8 jaar geleden

9 sekstips voor een beter seksleven

0
(0)

Wanneer we voor een langere periode een vaste sekspartner hebben, kan dit zorgen voor gewenning. Niet iedereen heeft een eindeloze trukendoos met seksuele handelingen paraat en veel mannen moeten het hebben van bewezen en bekende standjes en technieken.

In de eerste periode is er niets aan de hand. Verliefdheid en nieuwigheid zorgen er voor dat jullie beiden eigenlijk niets fout kunnen doen. Maar zodra partners meerdere jaren samenblijven treed gewenning aan elkaars seksuele routine op.

Gewenning vs. afwisseling

Het ene koppel is seksueler ingesteld en actiever dan het andere. Voor sommige mensen is een herhalende routine juist fijn. Ze weten waar ze aan toe zijn, ze weten wat ze moeten verwachten en seks is op deze manier bijna altijd goed genoeg.

Er zijn echter ook stellen die meer nodig hebben. Soms kan een langere periode van vergelijkbare seks verveling veroorzaken en in het ergste geval wordt het moeilijk seksueel opgewonden te blijven van je partner als je van te voren al weer wat deze gaat doen.
Een belangrijk gedeelte van seksuele opwinding is de onwetendheid over wat je te wachten staat.

In dit artikel wil ik het hebben over die koppels die juist wat nieuws nodig hebben om de seks weer net zo spannend te maken als toen ze voor het eerst met elkaar naar bed gingen en de eerste keer seks hadden.

Die eerste keer heeft bij de meeste stellen namelijk een vergelijkbare opbouw.

Over het algemeen is de passie en de lust zodanig aanwezig dat er geen enkel probleem zal zijn in de slaapkamer en dat er misschien zelfs meer afwisseling is in bed dan nodig. Maar na een tijdje (vaak een paar maanden) kruipt de sleur er in en kan het een stuk minder aantrekkelijk worden. Het vuur verdwijnt, de lust trekt weg en wanneer er eens per week een verplicht nummertje gemaakt wordt, dan is dat al veel.

Gelukkig zijn er een heel aantal manieren om te zorgen dat het seksleven spannend blijft. Het gaat hierbij vooral om communicatie en dingen durven veranderen, uiteraard geldt dit voor beide partners. Om het je gemakkelijk te maken heb ik een lijstje opgesteld met 9 verschillende tips om het seksleven goed te houden op de lange termijn. Welke van toepassing is op jouw relatie, dat ligt natuurlijk aan hoe de seks in jouw relatie zich heeft ontwikkeld en hoe deze op dit moment is.

1. Praten over wat je zou willen tijdens seks

Spannende seks is over het algemeen goede seks en goede seks begint met weten wat je zelf wilt en wat jouw partner van jou verwacht. Dit is een seks en communicatie sekstipsonvermijdelijk uitgangspunt wanneer je wilt beginnen met het beter maken van het seksleven en dat is weer het startpunt voor meer spannende seks. Communicatie is dus de sleutel en voor de meeste mensen zal dit beginnen met gewoon te praten met elkaar. Is het lastig om te praten over seks omdat het toch een beetje een raar onderwerp is, dan is het een goed idee om verschillende seksuele activiteiten op te schrijven op kleine papiertjes en deze in een schaal te doen. Pak een flesje wijn, vraag je partner om erbij te komen zitten en trek één voor één een papiertje uit de schaal en bespreek deze:

  • Is dit iets wat jij zou willen?
  • Is het iets wat hij of zij ook zou willen?
  • Is het iets voor een verlanglijstje?

Op die manier weten jullie een stuk beter van elkaar wat jullie van elkaar zouden willen, en dat kan alleen maar leiden tot betere seks.

2. Af en toe afzonderen om contact weer speciaal te maken.

(Zeer belangrijk voor je lange termijn seksleven.)
Af en toe afzondering van het werk, de kinderen en het huishouden zorgt bij veel stellen voor meer seks, maar het kan ook leiden tot spannende seks, zeker wanneer de partners elkaar niet constant zien. Zit je net even wat teveel met je partner in huis samen, dan is het aan te raden om eens alleen boodschappen te doen of alleen met de hond te gaan lopen. Door een tijdje uit elkaar te zijn, kan zich namelijk een verlangen opbouwen en verlangen leidt vaak tot lust; een belangrijk ingrediënt voor spannende seks.

Afzondering hoeft niet heel drastisch te zijn, eens per week een aantal uren kan in veel gevallen al genoeg zijn. Het biedt je ook een ideale mogelijkheid; wanneer zij een tijdje niet thuis is, kun je iets stouts voorbereiden en wanneer jij juist weg bent, weet je nooit wat je aan zal treffen wanneer je weer terug in huis komt!

3. Stimulerende seks door wat vaker samen uit te gaan

Altijd samen in huis zitten creëert een patroon waar je niet snel uit kunt breken. Het is een vorm van sleur die gevaarlijk is voor spannende seks, want alles in huis is bekend en zit vast aan bepaalde handelingen. Wil je meer spannende seks, dan is het aan te raden om eens samen uit te gaan. Een etentje, een film kijken samen of eens samen gaan winkelen, het kan er allemaal voor zorgen dat er stoute opwellingen naar boven komen of dat er door de andere sfeer ineens een heel andere stemming ontstaat tussen jullie. Beide kunnen ervoor zorgen dat er een spontaan moment ontstaat, of dat er ineens een vonk opnieuw over zal springen op het moment dat jij haar weer in een leuke jurk ziet, of zij jou in heel nette kleding bijvoorbeeld. Het zijn vaak kleine dingen die het verschil kunnen maken.

4. Doorbreek de seksuele patronen

Zoals ik al noemde bij het vorige punt kunnen patronen en sleur zeer nadelig werken voor een spannend seksleven. Omdat alles vastzit aan gewoontes en handelingen die altijd zo verricht worden, is er geen mogelijkheid om elkaar of jezelf te verrassen. Daarom is het een goed begin om de patronen te doorbreken. Eerst is het nodig om de patronen en gewoontes te herkennen, wat doe je bijvoorbeeld altijd wanneer je opstaat en wat doe je altijd voordat je gaat slapen? Door hier verandering in te brengen, wordt niet alleen de seks spannender, je zal ook een stuk meer bewust dingen gaan doen. En hoe meer bewust je bent van wat je doet, hoe meer gevoel er in zal zitten en hoe meer je ook het initiatief kunt nemen.

Ook tijdens de daad gaat dit verhaal volledig op. Is het bij jullie zo dat het eerst strelen, dan wat orale seks en dan de werkelijke daad is? Dan is het goed mogelijk dat jullie een verwachtingspatroon op hebben gezet dat tijdens de seks afgewerkt wordt. Dit is precies wat ervoor zal zorgen dat spannende seks en een goed seksleven uitgesloten zullen zijn en blijven. Doorbreek de patronen, doe het eens helemaal anders. Voor veel stellen kan dit al bereikt worden door meer dan één standje te doen tijdens de seks bijvoorbeeld.

5. Seks en seksspeeltjes

Wanneer dit allemaal dingen zijn die voor jou betekenen dat het seksleven maar eventjes spannender zal worden, omdat dit ook weer gewenning op sekstips seksspeeltjeszal leveren, dan kun je het ook rigoureuzer aanpakken door speeltjes te introduceren. Dit kan heel extreem, maar het kan ook redelijk eenvoudig beginnen met bijvoorbeeld slechts een blinddoek. De ervaring van seks zal hierdoor al heel anders worden, zintuigen worden op een andere manier geprikkeld en dit zal zeker zorgen voor betere seks. Wil je het liever echt spannend hebben, dan zijn er tal van mogelijkheden. Een eitje dat vibreert op afstandsbediening bijvoorbeeld, boeien of een zweepje, of wat te denken van een paar tepelklemmetjes om de zintuigen en de beleving echt op scherp te zetten?

De speeltjes hoeven natuurlijk niet elke avond uit de kast, eens per week is bijvoorbeeld een leuk begin en dit zal ook een bepaald effect hebben op de andere avonden. Spannender zal het zeker worden!

6. Zorg voor fysiek contact als aanleiding naar seks

Door overdag elkaar een paar keer aan te raken of te knuffelen, zorgt het fysieke contact ervoor dat er een bepaalde spanning opgebouwd wordt. Dit draagt zeker bij aan spannende seks en kan er zelfs toe leiden dat er een spontane vrijpartij plaats kan vinden in de keuken.

7. Geven en nemen binnen een relatie, cruciaal voor goede seks

De balans behouden is een goede tip, niet alleen voor het spannender maken van het seksleven, maar ook om de relatie stabiel te houden. Het is geven en nemen en het is niet eerlijk om meer terug te verwachten dan je zelf geeft. Vraag je constant aan haar om het initiatief te nemen, dan moet daar iets tegenover staan. Hetzelfde geldt natuurlijk voor orale seks; je mag niet van haar verwachten dat zij vaak haar best doet terwijl jij het beffen na een minuut wel weer genoeg vindt. Hoe beter de balans is, hoe beter het seksleven zal zijn en hoe stabieler de relatie zal worden.

8. Gebruik je telefoon voor seksuele spanningsopbouw

We hebben tegenwoordig allemaal altijd onze mobiele telefoons bij ons om een snel bericht te kunnen versturen of om even te bellen. Nou is mijn tip dat je dit apparaat ook prima kunt gebruiken om elkaar spannende berichtjes te sturen, zodat er een spanningsboog ontstaat. Zeker wanneer één van jullie aan het werk is, kan dit leiden tot het flink opbouwen van de spanning totdat jullie elkaar weer zien. En dan kan natuurlijk alle passie er in één keer uitkomen!

9. Verander samen je fysieke omgeving om deze stimulerender te maken

Deze tip bestaat uit twee delen. Allereerst is het bevorderlijk om samen aan iets te werken als partners en het veranderen van het huis is een ideale manier om elkaar eens op een heel andere manier te zien. Dit kan zeker bijdragen aan het opwekken van lust. Daarnaast is een veranderd huis een nieuw begin, waarin geen vaste sleur of patronen te vinden zijn en dit zal zeker bijdragen aan een spannender seksleven. Misschien moeten er nog wat renovaties gedaan worden die constant zichtbaar zijn, of wellicht is het een goed moment om eens een paar ruimtes helemaal te veranderen van functie of inrichting?
Ik heb je een aantal aanzetten gegeven om de prikkelingen te herstarten die in eerste instantie jullie seksleven interessant maakten.

Ik raad je aan de komende tijd te experimenteren met deze sekstips. Zorg er voor dat je de sleur voor bent. Verzeker je er van dat jij een geweldige sekspartner bent en zorg er voor dat je voor seks tijd maakt en er de moeite in stopt die je partner verdient.

Als laatste moet gezegd worden dat ups en downs in het seksleven van een stel heel normaal zijn. Het is niet erg als je een periode wat minder met elkaar naar bed gaat. Zonder de downs kunnen de ups niet bestaan. Maak je er niet te snel zorgen over, maar wees je er wel bewust van. Als je meer dan 4 weken nauwelijks seks hebt gehad is het tijd er eens bij stil te staan en jezelf er van te verzekeren dat je niets verkeerd doet!

Deze sekstips zijn een goed begin, maar er valt veel meer te leren. Wees je er van bewust dat niemand geboren wordt als een perfecte minnaar. Het is leren en ervaring wat het verschil maakt!

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: