Te snel klaarkomen door prestatiedruk

0
(0)

Prestatie druk, stress en te snel klaarkomen

Prestatiedruk is voor veel mannen een bekend gevoel tijdens seks. Wij mannen zijn van naturen competitieve wezens.
Wij willen graag het idee hebben dat onze partner tijdens seks van ons onder de indruk is.
Het probleem hiervan is dat we onszelf hiermee soms onnodig veel druk opleggen. Te snel klaarkomen is helaas onlosmakelijk met dit soort ‘druk’ verbonden.

In dit artikel geef ik je enkele tips om de prestatiedruk in bed te verminderen zodat seksuele problemen zoals te snel klaarkomen, maar ook andere zaken zoals een erectie stoornis, minder kans krijgen op te treden.

Update: ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk hem eerst.

Hoe ontstaat prestatiedruk

Prestatiedruk ontstaat wanneer wij als man het idee krijgen dat er tijdens seks een risico is. Risico is het sleutelwoord bij prestatiedruk tijdens seks.

Het risico ontstaat vaak als er in een voorgaande situatie een keer iets niet helemaal goed is gegaan. Premature ejaculatie, ofwel te snel klaarkomen is hiervan een voorbeeld, maar ook het uitblijven van de erectie of het juist niet kunnen klaarkomen zijn voorbeelden van problemen die we als ‘risico factoren’ gaan zien.

Omdat wij mannen tijdens seks meer in onze alfa rol willen treden, wordt het voor ons erg belangrijk dat we door onze partner als sterk en stabiel worden gezien.
We beelden ons in, dat wanneer een situatie zoals een te snel orgasme of vroege zaadlozing zich opnieuw voordoet, dat wij dan minder respect genieten van onze partner.

In onze evolutionaire programmering gaan er bellen rinkelen, we worden bang dat onze partner ons vergelijkt met haar eerdere lovers en dat wij hiervoor onderdoen.

Al deze twijfels hopen zich op en zetten het stressmechanisme in werking.

Stress, prestatiedruk en ejaculatiecontrole

Stress is een natuurlijk reactie die we bij het volledige dierenrijk herkennen.
De stress-reactie zorgt voor het vrijkomen van enkele stress hormonen. Eén hiervan is adrenaline.
Deze stresshormonen dwingen ons over te schakelen op onze ‘oer-programmering’, namenlijk vluchten of vechten.

De hoeveelheid energie die er bij deze reactie vrijkomt, zorgt er in sommige gevallen voor dat de signalen die ons waarschuwen voor het orgasme, worden overstemd. Hierdoor voelen we dit niet goed aankomen. We voelen ons ongemakkelijk, we hebben het idee dat we de zaakjes niet onder controle hebben, en dan worden we plotseling door het point of no return overvallen.

Wanneer we niet klaarkomen, en de vecht of vlucht reactie houdt aan, dan heeft dit een averechts effect op onze erectie.
De stressreactie krijgt in onze hersenen voorrang op al het andere. Hierdoor kan het zijn dat we niet in staat zijn onze erectie in stand te houden. We zijn simpelweg niet langer seksueel opgewonden, het is eerder een soort paniek die ons ervan weerhoudt om stevig in het zadel te blijven.

Wat kunnen we doen tegen prestatiedruk tijdens seks

Om premature ejaculatie, veroorzaakt door prestatiedruk tijdens seks tegen te gaan, is de meeste effectieve oplossing om terug te gaan naar de basis.

Aan de basis van iedere stress reactie zit een angst. We zijn bang om te falen, we zijn bang om te snel klaar te komen of om onze erectie te verliezen. We zijn misschien bang dat onze partner ons niet leuk of aantrekkelijk genoeg vind of we zijn bang dat haar vorige partner meer waard was tussen de lakens.
Wat er ook speelt, in het geval van prestatiedruk is er altijd een initiële angst die moet worden verholpen.

Er zijn twee benaderingen om je angst te overwinnen.

Persoonlijke overwinning.
Hierbij werkt je alleen en geïsoleerd aan je probleem bijvoorbeeld door mentale oefeningen of het volgen van een zelf hulp programma.

Gezamenlijk overwinning.
Samen met je partner bespreek je jouw angst openlijk en zorgt je er voor dat jullie beiden kunnen zorgen dat dit niet voor problemen zorgt.

Vooral in het geval van vroegtijdige ejaculatie bij mannen, scheelt het aanzienlijk als je partner hier vanaf weet. Ten eerste hoef jij dan niet tijdens seks iets te verbergen, ten tweede kan zij helpen om je orgasme in bedwang te houden door het niet moeilijker voor je te maken dan het al is tijdens seksuele stimulering.

Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Effectieve training om je orgasme onder controle te krijgen

Het zelf leren controleren van je orgasme is iets waar ik jaren aan heb gespendeerd. Om andere mannen deze moeite te besparen ontwikkelde ik in samenwerking met een aantal professionals een effectieve methode ontwikkeld. Wil je kennis maken met de kracht van mijn zelfhulp methode? Bekijk dan deze gratis videotip om te leren over een effectieve methode tegen vroegtijdige ejaculatie.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: