3 jaar geleden

Hoe je het te snel klaarkomen effectief kunt bestrijden

uitstellen van je orgasme technieken en tips

Als jij op dit moment binnen 3 minuten na penetratie tijdens seks met een partner klaarkomt, dan is de kans dat jij in een aantal van deze grootste valkuilen stapt, erg groot.
Je doet waarschijnlijk structureel zelf een aantal dingen die ervoor zorgen dat je veel sneller klaarkomt dan nodig is.

Dit is zonde! Want met slechts enkele mini-aanpassingen in jouw gewoontes en routines tijdens seks, kun jij waarschijnlijk met het grootste gemak korte metten maken met je voortijdige ejaculaties en voor een groot gedeelte de controle terugkrijgen over het moment van klaarkomen tijdens seks!

Het artikel wat ik hierover schreef kost je ongeveer 25 minuten leestijd, maar ik beloof je dat als je deze tijd investeert, ik je concrete, toepasbare tips meegeef die er direct voor kunnen zorgen dat jij binnen de kortste keren je uithoudingsvermogen in bed kunt verdubbelen of zelfs verdrievoudigen met enkele supersimpele aanpassingen.

De tijd gaat nu in!

TIP: ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk hem eerst.

Hoe ontdekte ik de grootste fouten bij het uitstellen van je orgasme? (Ja! Dit is zeer zeker belangrijk om te lezen!)

Waarschijnlijk verschillen we niet veel van elkaar. Ik was toen ik voor het eerst tegen dit probleem aanliep, 21 jaar oud. Ik had net een nieuw vriendinnetje, en ondanks het feit dat ik al wel seksueel actief was geweest, was dit nooit eerder binnen een langdurige relatie.

Ik kwam altijd vrij snel klaar, maar ik had ook nooit seks op regelmatige basis, het was altijd wat rommelig. One night stands, korte relaties, en situaties waardoor ik er eigenlijk nooit iets achter zocht.

Nu had ik echter voor het eerst regelmatig seks en ik begon me langzaamaan steeds meer te schamen voor het feit dat ik het zelden langer dan 1 of 2 minuten volhield (en soms veel korter, het blijft pijnlijk dat toe te geven).

Het leek wel alsof, zodra ik bij haar binnen kwam, ik in een stroomversnelling terechtkwam die altijd als eindpunt mijn ejaculatie had.

Wat ik ook probeerde om het uit te stellen, ik was machteloos. Knijpen, afleiding, pauzes, condooms met verdovingen… Niets hielp!

Ik werd er radeloos van, maar ik had niet de volwassenheid om het er openlijk met mijn vriendin over te hebben.
Dit duurde voort en op een dag vertelde ze me dat ze op seksueel vlak vanwege dit probleem eigenlijk niet zo veel met me kon.
Ze had meer nodig.

Dat kwam heel erg hard aan. Kun jij je voorstellen (misschien heb je het meegemaakt?) dat je vriendin, iemand waar je verliefd op bent, zegt dat ze niet met je verder wil omdat je niet goed bent in bed?

En nog erger… Ik had heel erg het gevoel dat ik er niets aan kon doen. Dat het niet mijn schuld was. Maar helaas, ik kon haar niet tegenhouden en ik wist het simpelweg ook niet op te lossen.

Wat ik ook probeerde, telkens was ik binnen enkele tellen al op een punt dat ik de tintelingen in mijn penis voelde en bijna over het randje ging. Het klopt dat ik haar dan inderdaad niet echt meer kon bevredigen en binnen de kortste keren hield de seks dan ook op.

Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Waardoor kom je te snel klaar en hoe los je dit op? (Blijf bij me!)

Misschien is het maar beter dat dit me al zo vroeg overkwam, want ik besloot het er niet bij te laten zitten en ik hoop dat jij dat ook niet doet! Je kunt een aantal dingen doen, daar komen we direct op terug.

het uitstellen van je orgasme leren door actie

Toen ik me vermand had en me erbij had neergelegd dat ik de huidige situatie niet meer kon redden, nam ik me voor ervoor te zorgen dat ik niet mijn hele leven op deze manier verder zou hoeven.

Zoals je weet is er veel materiaal over het onderwerp vroegtijdige ejaculatie voor handen. Ik stortte mij hier in, op zoek naar een concrete, toepasbare oplossing die mij direct zou kunnen helpen enkele minuten aan mijn uithoudingsvermogen toe te voegen.

Dit bleek niet mee te vallen. Alles op internet leken herkauwde, on-concrete huis tuin en keukenmiddeltjes te zijn die eigenlijk nooit echt iets deden.

Ik betrapte mijzelf er op dat ik eigenlijk ook niet écht zocht, maar vooral Google-de.

De grootste valkuil die jouw succes bij het langer doorgaan in bed in de weg staat

Dit is dan meteen de grootste en meest duidelijke valkuil bij het proberen op te lossen van je vroegtijdige ejaculaties!

We zoeken niet écht, en we zetten niet door. Het is te eenvoudig om één van de generieke trucjes te proberen, tot de conclusie te komen dat dit je niet veel goeds brengt, om het vervolgens weer op te geven of zelfs te vergeten. Tot je natuurlijk opnieuw teleurgesteld en hijgend over je partner heen hangt.

De grootste valkuil bij het leren het orgasme uit te stellen

Mijn volgende stap was daarom het kopen van literatuur en onderzoeksmateriaal. Ik speurde medische handleidingen af en heb flink geïnvesteerd in een aantal handboeken over dit probleem. Dit materiaal was klinisch goed onderzocht en gaf me een goed basisbegrip van de oorzaken van het probleem en de werking van mijn eigen lichaam.

Nergens vond ik echter concrete oplossingen.
Ik zette mijn seksuologie studie voort en begon met wat eigen praktijkexperimenten. Ik probeerde het theoretische materiaal wat ik ontdekte praktisch te benaderen.
Zo las ik bijvoorbeeld over de stappen die het lichaam fysiek zet om over te gaan tot ejaculatie, maar ik vond nergens wat deze stappen mentaal bij ons teweegbrengen.
Dit begon ik zelf uit te zoeken. Ik experimenteerde en leerde mijn eigen ‘mentale wereld’ van het orgasme kennen.

Nu wordt het interessant! Lees verder want we komen bij het onderdeel wat je concreet gaat helpen je orgasme te begrijpen en zelfs te beïnvloeden!

De mentale wereld en de stappen van het orgasme, en hoe deze je helpen je orgasme te controleren (Keep going!)

De stappen die ons lichaam zet in aanloop naar het orgasme zijn, zo ontdekte ik, een soort verplichting om überhaupt klaar te kunnen komen. Het is alleen niet zo heel gemakkelijk om je precies te realiseren wat deze stappen zijn. De reden hiervoor is dat we tijdens seks onze ‘mentale wereld’ betreden. We komen in een soort roes terecht. Ik beschrijft het ook wel als die ‘stroomversnelling’ die eindigt bij onze ejaculatie.

Wat je moet leren is een stukje uit te zoemen. Probeer je tijdens seks bewust te blijven van wat er concreet in je lichaam gebeurt. Hier volgen enkele stappen.

Het ejaculatieproces wordt in werking gezet nadat deze stappen zijn voltooid omdat ons lichaam een evolutionaire programmering bevat die ons ervan verzekert dat de situatie ‘perfect is voor voortplanting’.

Ik heb de belangrijkste fasen voor je in het onderstaande schema weergegeven.

het orgasme controleren met de fasen

 

De erectie als beginpunt

Natuurlijk begint dit proces bij de erectie en eerste initiële opwinding. Onder invloed van een hormoon stroomt extra bloed naar de penis, en vullen de corpora cavernosa zich waardoor de erectie optreedt.

Versnelde bloedsomloop voor extra zuur- en brandstof

Ten tweede wordt de bloedsomloop versneld, hierop volgt een versnelde ademhaling.
Hierdoor worden de spieren in het lichaam (die een flinke rol spelen tijdens de seksuele handelingen) voorzien van extra zuurtstof en brandstof.

Verstrakking scrotum voor bescherming van de ‘kroonjuwelen’

Vervolgens zet het lichaam een opvallende stap. De huid van het scrotum wordt strakgetrokken. Hiermee beschermt je lichaam eigenlijk de testikels tegen de heftige bewegingen die tijdens seks plaatsvinden. Dit is een belangrijke concrete stap. Zonder deze stap heeft het lichaam moeite de ejaculatie in gang te zetten.

Spannen bekkenbodem

Hierna gebeurt er iets herkenbaars. De voorgaande stappen zijn niet altijd gemakkelijk te herkennen, maar een gevoel wat zeker een belletje zal doen rinkelen, is het gevoel van spanning in de bekkenbodem.

De bekkenbodem bevat onder anderen de PC-spier of kegelspier. Deze spier is verantwoordelijk voor de daadwerkelijke uitdrijving of stuwing van het sperma door de urinebuis tijdens het klaarkomen.

Om dit te kunnen doen moet deze spier aangespannen zijn. Dan pas kunnen de golvende, schokkende bewegingen ontstaan die tevens zorgen voor het plezierige gevoel van een orgasme.

Het is een zeer herkenbaar moment wanneer deze spier op spanning gebracht wordt door het lijf. Je weet dan dat het ejaculatie moment, ook bekend als het point of no return, aan het naderen is.

Verplichte checklist voor het klaarkomen

De hiervoor genoemde punten worden door het lichaam als een soort checklist afgelopen. Er worden als het ware vinkjes gezet achter ieder punt. En pas wanneer (bijna) al deze vinkjes zijn gezet, kan het lichaam overgaan tot het daadwerkelijke klaarkomen.

Pas dan kan er echt ejaculatie optreden!

Dus! Welke conclusie trekken we hieruit? Juist! Als het je lukt jouw lichaam te stoppen bij het afgaan van deze checklist, dan stop je heel effectief het orgasme!

TIP: Wil jij vanavond al langer doorgaan in bed? Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

Hoe stoppen we de voortgang van de fasen waardoor je te snel klaarkomt?

voortgang van de fasen stoppen om het orgasme te controleren

Heb je het voorgaande gelezen en begrepen?
Het is misschien aanlokkelijk om direct naar deze paragraaf te springen, maar geloof me, deze oplossing is ongelooflijk veel effectiever als jij begrijpt wat je lichaam doet in aanloop naar een orgasme en waarom je de controle kwijtraakt en vervolgens te snel klaarkomt!

Zoals ik aangaf loopt het lichaam een checklist af. Punten waaraan voldaan moet worden om over te kunnen gaan tot ejaculatie.

Het moment dat deze punten worden afgevinkt, noem ik de ‘checklist fase’. Het is in deze fase in de aanloop naar het klaarkomen dat we het moment van ejaculatie het gemakkelijkst kunnen beïnvloeden.

Wanneer jij je bewust begint te worden van deze fasen, en dan vooral deze ‘checklist fase’ dan zul je merken dat je steeds gemakkelijker afstand tot het ‘point of no return’ zult kunnen bewaren.

Mijn eerste doorbraak, die jij vanavond al kunt gebruiken om je orgasme uit te stellen

Toen ik de verschillende fasen had ontdekt duurde het niet lang voor ik mijn eerste échte doorbraak maakte. De eerste supertechniek die écht werkt, kwam toen ik probeerde één van de checks die mijn lichaam wilde afvinken tegen te houden met een trucje. Let op! Hier heb je op gewacht!

Wat je nu al concreet kunt doen waarmee je direct, vanavond al succes kunt hebben is het volgende.

Zoals ik aangaf is het straktrekken van de huid rond het scrotum een zeer concreet moment waarop het lichaam zich klaarmaakt voor het orgasme.
Dit geeft ons echter ook houvast, het is namelijk een herkenbaar moment waarop wij de voortgang kunnen onderbreken.

De reflex waarbij de huid straktrekt is ter bescherming van onze testikels tijdens de soms heftige bewegingen van seks, maar op het moment dat je aan deze strakke huid trekt, of er in prikt, dan ontspant deze net zo snel weer. Het is een klein geheimpje met de kracht van superman als jij als doel hebt je orgasme tegen te houden.

De reden dat de huid direct ontspant is ook ter bescherming, maar dan tegen beknelling. Deze twee reflexen heffen elkaar op, maar de laatste heeft als neveneffect dat jij jouw orgasme hiermee flink op afstand brengt! Je dwarsboomt immers één van de verplichte checks van je lichaam om te kunnen ejaculeren.

Hoe stel je met deze techniek het klaarkomen uit?

De stappen om deze techniek effectief te gebruiken zijn als volgt:

  1. Je seksuele handelingen vangen aan
  2. De spanning stijgt en je merkt de tintelingen die het aankomende orgasme verraden op
  3. Je ontdekt dat de huid rond het scrotum op spanning is gekomen, nu volgt jouw actie
  4. Je trekt zachtjes aan het scrotum, of je trekt met je wijsvinger een denkbeeldige streep van je billen naar de schacht van je penis, zonder jezelf pijn te doen (je raakt de testikels niet!)
  5. De huid van het scrotum ontspant zich. Als dit niet zo is, dan mag je wat krachtiger aan de huid trekken of er op duwen
  6. Het orgasme is op afstand gebracht en jij kunt je seksuele handelingen ononderbroken voortzetten

Probeer deze techniek uit tijdens masturbatie om te oefenen hoe je deze zo effectief mogelijk uit kunt voeren.

De verborgen voordelen die deze techniek zijn kracht geven

De meeste (generieke) oplossingen tegen vroegtijdige ejaculatie zijn gebaseerd op het stoppen met seks. Je moet voor het toepassen van methodes als de start-stop methode en de knijptechniek altijd stoppen met seks om de techniek uit te voeren.

Deze scrotum-techniek zoals ik hem noem, heeft dit probleem niet. Hierbij kun je in de meeste seksuele posities gewoon doorgaan. Zelfs tijdens penetratie hoeft seks niet onderbroken te worden. Vaak kun je namelijk door je arm achter je rug en billen langs te brengen alsnog rek op de huid van het scrotum uitoefenen. Op die manier breng je zelfs in het heetst van het moment de ejaculatie effectief op afstand en kun jij langer doorgaan tijdens seks zonder te vroeg klaar te komen en zonder onderbrekingen.

De nadelen van korte termijn technieken bij het leren je orgasme uit te stellen

De hiervoor omschreven scrotum techniek heeft mij door de jaren heen enorm geholpen om mijn seksuele avonturen tot een succes te maken.

Ik gebruikte deze techniek eigenlijk standaard om mijzelf te weerhouden van een orgasme in de eerste minuut van penetratie en in het begin dacht ik dat mijn doel was bereikt. Dat ik de eindstreep met succes had behaald en net als andere mannen nu lang genoeg seks kon hebben om al mijn toekomstige seksuele partners ultiem te bevredigen.

Er bleek echter één enorm nadeel aan deze, en eigenlijk alle andere korte termijn technieken te zitten.

Het mag je dan wel helpen langer door te gaan zonder klaar te komen, en seks voortijdig te beëindigen, maar het gaat vrijwel altijd gepaard met een enorme aanslag op je eigen genot tijdens seks.

Denk je eens in. Je bent eigenlijk altijd bezig je in te houden. Je probeert continu om je orgasme voor te blijven en als je niet oplet en deze, of een andere techniek te laat inzet, dan vis je alsnog achter het net en moet jij je partner alsnog teleurstellen.

Mijn zoektocht was dus niet voorbij. Wat mijn échte einddoel werd, was een manier om mijn orgasme zelf, bewust te leren sturen.

Als je net als ik een periode in seksuologie materie gedoken hebt gezeten, dan leer je al vrij snel dat het stellen van dit doel tijdens seks niets nieuws is. Het leren controleren van de ejaculatie is één van de pilaren in zowel de leer van Tantra, Kamasutra als het Taoïsme.

Deze oosterse, spirituele benaderingen van seks zijn al eeuwen oud en benoemen al in hun oudste geschriften, de leer van het controleren van het moment van klaarkomen.

Net als voor ons, was het voor de historische oosterling een doel lang genoeg door te gaan tijdens seks om zijn partner te bevredigen. Ook zij zetten hierna de volgende stap en concludeerde dat het persoonlijk genot vergroot kon worden door volledige controle over het orgasme te verwerven.

Tantra en Kamasutra studies

kamasutra sexy technieken

Voor mij persoonlijke volgde een periode waarin ik in deze geschriften dook op zoek naar het antwoord van volledige ejaculatie controle. Helaas, een zeer concreet antwoord kreeg ik niet. Je moet bij deze (naar mijn smaak zweverige) teksten heel goed tussen de regels doorlezen en de saus van mooie woorden en leuzen onderscheiden van de daadwerkelijke concrete tips en technieken.

De échte kracht van deze leer zit hem in het geduld en de oefening. Deze mannen wisten hun orgasme perfect te timen, niet omdat ze een geheime supertechniek kenden, maar omdat ze de tijd namen dit te oefenen. Ze namen de tijd hun eigen lichaam te leren kennen en ontdekten welke gevoelens, sensaties en prikkels ze zowel fysiek als mentaal doormaakten op weg naar het orgasme. Vervolgens zetten ze de volgende logische stap: ze leerden het orgasme te beïnvloeden. (Wil je meer willen weten over Kamasutra? Lees dan eens het artikel 3 Leuke en Sexy Kamasutra technieken.)

Hierin zag ik enorme overeenkomsten met mijn eigen bevindingen tot zo ver. We neigen er als mannen naar één simpel antwoord te vinden, maar de realiteit is dat het een kwestie van oefenen en geduld is.

Na deze ontdekking maakte ik in mijn eigen aanpak enorme ontwikkelingen door.

Bewust kiezen wanneer je klaarkomt tijdens seks

Voor het eerst oefende ik structureel. Ik leerde de fasen van mijn orgasme perfect te onderscheiden. Ik leerde hoe ik zelf invloed kon uitoefenen op het moment dat ik van de eerste in de tweede fase terecht kwam, en van de tweede in de derde, enzovoorts.

Tot mijn verbazing was dit met enige oefeningen helemaal niet zo moeilijk als ik had gedacht. En dan te bedenken dat ik voorheen al binnen enkele seconden door alle fasen heen was geschoten en mijn ejaculatie al in gang kwam.

Klinkt dat bekend? Heb jij ook het gevoel altijd de strijd aan te moeten gaan met je eigen orgasme? Dat seks eigenlijk nooit echt ontspannen is? En dat je keer op keer alle zeilen bij moet zetten om jezelf en je partner slechts enkele minuten van plezier te kunnen schenken?

Als dat zo is, dan ben je zoals ik voorheen was en zou je waarschijnlijk door de hiervoor genoemde valkuilen te vermijden en de technieken toe te passen enorm geholpen zijn.

Omdat het resultaat zo krachtig is en de weg hiernaartoe eigenlijk eenvoudiger is dan de meeste mannen denken, ben ik begonnen andere mannen te helpen deze stap te zetten.

Iedere man kan het zonder veel moeite tot wel een half uur volhouden zonder klaar te komen. Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

Gratis concrete video tips tegen te snel klaarkomen

Met de aanpak die ik ontwikkelde heb ik inmiddels in Nederland en België alleen al meerdere honderden mannen kunnen helpen bij het volledig leren controleren van hun orgasme.

Vroegtijdige ejaculatie komt voor bij gemiddeld 20 tot 30% van de mannelijke bevolking, maar het is zelden een medische aandoening (deze bestaat wel, maar is zeer zeldzaam. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om een verstoorde serotonine balans).

In meer dan 90% van de gevallen, en dus zeer waarschijnlijk ook in jouw geval, gaat het om een verkeerde aangeleerde seksuele routine die zich heeft ingesleten.

Gewenning heeft ervoor gezorgd dat je de fasen van het orgasme niet langer kunt onderscheiden en hierdoor ben je er nooit toe in staat het moment van klaarkomen te beïnvloeden.

Hierbij wil ik je graag helpen. Ik heb daarom een speciale instapvideo opgenomen waarmee jij direct de eerste stap naar een langer uithoudingsvermogen kunt zetten.

video

Mijn hoop is dat jij je gaat realiseren dat dit probleem niet fysiek is. Je bent hoogstwaarschijnlijk lichamelijk 100% in orde. De reden dat je nog niet bent geslaagd bij het tegengaan van je vroegtijdige ejaculatie, is omdat je waarschijnlijk niet weet wat je precies moet oefenen.

Daarmee help ik je in deze video op weg. Ik leer je een krachtige, concrete techniek waarmee jij direct effectief je orgasme uitstelt en je partner langer bevredigt. Hiermee zet je de eerste stap op weg naar een beter seksleven en leer je op termijn volledige ejaculatiecontrole uitoefenen.

Dit doel is het investeren van wat tijd en moeite meer dan waard. Hopelijk ben je het met me eens. Realiseer je dat het beste moment om in actie te komen ‘nu’ is. Het zou zonde zijn als jij hier nu geen start mee maakt, en vervolgens weer opnieuw in die grootste valkuil stapt en vergeet om aan dit probleem te werken. De eerst volgende keer dat je hier dan waarschijnlijk pas weer aan denkt, is als je opnieuw buiten adem over je partner heen ligt en beschaamd moet toegeven dat er niets is veranderd.

Bekijk de video hier.

Orgasme onder controle

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: