7 jaar geleden

Standje 69

3
(1)

Omschrijving

Standje 69 spreekt direct tot de verbeelding. Het is één van de weinige standjes waarbij man en vrouw elkaar simultaan kunnen bevredigen.

Het standje wordt ookwel omschreven als soixante-neuf.

Het standje is uitsluitend geschikt voor orale seks.

Het toepassen van dit standje betekend dan man of vrouw op de rug ligt, en de partner zich hier vervolgens in tegengestelde houding boven plaatst.

De knieën bevinden zich naast het hoofd van de partner. Op deze manier bevinden elkaars geslachtsdelen zich bij het gezicht van beiden partners.

Op deze manier kunnen beide partners elkaar oraal bevredigen. Voor de man biedt dit wat uitdaging.

Ligt hij onderop dan moet hij zijn hoofd enigszins optillen, of zijn partner dient haar knieën verder uitelkaar te plaatsen. Op deze manier heeft de man betere toegang tot de vagina.

Voordelen van standje 69

Het voordeel van dit standje, is dat zowel man als vrouw kunnen worden bevredigd. Iets wat voor veel stellen erg opwindend is.
Een ander groot voordeel is dat sommige mensen moeite hebben met de taakverdeling tijdens seks. De vraag kan soms opkomen of iedere partner wel evenveel geeft en neemt.

Bij standje 69 zijn beide partners aan de beurt, waardoor deze vraag niet langer gesteld hoeft te worden.

Nadelen van standje 69

Een nadeel van standje 69 is dat de aandacht verdeeld moet worden tussen het geven van plezierige orale seks aan de partner, en het ontvangen van seksuele prikkels van de partner.

Dit kan uitdagingen met zich meebrengen. Heftige stimulatie kan er voor zorgen dat een partner tijdelijk niet door kan gaan met geven.

Sommige mannen hebben moeite hun orgasme te controleren wanneer ze met meerdere handelingen tegelijk bezig zijn.

Tip

Tijdens standje 69 kan orale seks worden afgewisseld met masturbatie. Het met de hand bevredigen van de partner kan een rustmoment met zich meebrengen waarop gemakkelijker op het eigen genot kan worden geconcentreerd waarna orale bevrediging kan worden hervat.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 3 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: