Ejaculatio praecox: tips en technieken

5
(1)

technieken tegen ejaculatio praecox

Kom jij tijdens seks vaak binnen 1 minuut klaar na penetratie? Lijkt het tegenhouden van je orgasme tijdens seksuele prikkels bijna onmogelijk of word jij (overigens net als ik voorheen) compleet door je orgasme overvallen? Dan is de technische benaming van waar jij mee te maken hebt “Ejaculatio Praecox”.

Deze term staat in de wetenschappelijke wereld bekend als de aandoening die ervoor zorgt dat mannen geen of nauwelijks controle hebben over hun ejaculatie.
Ik zal proberen je met dit artikel (wat je in ongeveer 13 minuten kunt lezen) te voorzien van wat basisinformatie over:

 • Wat deze aandoening inhoudt
 • Hoe deze aandoening zich ontwikkelt
 • Welke verschillende vormen hiervan bestaan
 • Wat voor oplossingen er tegen bestaan

Wat ik je van te voren al wil meegeven, is dat jij je geen zorgen hoeft te maken. Ejaculatio praecox heeft een duidelijke oorsprong in de evolutionaire ontwikkeling van de mens. Ruim 1 op de 5 mannen heeft er last van, maar er zijn vele effectieve manieren waarmee dit probleem kan worden aangepakt.

[thrive_progress_bar count=”1″ label0=”tot 39% van alle mannen kampt met EP.” percentage0=”39″ color0=”red”]
Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2721550/

TIP: ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk hem eerst.

Wat is ejaculatio praecox precies?

De eerste wetenschapper die het probleem definieerde was Alfred Kinsley. Hij ontdekte al in 1940 dat een groot gedeelte van de mannelijke bevolking klaarkwam binnen enkele minuten na aanvang van seksuele stimulatie.
In zijn onderzoek lag de grens van vroegtijdige ejaculatie op een uithoudingsvermogen van onder de 2,5 minuten na het inbrengen van de penis in de vagina (IELT).
Vergelijkbare onderzoeken zijn echter herhaald en resultaten betreffende het uithoudingsvermogen van mannen tijdens seks, varieerde per onderzoek.

Het is daarom lastig om precies een grens te bepalen waarop we spreken van ejacuatio praecox en een normaal orgasme.
De meest gehanteerde maatstaf om te bepalen of een man vroegtijdig ejaculeert, heeft te maken met hoe de individu het zelf ervaart.
Een man die structureel klaarkomt op een moment buiten zijn verkiezen, en hiermee een negatieve associatie heeft, zien we als iemand met last van ejaculatio praecox.

De Internationale Gemeenschap van Seksuele medicatie (ISSM) omschrijft de meest duidelijke richtlijn die vaak gehanteerd wordt om te bepalen of een man kampt met deze aandoening:

 • Ejaculatie die altijd of bijna altijd voorkomt binnen 1 minuut na vaginale penetratie vanaf de eerste seksuele ervaring (levenslange PE) of een klinisch significante en storende beperking in uithoudingsvermogen, vaak tot maximaal 3 minuten (verworven PE).
 • Het onvermogen om ejaculatie te vertragen bij zo goed als alle vaginale penetraties
 • Negatieve persoonlijke consequenties, zoals frustratie, angst, en andere negatieve associaties en het vermijden van seksuele intimiteit.

Er zijn meerdere benamingen voor dit probleem, maar ejaculatio praecox wordt gehanteerd als wetenschappelijke term voor het probleem van te snel klaarkomen bij mannen. In Nederland volgt men de zogenaamde ‘Nederlandse richtlijn vroegtijdige zaadlozing‘ om de definiëren wat dit probleem precies omvat.
Deze richtlijn omschrijft het probleem als volgt:

[pullquote align=”normal”]Een primaire vroegtijdige zaadlozing is “een mannelijke seksuele disfunctie die gekenmerkt wordt door een ejaculatie die altijd of bijna altijd optreedt voor of binnen ongeveer 1 minuut na vaginale penetratie, en de onmogelijkheid de zaadlozing te kunnen vertragen bij alle of bijna alle vaginale penetraties, en negatieve persoonlijke gevolgen heeft, zoals spanning, ergernis, frustratie en/of het vermijden van seksuele intimiteit” [/pullquote]

Zoals je kunt lezen, wordt hier 1 minuut gebruikt als meetpunt om te bepalen of een man te maken heeft met dit probleem. Mijn ervaring bij het helpen op te lossen van mannen hun problematiek rond voortijdige zaadlozingen, wijst echter uit dat heel veel van ons mannen die hiermee stoeien, de 1 minuut maar zelden of zelfs nooit weten te bereiken.

Misschien ken jij het gevoel wel. Je hebt het idee dat je net bent begonnen met seks, maar direct ontstaat een ‘prikkelende’ spanning onderin je onderbuik (bij de bekkenbodem). En bijna direct beginnen de tintelingen in de penis die het komende orgasme verraden.

Een kleine schok of beweging is dan vaak al te veel en zonder enige mogelijkheid onszelf te beheersen storten we in de afgrond.

In mijn geval duurde dit geheel soms slechts 10 seconden, en ik vond dat ik heel wat presteerde als ik langer dan 3 minuten door kon gaan. Dit had een enorme invloed op mijn relatie en algemene welzijn. De negatieve persoonlijke gevolgen die de wetenschappelijke omschrijving aanstipt waren zeer zeker op mij van toepassing.

Als jij ditzelfde ervaart dan herken je ze waarschijnlijk direct. Een goed seksleven is nu eenmaal ongelooflijk belangrijk voor onze mentale stabiliteit.

Maar waarom jij? En waarom ik? Het vinden van het antwoord op deze vraag heeft me erg lang gekost. In dit artikel over het ontstaan van vroegtijdige ejaculatie ga er dieper op in.

Update: overigens kan elke man het zonder veel moeite tot wel een half uur volhouden zonder klaar te komen. Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

Hoe ontstaat ejaculatio praecox en waarom overkomt jou dit?ontwikkelingen ejaculatio praecox en technieken hiertegen

Het komt erop neer dat wij mannen tijdens onze seksuele ontwikkeling veel eerder een drang naar seks ontwikkelen dan dat we toegang hebben tot regelmatige seksuele contacten met een partner. We worden al zo ongeveer tussen de tien en vijftien jaar seksueel volwassen en hebben vaak pas regelmatige seks wanneer we ruim over de twintig jaar oud zijn. Het gat wat hiertussen zit wordt gevuld met jaren van masturbatie, wat een seksuele routine als gevolg heeft waarin ejaculatiecontrole geen enkele rol speelt.

En dat is nog niet alles.

In de oertijd was het noodzakelijk om snel naar een orgasme te kunnen werken, omdat externe factoren dan geen roet in het eten konden gooien op het moment dat het ras voortgeplant moest worden.

Dat we weten waar het grotendeels vandaan komt is natuurlijk leuk, maar het is veel interessanter om te weten hoe je van ejaculatio praecox af kunt komen.

Wat hierbij belangrijk is om te weten, is dat er een aantal verschillende vormen bestaat van dit probleem. Toen ik zelf aan de slag ging om dit uit mijn leven te bannen, wist ik nog helemaal niet waarom het me in eerste instantie overkwam.

Ik dacht dat ik me tijdens seks, redelijk ‘standaard’ gedroeg, dat ik niet veel intenser te werk ging dan andere mannen. Toch leek mijn orgasme vele malen sneller op te komen dan ‘normaal’ was.

De jaren van studie en het verteren van alle informatie op dit vlak die voorhanden is, zal ik je in deze beschrijving besparen. Het komt erop neer dat er een aantal verschillende soorten ejaculatio praecox bestaat. En om dit probleem bij onszelf op te lossen, moeten we eerst achterhalen met welke vorm we te maken hebben.

Update: Als je zelf blijvend je uithoudingsvermogen in bed zou willen verbeteren, bekijk dan mijn nieuwe videotip.

Welke verschillende vormen zijn er?

Het lastige is dat de wetenschappelijke benadering zich niet of nauwelijks bezighoudt met de mentale oorzaken van vroegtijdige ejaculatie en de seksuele ontwikkeling van ons mannen. Ze kijkt voornamelijk (en ook niet onterecht) naar erfelijkheid, en hangt erg veel gewicht aan de conclusie of de vroegtijdige ejaculatie plotseling is ontwikkeld, of al vanaf de eerste keer aanwezig was. Met deze en nog een aantal criteria onderscheiden ze:

verschillende soorten ejaculatio praecox

Primaire ejaculatio praecox

Deze vorm is vanaf dag één aanwezig bij ons mannen, en wordt daarom beschouwd als een fysieke aandoening. In sommige gevallen heeft dit te maken met erfelijkheid en een zeer klein percentage mannen heeft een fysieke afwijking die dit probleem kan veroorzaken.

Secundaire (ook wel aquired) ejaculatio praecox

Met secundaire ejaculatio praecox wordt door het Amerikaanse NCBI (national centre for bioltechnological information) onderscheid gemaakt met mannen die wel normaal seksueel hebben gefunctioneerd, maar die op een later moment alsnog voortijdige zaadlozingen hebben ontwikkeld.

Bij dit onderscheid wordt echter buiten beschouwing gelaten dat mannen vaak al jaren seksueel actief zijn d.m.v. masturbatie, voordat zij voor het eerst seksueel contact hebben met een partner. Seks onder de 18 jaar is in Nederland bij wet verboden, maar het is een feit dat jonge mannen veel eerder seksueel volwassen zijn dan dat.

Wanneer we dat meenemen in het plaatje, dan blijkt dat een ontzettend grote meerderheid zijn vroegtijdige orgasmes niet vanaf dag één heeft, maar ze met de tijd heeft ontwikkeld door foutieve seksuele routines.

De kans dat jij om een andere reden last hebt van dit probleem is klein. Er bestaan wel andere oorzaken, zoals een erfelijke eigenschap die zorgt voor een onbalans in de serotonine productie (een neurotransmitter die van invloed is bij onze hoeveelheid controle), maar dit is vele malen zeldzamer en zelden de volledige reden.

In bijna alle gevallen is het aanleren van een verkeerde seksuele gewoonte de reden dat we de controle verliezen.

De logische conclusie, die ik helaas pas erg laat trok, is dat wanneer wij eraan werken om onze seksuele routines te veranderen, en onszelf aanleren tijdens seks de stappen te zetten die ook gezet worden door mannen die geen last hebben van ejaculatio praecox, we er in veruit de meeste gevallen toe in staat zijn ons uithoudingsvermogen in bed te vergroten.

Wil jij vanavond al je uithoudingsvermogen vergroten? Bekijk mijn videotip voor een eenvoudige, effectieve tip!

De opeenvolgende stappen van het orgasme

Snelle vraag tussendoor. Uit hoeveel losse stapjes denk jij dat je orgasme (het gehele proces) bestaat?

Grote kans dat je nu bij jezelf denk: “Stapjes? Het is toch één gebeurtenis?”

Dat is precies wat ik ook dacht. Een kleine wake-up call is op zijn plaats:

[pullquote align=”normal”]Voordat ik erachter kwam dat het orgasme uit meerdere onderdelen bestaat, kon ik het slechts enkele seconden uithouden tijden seks! Zodra ik ontdekte dat er meerdere fasen van het orgasme bestaan, koste het me nog slechts een korte periode om zelf te leren kiezen wanneer ik klaarkom! [/pullquote]

Het antwoord op de voorgaande vraag is 4! Er zijn vier ‘hoofdonderdelen’ of fasen van het mannelijk orgasme te onderscheiden. Het is het leren kennen van deze fasen wat de grootste impact heeft op het leren controleren van je orgasme en het oplossen van ejaculatio praecox.

Toen ik dit concept een aantal jaren geleden verwerkte in de eerste methode tegen vroegtijdige ejaculatie voor mannen, merkte ik dat voor veel mannen alleen al het leren kennen van deze fasen een wereld van verschil maakte in hun uithoudingsvermogen.

Waarom?

Omdat we, zoals ik je al eerder vertelde, nooit goed hebben leren stilstaan bij de manier waarop ons orgasme zich ontwikkelt. We hebben de eerste seksueel actieve jaren van ons leven al masturberend doorgebracht, en trokken de conclusie dat we een aandoening hadden toen we tijdens daadwerkelijke seks niet bleken te presteren.

[thrive_text_block color=”blue” headline=””]Onzin! De kans dat jou iets mankeert op dit vlak is bijna verwaarloosbaar, maar de kans dat je nooit hebt geleerd hoe je eigen orgasme werkt en hoe je dit kunt beïnvloeden is ENORM! [/thrive_text_block]

de fasen van het orgasme

Let vanaf nu tijdens seks (of zelfs tijdens masturbatie) op, en probeer de volgende fasen te onderscheiden

 1. Initiële opwinding
  Je raakt voor het eerst opgewonden, er treedt in deze fase soms een erectie op, maar niet altijd. Je brein registreert seksuele prikkels. De reden dat we dit direct onder een fase van het orgasme scharen, is omdat het in onze natuur zit om te proberen iedere kans op seks te benutten als een kans op voortplanting.
 2. De ‘willen’ fase
  Je wordt je nu zelf bewust van je seksuele drang en gaat zelf streven naar seksuele handelingen. Met een partner betekent dit vaak dat de kleren uitgaan, zonder partner uit dit zich vaak in masturbatie. Wat deze fase belangrijk maakt, is dat jij nu zelf je orgasme gaat ‘willen’! Je wilt graag klaarkomen. Veel mannen omschrijven deze fase, als het moment waarop ze al over ejaculatie beginnen te fantaseren.
 3. De checklist fase
  Tijdens deze fase maakt het lichaam zich gereed voor de ejaculatie. Er moeten een aantal fysieke stappen worden gezet om klaar te kunnen komen. Gebeurt dit niet, dan is het voor ons lichaam vrijwel onmogelijk om te ejaculeren. (Bedenk je maar eens dat je nu binnen 20 seconden zou moeten ejaculeren…dat is onmogelijk, je lijf is er niet klaar voor)
 4. Het (pre) point of no return
  Ik gebruik het woordje ‘pre’, omdat dit de laatste momenten voor het daadwerkelijke point of no return zijn. Het is de laatste kans om ons orgasme te beïnvloeden voordat ejaculatie inzet en we de controle verliezen.

Mogelijke oplossingen en technieken tegen ejaculatio praecox

Zoals ik aangaf, worstelde ik (misschien zoals jijzelf) jaren met dit probleem voordat ik het uiteindelijk van me af wist te schudden. En wat een bevrijding was dat! Ik kon eindelijk voor het eerst in mijn leven zolang doorgaan als ik zelf verkoos.

Dit bracht onder andere met zich mee dat ik mijn partner voor het eerst écht kon geven wat ze verdiende. Eindelijk had ik niet meer het idee dat ik afhankelijk was van haar vergeving (want geloof me, voorheen moest ze me telkens heel wat vergeven).

Het is werkelijk een geweldige ervaring om tijdens seks de touwtjes in handen te hebben. Het is een gevoel dat ik iedere man toewens. Om die reden ben ik begonnen met het helpen van mannen (en stelletjes) om hun seksleven te verbeteren door vroegtijdige ejaculatie aan te pakken.

Een aantal jaren geleden lanceerde ik voor het eerst mijn methode “Orgasme Onder Controle” waarmee iedere man kan leren zijn orgasme te controleren en klaar te komen wanneer hij dit zelf verkiest.

Vandaag wil ik je graag op weg helpen naar je eerste succes. Daarom heb ik een speciale videotip gemaakt. Aan de hand van deze video leer je één van mijn meest krachtige technieken tegen ejaculatio praecox. Het effect is direct, je kunt door het toepassen ervan vanavond al de vruchten plukken.

Hieronder heb ik nog een aantal krachtige technieken voor je uiteengezet.

Mentale spanning wegnemen

De spanning kan tijdens de seks flink oplopen, maar ook voor de seks kan er al behoorlijk wat spanning ontstaan.

Wanneer je voor het eerst seks hebt met een bepaalde vrouw, hoop je dat je niet tegen zal vallen en dat alles goed zal gaan.
Mannen die last hebben van ejaculatio praecox hebben hier natuurlijk nog eens extra moeite mee, omdat zij bang zijn dat zij voortijdig klaar zullen komen.

Wanneer je in die setting bent, ben je mentaal al enorm gespannen voordat je je riem los hebt gemaakt. De angst die je meeneemt de slaapkamer in, zal ervoor zorgen dat je sneller klaar zal komen dan je zelf zou willen (mede vanwege de evolutionaire oorzaak die ik eerder al noemde).

Van deze spanning moet je af. Het is aan te raden om eens met je partner te gaan praten over het probleem, zodat je deze bron van spanning niet constant geheim hoeft te houden.
Het delen van dit probleem zorgt ervoor dat er een last van je schouders valt, en kan ervoor zorgen dat je tijdens seks direct minder snel geneigd bent tot te snel klaarkomen.

Fysieke spanning en het orgasme uitstellen

Fysieke inspanning en seks gaan altijd samen.
Om tot genot en een orgasme te komen, zijn er flink wat handelingen nodig waarbij je spieren gebruikt die je normaal gesproken zelden benut.Overzicht van spieren mannenlichaam

De lichamelijke inspanningen zorgen ervoor dat spieren op spanning komen. Deze spierspanningen zijn een oorzaak van het probleem van ejaculatio praecox. Hoe meer fysieke spanning er is, hoe eerder je klaar zal komen.

Dit zou je op kunnen lossen door een massage.
Een volledige massage door je partner zorgt ervoor dat de spanningen af zullen nemen, zowel de lichamelijke als de mentale.

Je kunt natuurlijk ook haar masseren. Door dit te doen, kun je je op haar richten, waardoor je eigen spanning af zal nemen.

Meditatie en yogaoefeningen zijn ook een goede manier om meer tot rust te komen. Ook dit werkt zowel geestelijk als lichamelijk.

Heel ideaal is dit natuurlijk niet.
Wanneer jullie eens zin hebben in spontane seks, dan is het onwaarschijnlijk dat er eerst een massage zal komen, of dat er gemediteerd kan worden.

Daarom heb ik hieronder een aantal technieken beschreven die je kunt gebruiken om het orgasme uit te stellen.

Wil je al meteen een effectieve tip zodat je vanavond langer door kan gaan? Bekijk dan snel mijn videotip!

Het aantrekken van de huid rond het scrotum

Zoals ik eerder al noemde, is het aantrekken van de huid rond het scrotum een verplichte stap op weg naar het orgasme.

Het is een reflex die door het lichaam van de man zelf ontwikkeld is. Het is een ideale manier om de testikels te beschermen tegen de soms heftige bewegingen tijdens de seks.

Om schade te voorkomen, heeft het lichaam een oplossing gevonden. De testikels worden dichter naar het lichaam getrokken.

Het is een reflex. Dat betekent dat je het niet tegen kunt houden, het is immers iets wat je niet zelf doet.

Er is echter een ander reflex dat je kunt gebruiken om de eerste reflex ongedaan te maken.
Er is nog een beschermingsmechanisme waarbij het lichaam de testikels beschermt, in precies de tegenovergestelde richting.

Trekken aan de huid van het scrotumWanneer er iets te dicht bij je edele delen komt, zal het lichaam de huid rond het scrotum verslappen om ervoor te zorgen dat de testikels niet bekneld raken.

Deze techniek werkt dan ook redelijk simpel.

Wanneer je tijdens de seks merkt dat het point of no return eraan zit te komen, dan zal je merken dat de huid rond het scrotum aangetrokken wordt.

Zorg ervoor dat je met een hand achter je billen langs naar het scrotum kunt komen.

Je trekt dan een lijn over het scrotum heen, waarna je direct zal merken dat de huid zich zal ontspannen. Op deze manier kun je niet klaarkomen, omdat niet alle stappen afgevinkt zijn.

Een prima tijdelijke oplossing tegen ejaculatio praecox dus.

De kegeloefening om het orgasme te controleren

De kegeloefeningen zijn een goede manier om het orgasme uit te stellen, maar je hebt er geduld en tijd voor nodig. Het is niet zo gemakkelijk om de bekkenbodemspier, de spier waar de hele oefening om draait, te ontspannen.

Het is de spier die je aanspant wanneer je je urine op wilt houden. Dezelfde spier moet namelijk op spanning komen te staan wanneer het lichaam over wil gaan tot ejaculatie.

Nu is het aanspannen van de spier niet lastig.
Waarschijnlijk doe je het nu al, tijdens het lezen, om te kijken welke spier het is.

Om ejaculatiecontrole te kunnen krijgen, span je de spier telkens een paar seconden aan, om deze vervolgens eenzelfde aantal seconden te ontspannen.

Op deze manier kun je tijdens de seks de bekkenbodemspier ontspannen op het moment dat je het point of no return aan voelt komen. Hiermee verhinder je het lichaam om klaar te komen.

De start-stop methodestart stop knoppen

De start-stop methode is een ideale methode om het point of no return beter te kunnen herkennen. Je kunt deze methode tijdens de seks gebruiken, maar ook tijdens het masturberen.

De truc is om het stoppen steeds later te timen. Wanneer je het stoppen steeds verder uitstelt, kom je steeds dichter in de buurt van het point of no return zonder er overheen te schieten en krijg je steeds meer oefening met het herkennen ervan. Op termijn kun je nu invloed uitoefenen om niet over de rand te gaan, zonder dat je hoeft te stoppen met seks.

Wanneer je tijdens het masturberen merkt dat je sneller gaat ademen, dan stop je een paar seconden totdat je merkt dat de opwinding wegebt.
Dan start je weer, en dit keer stop je net even iets later.

Dit oefen je een periode totdat je precies weet waar het point of no return ligt en hoe het voelt.
Omdat je dit tijdens het masturberen kunt oefenen, hoef je er niemand mee lastig te vallen en kun je het in je eigen tempo doen.

Hoe beter je weet hoe het point of no return voelt en wat je voelt voordat dit punt komt, hoe beter je weet wanneer je tijdens de seks in zal moeten grijpen om het orgasme uit te stellen, zodat ejaculatio praecox geen kans meer heeft.

De start-stop methode hoeft niet te betekenen dat je telkens moet stoppen op het moment dat je seks hebt met een partner.

Wanneer je veel geoefend hebt en je weet precies hoe het voelt wanneer je bijna klaar gaat komen, dan kun je de techniek perfectioneren.

Tijdens de seks kun je wisselen van standje bijvoorbeeld, of je kunt even wat rustiger aan doen omdat je het point of no return aan voelt komen.

Dankzij de oefeningen weet je precies wanneer je weer verder zou kunnen gaan.

Antidepressiva tegen ejaculatio praecox

Voor de medicijnen die een positieve uitwerking hadden op de mannen die last hadden van voortijdige ejaculaties geldt precies hetzelfde.

Ook hier werd het medicijn voorgeschreven om bepaalde symptomen te bestrijden, maar de mannen merkten dat zij ineens veel langer door konden gaan tijdens de seks, zonder ejaculatio praecox.

antidepressiva tegen ejaculatio praecox Het bleek allemaal te draaien om de SSRI’s.

Dit zijn de selectieve serotonine-heropnameremmers.

Deze zitten onder andere in Paxil, Zoloft en Prozac en ze verhogen het niveau van serotonine in onze hersenen.

Deze stof wordt normaal gesproken door het lichaam zelf aangemaakt en deze stof speelt een grote rol binnen onze ejaculatiecontrole.
Een kleine hoeveelheid serotonine zorgt ervoor dat we de ejaculatie uit kunnen stellen.

Maar dat is geen nieuws om te gaan juichen.

Het is helaas geen wondermiddel, want er kleven een heel aantal bezwaren aan die overwogen moeten worden voordat je deze medicijnen zou gaan gebruiken.

Allereerst is het goed om te beseffen dat deze medicijnen alleen maar de symptomen aanpakken. Aangezien zij de oorzaak van het probleem niet bestrijden, is het een middel waarmee je nooit zou kunnen stoppen, omdat de symptomen dan weer terug zouden komen.

Daar komt nog een vervelend punt bij.
De stoffen in de medicijnen hebben tussen de 4 en 6 uur nodig om werkzaam te zijn.
Wil je ‘s avonds seks hebben met je partner, dan moet je dat dus ‘s middags al weten omdat je een pilletje in moet nemen.
Spontane seks is daarmee uitgesloten.

Een belangrijkere reden om deze medicijnen te laten staan, is dat de bijwerkingen veel zwaarder wegen dan het positieve effect.
De medicatie is niet ontwikkeld om ejaculatio praecox tegen te gaan, maar is gemaakt om depressiviteit aan te pakken.
De gevolgen van het slikken zullen dus altijd zwaarder zijn dan het effect, als je al een effect merkt.

Negatieve bijwerkingen van medicatie

De medicatie die ik hierboven beschreven heb, heeft een lange lijst van negatieve bijwerkingen. Hieronder vallen diarree, een droge mond, misselijkheid, vermoeidheid, slaperigheid en overmatig zweten en gapen.

De bijwerkingen zijn doorgaans het meest heftig wanneer je net begonnen bent met het innemen van de medicatie en na verloop van tijd zullen deze symptomen afnemen of volledig verdwijnen.

Er bestaat echter een reële kans dat jij één van de mensen bent die de bijwerkingen blijft houden. hoofdpijn ejaculatio praecox medicijn

Wanneer je eenmaal besluit te stoppen met het innemen van de medicatie, dan zal je last krijgen van ontwenningsverschijnselen.
Dit kunnen serieuze problemen worden, waaronder angstaanvallen, agressieve buien, slapeloosheid, nachtmerries en oncontroleerbare trillingen.

Een ander effect van het stoppen met de medicatie is dat de ejaculatio praecox weer terug zal komen.
Je hebt immers de bron van het probleem niet opgelost, je hebt alleen de symptomen bestreden en nu zijn de problemen vele malen groter geworden.

Korte termijn technieken?

Duidelijk mag zijn dat medicatie vermeden moet worden. De kegeloefening en de start-stop methode zijn beide goede technieken om het orgasme uit te stellen. Ze zijn echter slechts het topje van de ijsberg. In totaal heb ik een selectie van 19 super-krachtige technieken verzameld die als doel hebben je ejaculatie direct uit te stellen zonder dat je oefening nodig hebt.

Het zijn zogenaamde ‘korte termijn oefeningen’. Ik laat je hiermee graag kennis maken in deze video.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Spirituele seks: Hoe Kamasutra, Tao en Tantra jouw seksleven naar een hoger niveau kunnen tillen

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in