genoeg manieren om de seks beter te maken en vandaag geef ik je vier manieren waarmee je direct aan de slag kunt gaan zodat je het tij kunt keren en terug kunt gaan naar de spectaculaire seks die jullie in het begin van de relatie hadden.

Maak de seks beter op deze 4 manieren

Kwaliteit en kwali-tijd

Wanneer je een langere tijd een relatie hebt met dezelfde vrouw, seks beter maken door aan kwaliteit te werkendan kun je elkaar steeds beter aanvoelen. Je kunt een hele dag samenwerken zonder al te veel te moeten zeggen tegen elkaar. ’s Avonds gaat vervolgens de televisie aan en jullie kijken naar het scherm totdat het tijd is om te gaan slapen.

Dit is op alle mogelijke manieren verkeerd. De tijd die jullie samen hebben, hoef je niet altijd zinvol te besteden. Soms is het heerlijk om je partner even niet te spreken, maar de momenten die jullie echt samen hebben, die moet je kwalitatief in kunnen vullen. Maak je geen zorgen, je hoeft echt niet uren met haar te gaan praten, maar een beetje aandacht is hier wel vereist.

Spreek met elkaar af dat jullie bepaalde delen van de week vrijhouden voor elkaar. Tijdens die momenten gaan jullie de tijd kwalitatief vullen. Dat betekent dat je daadwerkelijk alleen met elkaar wat gaat doen. Zo kun je denken aan een boswandeling zonder mobiele telefoon, het kijken van een film in de bioscoop of het plannen van een reis. Samen een puzzel leggen valt ook onder kwalitatieve tijd samen.

Je zal merken dat je veel nieuwe dingen aan je partner ziet, maar je gaat vooral merken dat er een betere band ontstaat. Je kunt uren met elkaar doorbrengen zonder een woord te zeggen, maar op het moment dat je aandacht besteedt aan kwalitatieve tijd, merk je al snel dat dit toch echt iets anders is.

Het gevolg is dat de seks weer interessanter wordt. Dit geldt zeker voor jouw partner. Zij heeft een sterke band nodig om zich helemaal te laten gaan, en op deze manier creëer je een band die alleen maar sterker kan worden.

Verbouw je slaapkamer

Sleur is een gevaarlijke en nare factor. Gelukkig is het ook een factor die gemakkelijk aan te pakken is, maar dan moet je wel weten hoe dat precies werkt. Sleur gaat uit van het onveranderlijke. Wanneer alles hetzelfde blijft, hebben we op een gegeven moment alles wel gezien. Daarom is het verstandig om je slaapkamer te verbouwen.

Daar is een mooi voorbeeld voor te geven. De meeste mensen die hun huis willen verkopen, ruimen van tevoren het huis op. Zij maken schoon en zetten het meubilair aan de kant. Dit is het moment waarop alle mensen zich afvragen of zij het huis nog wel willen verkopen. Zij zien nieuwe mogelijkheden en nieuwe opties, die het huis een stuk leuker kunnen maken.

Dit geldt ook voor de relatie tussen seks en de slaapkamer. Wanneer de slaapkamer altijd hetzelfde gebleven is, is het uitzicht tijdens de seks ook altijd hetzelfde gebleven en zijn de mogelijkheden nooit veranderd. Door de slaapkamer samen grondig aan te pakken, te voorzien van nieuwe verf en indien nodig een nieuw bed, komen er ineens veel nieuwe mogelijkheden.

Het lijkt een kleine verandering, en misschien denk je dat het onzin is, maar dat betekent alleen maar dat je het nog nooit geprobeerd hebt!

Zoek de fantasie op

seks beter maken door fantasieSaaie seks heeft te maken met het verliezen van de fantasie. In het begin zijn er nieuwe standjes, uitdagende mogelijkheden en vooral veel opwinding. Wanneer je op een gegeven moment de fantasie uit het oog verliest, dan houdt het echter al snel op.

Maar hoe bespreek je een fantasie met je partner? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Het eerste wat je moet weten, is dat je het zeker niet in bed moet bespreken. Zij ziet de fantasie dan niet als fantasie, omdat het te dichtbij is. Daarnaast heeft zij het idee dat ze een spannend antwoord moet geven omdat daar seks van zou kunnen komen.

Wil je weten wat zij voor fantasie in de slaapkamer heeft? Dan is het verstandig om gewoon eens aan tafel te gaan zitten met een glas wijn. Geef haar de ruimte om antwoord te geven. Het is zinloos om direct zelf met een antwoord aan te komen waarmee je haar in een hoek drukt. Je wilt haar mening hebben, niet alleen maar jouw mening doordrukken.

Hebben jullie allebei geen idee over hoe je het gesprek kunt beginnen, zet dan beide verschillende fantasietjes op papier. Deze kun je vervolgens in het gesprek voorbij laten gaan. Neem haar antwoorden niet te hoog op en ga niet in de verdediging. Er is namelijk een grote kans dat zij nu ergens nee tegen zegt, maar er de volgende dag op terug zal komen omdat het idee wat verder heeft kunnen zinken.

Het ultieme voordeel van deze tip is dat je de fantasie zelf niet eens nodig gaat hebben. Omdat zij over de seks na gaat denken en jij hetzelfde zal doen, gaan jullie nieuwe ideeën krijgen, waardoor er al snel een hogere mate van opwinding is. Daarbij worden de grenzen opgeschoven. Dingen die jullie niet zouden doen omdat jullie niet weten hoe de ander erover denkt, worden ineens dingen die wel mogelijk gemaakt worden.

Verbied de routine

Elk stel heeft een bepaalde routine voor de seks. Misschien gebruik je deze routine niet altijd, maar er is altijd wel een bepaalde volgorde van handelingen die regelmatig terugkomt tijdens de seks. Deze set van handelingen is de sleur die de seks saai maakt. Dit kun je makkelijk oplossen door de sleur te verbieden. Zet er een boete op, zet er een straf op, zorg dat de sleur niet terug kan komen de slaapkamer in.

Je denkt nu misschien dat het logisch is dat je eerst voorspel hebt, daarna penetratie en daarna slapen. Dat is het ook, maar er zijn verschillende manieren om voorspel te hebben met je partner, en er zijn verschillende manieren waarop je je partner kunt penetreren. Daarnaast kun je eens overwegen om ergens anders te beginnen met de seks. Begin je altijd in de slaapkamer, begin dan de volgende keer eens in de badkamer, of bij de voordeur.

Het belangrijkste is dat je je niet laat dwingen tot een bepaalde volgorde van handelingen. Laat je gevoel leiden en doe wat goed voelt op dat moment. Een goede manier om hier echt gehoor aan te geven, is door een partner de leiding te geven. De eerste vijftien minuten bepaal jij wat er gebeurt, de volgende vijftien minuten is jouw partner aan de beurt.

De kans is groot dat dit een unieke ervaring wordt, want eerst voorspel, dan penetratie en dan slapen is zeer onwaarschijnlijk wanneer beide partner de rol van leider afwisselend krijgen.

Hoe kun je de seks beter maken?

Met de vier bovenstaande manieren kun je de seks beter maken op een gemakkelijke manier. Uiteraard geldt ook hier dat het verstandig is om de verschillende manieren met elkaar te combineren om het effect zo groot mogelijk te maken. Maar wanneer je de seks weer spannend gekregen hebt, ben je er nog niet.

De seks beter maken is namelijk slechts de eerste stap. Daarna is het de bedoeling dat de seks beter blijft. Om dat voor elkaar te krijgen is het verstandig om eens te kijken welke oorzaken er zijn die de seks slecht gemaakt hebben. Zijn jullie simpelweg te druk of is er een probleem met het libido?

Seks beter maken

Door de oorzaken vroegtijdig op te sporen en aan te pakken, is het mogelijk om een blijvend resultaat op te zetten. Je kunt er wel op wijzen dat er meer stellen zijn die op een gegeven moment sleur krijgen in de seks, maar er zijn genoeg andere voorbeelden van stellen die na jaren nog steeds spetterende seks hebben. Tot die stellen kunnen jullie ook behoren wanneer je op blijft letten op de kwaliteit van de seks, en niet de kwantiteit. Het gaat erom hoeveel jullie van de seks kunnen genieten, niet hoe vaak jullie seks hebben, zeker niet als dit niet tot tevredenheid van beide partners is.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: