Te snel klaarkomen verbannen en direct 30 minuten langer doorgaan!

1
(2)

Van mannen die voor het eerst seksueel actief worden in hun leven, tot mannen die al met tientallen partners het bed hebben gedeeld.
Zo goed als geen enkele man gaat zijn leven door zonder ook maar 1x last te hebben van te snel klaarkomen.

Wanneer spreken we van te snel klaarkomen of vroegtijdige ejaculatie?

Te snel klaarkomen, ofwel vroegtijdige ejaculatie, is een vervelend probleem wat naast de nodige twijfel bij de man zelf, ook lastig kan zijn voor de partner van de man die het ondervindt. We spreken van ’te snel’ wanneer één van de, of beiden partners onbevredigd blijven omdat seks voortijdig beëindigd wordt. De reden hiervoor is dat veel mannen niet alleen hun erectie verliezen, en hierdoor niet goed door kunnen gaan met seksuele handelingen, maar dat ook de seksuele drift keldert waardoor de man vaak niet verder wil gaan.

TIP: ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk hem eerst.

Lees verder voor een uitgebreid artikel over het probleem van te snel klaarkomen. Hierin geef ik je alvast wat handige informatie over hoe vroegtijdige ejaculatie ontstaat en wat je hier tegen kunt doen.

In dit artikel behandelen we waarom we te snel klaarkomen. Om dit uit te kunnen leggen moeten een aantal zaken worden aangestipt.

  1. Hoe werkt het orgasme
  2. Welke vormen van te snel klaarkomen bestaan er?
  3. Wat gebeurd er precies wanneer we te snel klaarkomen?
  4. Wat hebben externe factoren voor invloed op te snel klaarkomen?
  5. Wat vinden vrouwen precies lastig aan een man die te snel klaarkomt?
  6. Wat kunnen we doen om het te snel klaarkomen tegen te gaan?

Begrijpen hoe het orgasme precies werkt is erg belangrijk bij het begrijpen waar te snel klaarkomen vandaan komt.


Het mannelijk orgasme is benaming voor niet één maar een aantal processen die zich na elkaar afspelen in het mannelijk lichaam. Het zijn zowel fysieke als mentale processen die samen zorgen dat een man gaat van seksuele opwinding, naar het hebben van een zaadlozing.

Hoe werkt het mannelijke orgasme?

Het proces “klaarkomen” begint niet meteen zodra een man seks heeft. Er moeten aan een aantal voorwaarden worden voldaan voordat het daadwerkelijke klaarkomen in werking treedt, maar vergis je niet. Het proces waardoor een man klaarkomt, is niet alleen de laatste paar seconden waarbij hij zijn sperma uitdrijft.

De eerste voorwaarde waaraan moet worden voldaan om het proces tot klaarkomen in werking te stellen is seksuele opwinding. Zonder seksuele opwinding kunnen 2 dingen namelijk niet gebeuren.

  1. Het krijgen van een erectie
  2. Het krijgen van een zaadlozing

Zodra een man seksueel geprikkeld raakt, bijvoorbeeld door het zien van seksueel stimulerende beelden, dan stijgt het niveau van testosteron in zijn bloed.
Als een bepaalde hoogte van seksuele stimulering is bereikt, dan treedt een erectie op.

Als seksuele stimulering aanhoudt door bijvoorbeeld een seksuele handeling (dit kan daadwerkelijke seks, maar ook masturbatie zijn), dan wordt een volgend niveau van opwinding bereikt.
Dit nieuw behaalde niveau is wat lastiger uit te leggen.
Mannen zullen het zeker herkennen. Het is het gevoel dat je niet meer zomaar opgewonden bent geraakt, maar het gevoel hebt dat je echt midden in de seks zit.

Het plezier hormoon dopamine wordt in hogere mate aangemaakt in de hersenen en een spanning begint zich op te bouwen.

Deze spanning heeft als uiteindelijk doel, het brengen tot een zaadlozing van de man. Maar de reden dat deze spanning eerst moet worden opgebouwd, voordat we klaarkomen, heeft een evolutionaire oorsprong.
Voordat ons sperma het lichaam verlaat, maken wij ons er onbewust zeker van dat de omstandigheden hiervoor ideaal zijn.

Het opbouwen van de spanning zonder onderbreking, vertelt ons lichaam dat we daadwerkelijk seks hebben met een partner, en dat zich een kans voordoet tot voortplanten (Bij masturbatie houden we onszelf eigenlijk voor de gek op dit punt).
Ons lichaam laat ons een tijdje doorgaan om er zeker van te zijn dat ook de partner de juiste is, en er toe in staat is ons gedurende een langere periode opgewonden te houden.

TIP: Wist je dat er een klein, eenvoudig trucje bestaat waarmee iedere man het tot wel 30 minuten vol kan houden zonder vroegtijdig klaar te komen? Kijk snel verder!

In deze fase reageert ons lichaam fysiek op de omstandigheden. Het maakt zich als het ware klaar om tot ejaculatie te kunnen komen.

Dit klinkt misschien overbodig, maar de realiteit is dat sperma ons lichaam niet zomaar kan verlaten.

te snel klaarkomen anatomie
De anatomie van het mannelijk geslacht

Ons geslachtsorgaan moet zich hier voor klaarmaken.
De huid rondom het scrotum trekt zich strak en de testikels komen dichter tegen ons lichaam te zitten.
De spier welke verantwoordelijk is voor de uitdrijving van het sperma, de bekkenbodemspier, spant zich langzaam steeds meer aan. Ook de prostaat komt in actie. Deze zorgt er voor dat urine en sperma niet vermengt raken, en dat tijdens het ejaculatie proces, alleen sperma langs de urinebuis naar buiten kan.

Stijgt de opwinding na deze periode nog altijd, dan wordt de laatste barrière overschreden. Ons lichaam krijgt het signaal dat de kans op voorplanten zich heeft voorgedaan en dat het tijd is om in actie te komen.

Het ejaculeren, waarmee het volledige proces van klaarkomen eindigt, komt op gang. De bekkenbodemspier spant en ontspant zich, en tegelijkertijd worden de in de bijballen opgeslagen gerijpte zaadcellen via de urinebuis naar buiten gewerkt. Hier wordt prostaatvloeistof aan toegevoegd. Het zijn overigens de zaadcellen die uit de bijbal in het mengsel terecht komen, die het zijn herkenbare wittige kleur geven.

Welke vormen van te snel klaarkomen zijn er?

Te snel klaarkomen kan vanwege een aantal redenen voorkomen.
Als een man sporadische een keer te snel klaarkomt dan is er over het algemeen niets aan de hand. Dit betekend niet dat er iets mis is, het kan dan gewoon liggen aan overmatige opwinding, of een enkel onoplettend moment waarop hij de teugels iets te veel laat vieren.

Echt te snel klaarkomen waarbij we spreken van structurele vroegtijdige ejaculaties, zijn een aandoening waarbij er wel degelijk iets aan de hand is.

De eerste grove scheiding in manieren van te snel klaarkomen maken we in een medische en niet-medische indeling.

De medische vorm, ookwel premature ejaculatie of ejaculatio praecox genoemd, is een fysiek probleem bij de man.
De niet-medische vorm komt echter veel vaker voor. Deze kan met een aantal redenen voorkomen. De meest gebruikelijke is een gewenningsproces waarbij de man een lange periode regelmatig snel naar een hoogtepunt is gebracht.

Laten we beginnen bij de ernstigere vormen van te snel klaarkomen.

Te snel klaarkomen door de aandoening Ejaculatio Praecox

In dit geval gaat het niet om een gewenningsverschijnsel, maar om een hardnekkige vorm van te snel klaarkomen waarbij de man structureel klaarkomt kort na aanvang (meestal binnen 1 minuut) van seksuele handelingen.

Het is niet gelimiteerd aan seks met een partner, waar dit bij de andere vormen van premature ejaculatie vaak wel zo is.

Deze vorm van te snel klaarkomen kent zijn oorsprong in de hormonale balans in onze hersenen, welke zorgen voor de hiervoor beschreven signalen aan het lichaam, waardoor het lichaam “klaar is om tot ejaculatie te komen”.

Deze signalen worden geregeld door onder anderen testosteron en oxytocine en dopamine. Deze stofjes zorgen er voor dat het proces van komen tot een orgasme geleidelijk verloopt.
Wanneer in deze hormonen een onbalans in de hersenen ontstaat, dan kan het zo zijn, dat de seksuele signalen tijdens de opbouw fase, harder binnenkomen in ons “seksueel centrum” in de hersenen. De hormonale onbalans zorgt er als het ware voor dat ons lichaam niet meer kritisch kijkt of het moment om klaar te komen voor voortplanting wel daar is.

Het probleem is herkenbaar aan het feit dat een man bijna zonder uitzondering te snel klaarkomt en geen soms geen enkele vorm van controle op zijn orgasme kan uitoefenen.

Omdat de hormonen zoals oxytocine en dopamine ook een rol spelen in onze gemoedstoestand, zien we wel dat artsen medicatie voorschrijven die er om bekend staan de gemoederen te beïnvloeden. De zogenaamde anti-depressiva.
Anti-depressiva kunnen remmend werken op de prikkels die in onze hersenen binnenkomen. Dit zorgt er bij mensen met een aanleg voor depressies voor dat zij niet de negatieve kant op schieten, maar dit kan er bij mensen met de medische vorm van te snel klaarkomen dus voor zorgen dan zij ook wat minder snel de controle verliezen.

De niet-medische vorm van te snel klaarkomen

Te snel klaarkomen wat zijn oorsprong niet heeft in een hormonale/chemische onbalans in onze hersenen, is in te delen in 3 categorieën.

Te snel klaarkomen in de eerste categorie

Mannen komen soms te snel klaar. Het orgasme overvalt ze dan. Ze gaan voorbij het mentale point of no return en kunnen hierna het ejaculatieproces niet meer tegenhouden. Het gebeurd echter niet altijd. Ongeveer 1 op de 3 seksuele activiteiten eindigt bij hen met te snel klaarkomen.

Te snel klaarkomen in de tweede categorie

In de tweede categorie gaan de meeste mannen het te snel klaarkomen als een zorgelijk probleem beschouwen. Ze komen vaker (4 van de 5 keer) te snel klaar, en zijn zich hier al tijdens de seks van bewust. Ondanks dit bewustzijn komen zij toch te snel klaar, wat voor een gevoel van onmacht zorgt.
Deze onmacht kan op den duur gevolgen hebben voor het welzijn van deze mannen, omdat zij zich zorgen gaan maken over hun seksuele relaties, hun rol als partner, en fysieke gezondheid en hun seksuele toekomst.

altijd te snel klaarkomen
Te snel klaarkomen in de derde categorie

Te snel klaarkomen in de derde categorie

Deze vorm kan ontstaan wanneer te snel klaarkomen in de tweede categorie onbehandeld blijft.
De man ontwikkeld een negatieve associatie met seks, omdat hij structureel te snel klaarkomt. Schaamte tegenover zijn seksuele partner(s) zorgen er voor dat hij seks uit de weg gaat, of niet langer als plezierig ervaart. De bijkomende spanningen en stress hebben op diverse aspecten in het leven hun invloed, één hiervan is de vicieuze cirkel dat het klaarkomen door deze spanning en door het verwachtingspatroon nog moeilijker te controleren is.

Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Wat gebeurt er tijdens deze vormen van te snel klaarkomen?

In de hiervoor beschreven niet-medische vormen van premature ejaculatie, is in 90% van de gevallen sprake van een gewenningspatroon bij de man.
De meeste mannen worden in hun vroege pubertijd seksueel volwassen. Ze raken in staat een orgasme te krijgen, en krijgen voor het eerst erecties. Dit gebeurd bij de meeste jongens tussen het 13e en 17e levensjaar.

De eerste seksuele gemeenschap laat echter vaak nog de nodige jaren op zich wachten. Dit is misschien maar goed ook, maar het is niet alleen maar positief.
Wanneer jonge mannen seksueel actief worden zonder gemeenschap te hebben, dan uit de seksuele drang zich in masturbatie.

Dit is een gezond, normaal fenomeen. Het heeft echter als nadeel dat masturbatie zich slechts op 1 ding richt.

premature ejaculatie masturbatie
premature ejaculatie heeft vaak masturbatie als oorzaak

Het kwijtraken van deze seksuele frustratie en het verlagen van de seksuele spanning.
Dit klinkt onplezierig, en dat is het in geen geval. De meeste jonge mannen genieten op een gezonde, normale manier met enige regelmaat van masturbatie.

Het nadeel zit hem in het feit dat het een één-mans spelletje is. Er hoeft bij masturbatie geen rekening gehouden te worden met een partner. Er is (zeker op jongere leeftijd) geen bewustzijn van realistische seks. Het remmen van de lusten wordt niet geoefend, en het verkrijgen van een orgasme, is het hoofddoel van de activiteit.
Omdat de beloning, klaarkomen, een zeer positieve is, werken we als mannen dus maar wat graag om ons deze beloning toe te eigenen. Dit heeft op lange termijn het gevolg dat we steeds sneller een orgasme weten op te wekken.

Wanneer nu enkele jaren later de eerste partners in het spel komen, verandert er veel voor de man.

Plotseling is het wenselijk dat hij een tijdje door kan gaan met seksuele handelingen na penetratie van zijn partner. En dat is niet alles. Bij echte seks zijn de stimuli heftiger en wordt ons brein dus extra snel in “ejaculatie modus” gebracht.

De lange jaren van gewenning voordat de eerste seksuele partners hun intrede doen in zijn even, hebben nu als gevolg dat de jonge man te snel klaarkomt.

De externe factoren

Bij het klaarkomen speelt, zoals je hebt kunnen lezen, de spanning op de bekkenbodemspier, en de spanning op de huid van het scrotum een belangrijke rol.

Deze spanning ontstaat, zoals omschreven, door seksuele prikkeling.
Maar de seksuele spanning die zich op het moment van de daad opbouwt, is niet de enige spanning die in ons lichaam aan het werk is.

Wat wij in ons dagelijks leven meemaken heeft ook zijn invloeden.
Alle factoren die in het dagelijks leven een portie van onze mentale energie opeisen, zoals een baan, een opleiding, een gesprek, maar ook problematiek, ruzie of juist liefde en plezier, bouwen ook een spanning op in ons lichaam.
Al deze spanning hangen we onder een zeer bekende noemer. Stress

Stress en verhoogde spierspanning bij te snel klaarkomen

te snel klaarkomen stress
Stress en spierspanning

Stress is niet per sé negatief. Het is zelfs heel normaal. Pas wanneer er te veel stress in ons leven is, zorgt het voor negatieve effecten.
Een aantal hiervan zijn erg bekend. Sommige mensen raken vermoeid, andere krijgen concentratie problemen of last van stemmingswisselingen. Een neveneffect van stress wat echter veel minder bekend is, is verhoogde spierspanning.

Ben je ooit wel eens wakker geworden met stijve kaakspieren. Heb je na een lange werkdag wel eens gemerkt dat je in het stuur van je auto knijpt, of continu je been beweegt?
Dit soort voorbeelden komen ook voor uit stress. De signalen die onze spieren aan het werk zetten zijn in een periode van stress in grotere mate aanwezig.

Als een dergelijke periode niet te lang aanhoudt is dit niet zo erg voor onze gezondheid, maar al vanaf moment één heeft het wel degelijk een nadelig effect op de controle van het mannelijk orgasme.

Het point of no return

Mannen die te snel klaarkomen, omdat zij in één van de drie bovengenoemde categorieën vallen, hebben over het algemeen moeite met het aan voelen komen van het zogenaamde point of no return. Het point of no return is zoals we omschreven, het moment waarop de man het orgasme niet langer kan tegenhouden.

Een man die geen last heeft van vroegtijdige ejaculatie, voelt in een ontspannen, seksuele situatie, het point of no return gestaag naderen. Wanneer hij het gevoel heeft dat dit punt dichtbij is gekomen terwijl hij nog niet wenst klaar te komen, dan kan hij er voor kiezen zijn seksuele handeling te veranderen, stoppen of aanpassen.

De man die echter last heeft van stress voelt door de hoeveelheid prikkels dit moment wat minder goed aankomen. Plotseling is het dan te laat, het ejaculatie proces is in gang gezet en er is geen weg meer terug.

De verhoogde spierspanning heeft als extra nadeel, dat de bekkenbodemspier, welke gedeeltelijk verantwoordelijk is voor het point of no return, op een hogere spanning staat door stress.

Dit maakt dat een man in deze situatie nog gemakkelijk over het randje gaat. Laat hij de teugels maar iets te veel vieren, dan kan het orgasme direct inzetten, en raakt opnieuw teleurgesteld.

Externe factoren die voor deze stress kunnen zorgen, dienen daarom uit de weg gegaan te worden als men in de niet-medische categorie van te snel klaarkomen valt.

Wordt te snel klaarkomen als problematisch ervaren door vrouwen?

In de meeste gevallen zijn vrouwen die in een relatie zijn met een man coulant. Op dit onderwerp ga ik dieper in in het artikel: De vergeving van vrouwen.

In het geval van een stabiele relatie hebben veel vrouwen geduld met de problemen van hun partner. Het hangt er echter wel grotendeels van af of het probleem bespreekbaar is, en of de man er op een goede manier mee om gaat.

te snel klaarkomen vrouw
Ook haar geduld heeft een grens

Een man die zich gedraagt alsof er helemaal geen probleem is, en zich na een korte sekssessie omdraait en in slaap valt, test natuurlijk het geduld van iedere vrouw.

Het vervelende is, dat bevredigende seks voor vrouwen op de lange termijn een zeer belangrijke rol speelt.
De relatie kan erg sterk zijn en het geduld van de vrouw kan eindeloos lijken, maar wanneer er geen vooruitgang in de situatie zit, en de vrouw niet het vooruitzicht heeft op een beter seksleven, dan raakt het geduld uiteindelijk op.

Dit is iets waar veel mannen die kampen met te snel klaarkomen zich in meerdere of mindere mate van bewust zijn. Dat is een beangstigende gedachte, en deze toegevoegde druk maakt de zaken er vaak niet beter op in bed.

Wat de zaak nog lastiger maakt, is dat veel mannen de neiging hebben om zich as alfa man te gedragen in een relatie met de vrouw. Dit is mannelijk gedrag wat zelfvertrouwen en stabiliteit uitstraalt. Het is deze uitstraling wat hen aantrekkelijk kan maken voor hun partner.

In sommige relaties verandert het alfa gedrag van de man, wanneer hij in een positie terecht komt waarbij zijn partner hem iets “te vergeven heeft” zoals te snel klaarkomen.
Niet alle mannen kunnen goed omgaan met het feit dat hun relatie draait op het geduld en medeleven van hun partner.

Het kan er voor zorgen dat zij zich onderdaniger gaan gedragen dan ze normaliter zouden doen. Dit is voor sommige vrouwen minder aantrekkelijk, en het is deze situatie die vaak de dooddoener is in relaties waarin te snel klaarkomen voorkomt.

Wat kan ik doen om te snel klaarkomen op te lossen?

te snel klaarkomen

Zoals eerder verteld, heeft het te snel klaarkomen alles te maken met verkeerd aangeleerde seksuele routines die de man te snel naar het orgasme brengen en zijn controle hierover ondermijnen.

Het eerste antwoord wat mannen vaak krijgen wanneer ze op zoek gaan naar een oplossing, is die van verdovende crèmes zoals Emla Crème, of condooms met een dergelijk verdovend middel er in.
Dit heeft echter als nadeel dat niet alleen het eigen geslachtsdeel verdoofd raakt, maar dat ook de vagina van de vrouw verdoofd kan raken, waardoor seks voor beide partijen onplezieriger wordt.

Helaas helpt de verdoving van de eikel in veel gevallen ook niet afdoende. Het orgasme kan er vaak niet veel langer mee worden uitgesteld, omdat het point of no return de man nog altijd overvalt.

Mannen die kampen met te snel klaarkomen, dienen dit probleem bij de kern aan te pakken. Verkeerde seksuele routines moeten worden afgeleerd.

Om een eerste stap in de goede richting te zetten, deel ik vaak als eerste enkele krachtige ‘korte termijn technieken’ met mannen die dit probleem willen aanpakken.

Korte termijn technieken stellen je er toe in staat om het orgasme tijdelijk uit te stellen, zonder dat direct een langere periode van oefening nodig is.
De korte termijn technieken die het te snel klaarkomen tegengaan zorgen ervoor dat seks niet telkens te vroeg eindigt waardoor je het als man weer normaal gaat vinden om langer door te kunnen gaan.

Op termijn leer je als man om deze ‘nieuwe gewoonte’ verder uit te bouwen naar daadwerkelijke controle over je orgasme. Met een periode van oefening kan iedere man op deze manier zelf kiezen wanneer hij tijdens seks klaarkomt, en nog belangrijker, wanneer hij niet klaarkomt.

Om je te helpen dit resultaat te bereiken heb ik een aantal van mijn meest krachtige korte termijn technieken voor je opgenomen.

In deze speciale video leer je hoe jij, zonder oefening, direct langer door kunt gaan tijdens seks. Je kunt afscheid nemen van de schaamte van het structureel te snel klaarkomen en je kunt eindelijk je partner geven wat ze van je verlangt.

Ik hoop dat ik je met deze krachtige technieken kan helpen om het roer om te gooien en het verschil te maken in je seksleven.

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 1 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Wat is seksuele onthouding of abstinentie

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in