6 jaar geleden

Wat is de relatie tussen stress en slechte seks?

0
(0)

Slechte seks en stress hebben veel met elkaar gemeen

Tegenwoordig zijn we allemaal druk, of doen we erg druk. Stress is een volksziekte geworden waar steeds meer mensen onder te lijden krijgen. Zij kunnen niet omgaan met de constante stroom signalen, de druk en de takenlijsten die steeds langer lijken te worden.

Dat is niet goed voor de gezondheid, maar het is ook niet goed voor de seks. Stress en slechte seks hebben vaak met elkaar te maken en het is een wisselwerking in dit geval. Stress leidt tot slechte seks en slechte seks leidt op zijn beurt weer tot stress. Hoe zit dit nou precies en wat kun je zelf het beste doen aan dit probleem, zonder direct naar medicatie te grijpen?

Waarom leidt stress tot slechte seks?

Stress leidt in nagenoeg alle gevallen tot slechte seks. Het probleem van de premature ejaculatie is bijvoorbeeld gerelateerd aan stress op meerdere manieren. Mensen die last hebben van langdurige periodes van stress, die hebben een spierspanning die gemiddeld tot vijftien procent hoger ligt dan mensen die ontspannen zijn. Daarnaast zijn zij niet helder van geest, omdat zij teveel aan het hoofd hebben.

Beide factoren zorgen voor slechte seks en werken voortijdige ejaculatie in de hand. spanning slechte seksDe spierspanning is namelijk een proces dat het lichaam moet doorlopen om tot ejaculatie te komen. Aangezien je dat zelf al veroorzaakt hebt, geef je het orgasme een voorsprong. Omdat je niet helder van geest bent en druk bent met het denken aan andere dingen, wordt het nog eens vele malen erger.

Je kunt de signalen van het lichaam niet meer goed herkennen. Je hersenen zijn te druk om de signalen van het point of no return te herkennen. Zelfs wanneer je alle manieren kent om het orgasme uit te stellen, kun je niets meer doen wanneer je het point of no return al gehad hebt.

Daarnaast heeft stress nog een heel aantal bijwerkingen die schadelijk zijn voor je seksleven. Je bent druk met veel te veel, waardoor je minder aandacht voor je partner hebt. Aangezien je druk bent, mis je de hints en kun je geen tijd maken voor je relatie en voor de seks, je bent te gejaagd om tijd te nemen voor de dingen die wel belangrijk zijn.

Als laatste heeft stress nog een bijwerking. Je bent er niet meer bij. Omdat je druk bent met alles dat gedaan moet worden, ben je niet meer actief betrokken bij de seks en je liefdesleven. Dat betekent dat je partner op zal merken dat je veranderd bent, en dat is meestal het begin van het einde.

Waarom leidt slechte seks tot stress?

Het grootste probleem van de wisselwerking tussen slechte seks en stress is dat het ook de andere kant op werkt.

[stextbox id=”info”]Dat betekent dat deze twee factoren elkaar blijvend kunnen versterken wanneer je niet op tijd ingrijpt.[/stextbox]

Wanneer het niet lekker loopt in de slaapkamer en jullie kunnen beiden geen stoom afblazen tijdens de intieme momenten van de seks, dan neem je die problemen mee. Allereerst in de relatie zelf, maar wanneer het langer duurt, blijven de problemen ook buiten de relatie staan. Je ontwikkelt op deze manier steeds meer stress en frictie, die je niet op kunt lossen door een avond flink te keer te gaan in de slaapkamer.

Dit gaat overigens ook volledig op voor het verhaal van de premature ejaculatie die ik in de vorige paragraaf behandeld heb. Wanneer je het orgasme constant niet uit kunt stellen, is er sprake van slechte seks. Omdat het je elke keer niet lukt je partner te bevredigen, word je onzeker over je eigen kunnen tijdens de seks, en komt de drempel steeds hoger te liggen bij de seks. Dit zorgt voor een flinke lading aan stress.

Zoals je al gelezen hebt, zorgt deze stress ervoor dat je niet kunt presteren in de slaapkamer. Je bent afwezig, je spierspanning ligt hoger en daardoor kom je nog eerder klaar. Dit geeft je opnieuw weer stress en zo blijft deze vicieuze cirkel eindeloos doorgaan, tot het moment dat je ingrijpt.

De oplossing

Wanneer je jezelf in deze problemen herkent, is het belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen. Dit probleem is steeds meer voorkomend in de Westerse wereld en het is zeer schadelijk voor je gezondheid, je relatie, en de seks die je hebt met je partner.

Daarom is het goed om te weten dat het de stress is die de achterliggende oorzaak is. Gelukkig zijn er bepaalde manieren om het niveau van de stress flink te verminderen:

  • Lees je eens in over time management. Je zal zien dat je uren kunt winnen.relax slechte seks
  • Maak overzichten van de dingen die je moet doen, en streep af wat klaar is.
  • Stop met werken na 20:00. Op die manier kun je weer gewoon opladen.
  • Sluit alle sociale media tijdens het werken, zij kosten je veel meer tijd en energie dan je wilt besteden aan deze meldingen
  • Houd je mail niet constant open tijdens het werk. Eens per half uur is meer dan genoeg.
  • Neem regelmatig pauze en gebruik de tijd voor jezelf, niet voor een ander

Op die manier krijg je veel meer rust in je leven, en orde tijdens het werken. Je merkt al gauw dat er minder chaos is en op die manier zakt de stress al snel weg. Heb je te lang met het probleem doorgelopen, dan is dit niet direct de manier om premature ejaculatie tegen te gaan. Die stress heeft te maken met de seks, en niet alleen met de stress op het werk of buiten de relatie.

Om dat probleem aan te pakken, heb je meer werk dat verzet moet worden. Het is een probleem dat progressief te noemen is, hoe langer je het uitstelt, hoe groter de problemen worden en hoe lastiger het is om het probleem bij de wortel aan te pakken. Gelukkig zijn er veel manieren om de ejaculatio praecox aan te pakken, waarvan ik er een heel aantal op mijn website heb staan, maar het beste dat je kunt doen, is een combinatie van twee manieren.

Allereerst raad ik je sterk aan om rust te scheppen in je leven. Gebruik de punten om de stress te verminderen, zodat je meer overzicht hebt, en beter op kunt laden voor, tijdens en na het werk. Daarnaast is het verstandig om eens naar de methode Orgasme Onder Controle te kijken. Daar leer je dankzij een overzichtelijke training hoe je zelf de baas over je orgasme kunt worden.

Op deze manier kun je de vicieuze cirkel stoppen die de problemen alleen maar verergeren.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: