6 jaar geleden

10 tips om seks in een relatie goed te houden

0
(0)

Veel mensen die al een lange tijd in een vaste relatie zitten, vinden het moeilijk om het seksleven leuk en spannend te houden. Er wordt niet voor niets gegrapt over het huwelijk als begin van een echte relatie en het einde van de goede seks. Het kan moeilijk lijken om elke keer weer met dezelfde partner goede seks te hebben, maar wie aandacht besteed aan de goede elementen van seks in een relatie en af en toe voor afwisseling durft te zorgen, die zal merken dat het veel makkelijker gaat dan je denkt.

Het gaat er in feite allemaal om de patronen te doorbreken die zorgen voor de sleur, want eigenlijk is dit het achterliggende probleem bij veel stellen en gehuwden. Om je een beetje op weg te helpen bij het zoeken van de vlam in de relatie, heb ik een top tien met tips opgesteld die jou kunnen helpen met het terugvinden van het vuur tijdens de seks. Niet alle tips zullen voor jou opgaan, probeer er gerust een aantal uit om te kijken wat het effect is.

1. Zorg voor een goede communicatie, ook over je seksleven

Wie al lang in een vaste relatie zit, zal merken dat er veel gesprekken plaatsvinden met de ander. Dit wil echter niet zeggen dat er ook goed gecommuniceerd wordt en zeker niet over dingen zoals seks. Er wordt gepraat over de boodschappen, het werk, de kinderen, de weekeinden en de aanstaande verbouwing, maar wanneer seks in een relatie communicatiehebben jullie voor het laatst gepraat over hoe je je voelde en wat je het leukste aan de relatie vindt?

Goede communicatie en het uiten van de positieve kanten ervan, is het fundament van een goede relatie en dit is een uitstekende start om te beginnen met het aanpakken van het seksleven. Want zonder goede communicatie is goede seks erg moeilijk. Dit heeft onder anderen te maken met het feit dat stelletjes zonder intieme gesprekken niet van elkaar te weten komen of het seksleven wel goed is voor de ander.

2. Reserveer tijd voor elkaar

Bij de meeste stellen is het zo dat beide partners werken en overdag weg zijn en dat er ‘s avonds op de bank gezeten wordt totdat het tijd is om te gaan slapen. Nog erger is het wanneer beiden ‘s avonds ook nog eens de agenda vol plannen. Sportclubs, yoga, vrienden zien, dansen, winkelen, etc.

seks in een relatie tijdDe band wordt op deze manier niet sterker, en de intimiteit hiermee ook niet. Dit heeft effect op het seksleven. Om hier wat aan te doen is het belangrijk dat je structureel tijd voor elkaar afbakent. Het klinkt ontzettend onromantisch, maar in lange relaties is het soms gewoonweg nodig om de intieme momenten te laten plaatsvinden. Dit is niets om je als stel voor te schamen. Plan een ‘datenight’  in, Ga uit eten, of plan een dagje uit. Je kunt samen gaan fietsen, samen naar de sportschool gaan, maar ook samen gaan wandelen of samen een spelletje spelen ‘s avonds. Dit schept een band maar zorgt er ook voor de je constant geconfronteerd wordt met waarom jouw partner zo leuk is, en wederzijds.

3. Bouw de spanning naar seks overdag al op

‘s Avonds om elf uur beginnen met spanning op te bouwen, wanneer jullie beiden al erg moe zijn, dat werkt niet. Het kan zelfs irritatie opleveren wanneer iemand er geen rekening mee heeft kunnen houden dat de avond wel eens wat intiemer zou kunnen aflopen dan deze begon.

Mensen zijn routinedieren, dingen die we niet aan zien komen keuren we gemakkelijk af of schuiven we vooruit.
Wat wel werkt is te werken met briefjes of spannende berichten die je de hele dag op laat bouwen. Op die manier bouw je een spanningsboog die het verlangen en de lust tot ongekend niveau kunnen laten stijgen.

Er zijn genoeg voorbeelden van stellen die dit hebben geprobeerd en waarbij de seks nog voor het avondeten kwam, of waarbij de lunchpauze gebruikt werd om even wat anders te doen dan te eten. Juist deze spanning kan ervoor zorgen dat de vlam weer helemaal oplaait en de seks meer gepassioneerd zal zijn dan ooit.

4. Zorg voor afwisseling in je standjes tijdens seks

Wanneer je elke keer hetzelfde standje of dezelfde procedure herhaalt, is de seks weinig noemenswaardig en dit zal er voor zorgen dat de zin in seks steeds verder af zal nemen.

Voor mannen is de seksuele drang over zodra er een orgasme heeft plaatsgevonden en het is voor ons gemakkelijk om alleen hier op te focussen. Hiermee verwaarloos je echter compleet de seksuele verlangens van je partner.variatie tijdens seks in een relatie

Jammer natuurlijk, want seks is wel het meeste intieme dat je als stel samen hebt. Zorg daarom voor afwisseling en uitgebreide seks. Probeer eens een andere houding of een andere aanpak. Heb bijvoorbeeld eens seks buiten de slaapkamer, zoals in de douche, op de trap of helemaal ergens anders. Wil je het grootser aanpakken, dan kun je bijvoorbeeld een kamer huren in een hotel met een groot bad.

Het zijn kleine dingen waarmee je de afwisseling kunt verwezenlijken als je jouw creativiteit maar eens gebruikt. Dit kost echter moeite en tijd en daar ligt zoals bij de meeste punten de sleutel! Het investeren van moeite en tijd kan van het oudste stel een paar speelse tieners maken!

5. Speeltjes en/of rollenspellen voor betere seks in een relatie

Zeker voor de jongere stellen kan het een leuke optie zijn om de seks spannender te maken. Zeker op langere termijn.
Heb je het idee dat de seks niet meer zo is als in het begin, dan is het wellicht een goed moment om eens wat innovatie de slaapkamer in te brengen.
Overleg dit wel eerst met je partner natuurlijk, want sommige verrassingen zijn niet heel wenselijk.

Denk aan een blinddoek, handboeien, vibrators of misschien wel een uitdagend rollenspel.
Wanneer het rollenspel aanslaat, heb je een veelvoud aan mogelijke situaties voor je liggen waarmee de seks zeker weer spannend wordt. Wat te denken van het stoute schoolmeisje en de meester, de agente en de crimineel of gewoon een ontvoering die wat intiemer afloopt dan gedacht?

6. Zorg voor fysiek contact in het dagelijks leven

Weinig stellen hebben dit door, maar hoe meer er samengeleefd wordt, hoe minder fysiek contact er dagelijks is. Breng hier verandering in door minstens een minuut te knuffelen per dag en je partner aan te raken. Een streling over haar rug of een tik op haar of zijn billen.

Het zijn fysieke aanrakingen die belangrijk zijn en hoe meer aanrakingen er plaatsvinden, hoe eerder we ons gewild of aantrekkelijk voelen. Dat kan weer leiden tot zowel een betere relatie als betere seks.

7. Blijf aandacht besteden aan het uiterlijk

aandacht uiterlijk seks in een relatieHet is gemakkelijk om na het werk een trainingsbroek aan te trekken en een fijn zittende trui, maar dit zorgt wel voor een flinke daling in het libido. Blijf aandacht besteden aan je uiterlijk. Dit geeft voor jouw partner ook aan dat je nog steeds je best doet.

Natuurlijk hoef je niet elke dag erbij te lopen alsof het een kerkdienst is, maar een beetje goede verzorging en aandacht voor wat je aan hebt, kan er wel voor zorgen dat er heel wat meer vonken in huis zijn.

Besteed zeker aandacht aan je persoonlijke hygiëne, je hoeft dan wel geen niemand meer te versieren, maar het is ook niet de bedoeling dat je hem of haar het huis uit jaagt.

8. Doorbreek alle vormen van routine tijdens seks

Als er iets dodelijk is voor goede seks, dan is het routine. Elke zaterdagavond seks en doordeweeks niet is een klassiek voorbeeld van de passie uit de slaapkamer dwingen.
Durf het ritme te doorbreken, wees impulsief en ga voor je gevoel. Wil je een keer ‘s morgens vroeg seks terwijl jullie dat nog nooit gedaan hebben, ga er dan voor!

Routine zorgt voor gewoonte en gewoonte staat voor sleur, en dat is precies wat je het huis uit moet krijgen voordat de passie terug kan komen.

9. Zoek samen naar seksuele inspiratie

Vind je het moeilijk om nieuwe dingen te verzinnen, zoals nieuwe standjes of nieuwe mogelijkheden? Heb je geen idee wat voor speeltjes er zijn en lijkt het je toch wel erg leuk om eens zoiets te proberen? Ga dan niet alleen op zoek naar nieuwe oplossingen en manieren, maar betrek je partner erbij. Zo weet je veel sneller van elkaar wat jullie leuk zou lijken en wat een absolute nee is.

Door samen op zoek te gaan zal je ook leuke momenten samen creëren, wat er al snel voor zal zorgen dat er eerst flink gelachen zal worden, waarna het moment helemaal ideaal is voor een goede vrijpartij. Inspiratie zoeken is altijd en goede manier om de spanning terug te brengen, maar door het samen te doen zal het effect dubbel zijn; samen zoeken brengt namelijk al direct seksuele spanning naar boven.

10. Verbouw de slaapkamer

verbouw de slaapkamer seks in een relatie

Zijn jullie een stel dat het liefst seks heeft in de slaapkamer en eigenlijk de rest een beetje eng vindt? Dan is er een tip die ervoor zorgt dat de passie terug kan komen, de seks weer leuk wordt en je hoeft hier de slaapkamer niet eens voor uit. Verbouw de slaapkamer eens volledig. Zet het bed op een andere plek, hang andere gordijnen op en plaats een spiegel in een andere hoek.

Door de omgeving te veranderen zal de ervaring met seks in de slaapkamer ook veranderen. Daarnaast is een vernieuwde slaapkamer een ideaal moment voor een nieuwe, frisse start waarbij je de dingen net even iets anders aan zou kunnen gaan pakken.

10 tips om de seks goed te houden in een relatie

Goede seks is voor sommige stellen lastig te bereiken, maar zeker bij stellen die al een langere tijd een relatie met elkaar hebben, kan het af en toe moeilijk zijn om de passie terug te vinden in de slaapkamer.

Met de 10 tips die je hier gekregen hebt moet het een stuk makkelijker zijn om nieuw leven in je relatie te blazen. Blijf innoveren en nieuwe dingen bedenken zodat het spannend blijft, maar doe niets wat je echt niet wilt en dwing hem of haar ook niet tot dingen die hij of zij niet wil. Het moet immers wel leuk blijven.

Heb je zelf nog tips, adviezen of trucs om de afwisseling er in te houden? Zijn er dingen die voor jou en je partner erg goed werken, of juist totaal niet? Deel dit met ons! Iedereen is er mee geholpen!

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: