Twee simpele technieken voor betere ejaculatie controle

5
(1)

Niets is zo vervelend als tijdens de seks de ejaculatie controle verliezen. Als man betekent dit dat het einde van de seks eerder gekomen is dan je wilde.

Gelukkig zijn daar oplossingen voor, zoals ik beschreven heb ik mijn methode ‘Orgasme Onder Controle’.
Hierbij ligt de nadruk vooral op de lichamelijke en fysieke stappen die we moeten doorlopen in de richting van het orgasme.

In de methode worden mentale en fysieke stappen beschreven en leren we hierop invloed uit te oefenen zodat we meer ejaculatie controle krijgen.

In dit artikel wil ik je kennis laten maken met enkele van de basis technieken uit de methode. Ook geef ik je een korte termijn tip om het direct langer vol te kunnen houden tijdens seks.

TIP: Ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk de videotip hier!

Waarom verlies je als man de ejaculatie controle?

Het kan elke man gebeuren. Je bent pas net begonnen aan seks en je merkt al dat het orgasme eraan komt.
Wanneer dit een keer gebeurt, is er natuurlijk niets aan de hand, maar wanneer het structureel voorkomt, dan zal de hele seks maar één focus hebben: Het klaarkomen uitstellen om de pret dat kleine beetje langer te laten duren.

Wat is de oorzaak van deze vroegtijdige orgasmes?
Hoe kan het zo zijn dat je als man geen controle meer hebt over je eigen orgasme? Er zijn een aantal oorzaken die in meer of mindere mate mee kunnen spelen. Dit zijn aanleg, gewenning en onwetendheid.

Aanleg als oorzaak van voortijdig klaarkomen

Sommige mannen komen eerder klaar dan gemiddeld, omdat zij hier aanleg voor hebben. Het heeft niet zoveel te maken met de bouw van de eikel, of het aantal zenuwuiteinden dat er aanwezig is, maar ligt verscholen in het verzenden van de prikkels naar de hersenen.

De seksuele prikkels komen in onze hersenen terecht, net als alle andere prikkels. Dit gebeurt door middel van ons zenuwstelsel en in dit stelsel zijn er een aantal stoffen die een grote rol spelen. Een van deze stoffen is serotonine. Dit stofje zorgt tevens voor onze eetlust en onze stemming.

Wanneer je als man teveel of te actief serotonine hebt, dan ontstaat er een probleem. De prikkels komen namelijk te hard en vrijwel ongeremd binnen in het seksuele centrum van je hersenen, waar deze prikkels geïnterpreteerd worden.
Daardoor besluiten de hersenen te vroeg dat het tijd is voor het orgasme.

Mannen die een lager niveau serotonine hebben, hebben veel minder last van deze prikkels. Ze worden geremd op weg naar de hersenen, waardoor deze mannen meer ejaculatie controle hebben dan de mannen die juist veel en actief serotonine hebben.

Trouwens, iedere man kan het overigens zonder veel moeite tot wel een half uur volhouden zonder klaar te komen. Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

Gewenning als oorzaak

Onze seksuele ontwikkeling speelt vaak een veel grotere rol dan de serotonine niveaus die ik hierboven behandeld heb.
Het gaat hierbij om het aanleren van verkeerde handelingen en een verkeerde routine.

De meeste mannen kunnen tussen hun twaalfde en vijftiende levensjaar voor het eerst klaarkomen. Zodra we dit kunnen, ontwikkelen we ook een drang naar seks en de mogelijkheid om ons voort te planten.

Klaarkomen wordt dus een doelstelling. Maar de eerste jaren is de kans op seks met een partner nog klein.

Gemiddeld zit er zes a zeven jaar tussen de eerste keer klaar kunnen komen en seks met de eerste partner.

In de tussentijd is er voor de mannen maar één alternatief om navolging te geven aan de seksuele driften en dat is masturbatie.
De druk wordt op deze manier verlicht en veel mannen beginnen al vroeg met masturberen. Dit is op zich geen probleem, het probleem ligt in de manier waarop dit gedaan wordt.

Verkeerd masturberen en ejaculatie controle verliezen

Wanneer wij op jonge leeftijd beginnen met het masturberen, dan heeft dit maar één doel.
Het orgasme. Dit is het moment van genot en het brengt verlichting voor de jonge mannen. Daarom wordt er zo snel en efficiënt mogelijk naar dit doel toegewerkt.

En wanneer ons dit lukt, dan is het een zeer grote beloning die ons wacht.

Dit is te vergelijken met de reactie van de honden van de onderzoeker Pavlov.
Zodra we aan seks denken, brengen we dit in verband met de verlichting en het genot van het orgasme, waardoor we ons extra in zullen gaan zetten om zo snel mogelijk bij het doel te komen.

We hoeven tijdens het masturberen immers geen rekening te houden met een partner, dus klaarkomen uitstellen is hinderlijk in dit gevoel.

Hoe sneller we tijdens het masturberen tot een orgasme komen, hoe sneller de beloning ons toekomt.
Daar komt nog eens bij dat we evolutionair geprogrammeerd zijn om klaar te willen komen, en juist niet om het orgasme uit te stellen.

Dit is een hinderlijk obstakel op het moment dat je seks hebt met een partner.
We weten immers precies hoe we een orgasme zo snel mogelijk op moeten wekken, maar ejaculatie controle en het juist bewust tegenhouden van het orgasme, dat hebben we helemaal niet getraind!

Dit zorgt er voor dat een heel aantal mannen een leven lang problemen houdt met het te vroeg klaarkomen, omdat zij de ejaculatie controle niet terug weten te winnen.

Ze blijven in de verkeerde routine hangen.

Update: Als je zelf blijvend je uithoudingsvermogen in bed zou willen verbeteren, bekijk dan mijn nieuwe videotip.

Onwetendheid als oorzaak van vroegtijdige ejaculatie

De vorige oorzaken worden vaak met een derde aangevuld.
Dat is de oorzaak van de onwetendheid. Een te vroeg orgasme komt vaak doordat we als man geen idee hebben van alle processen die zich afspelen in ons lichaam op weg naar een orgasme.
We kennen vaak maar één fase en dat is de ejaculatie, die we meestal onterecht het orgasme noemen.

Het orgasme bestaat echter uit veel meer stappen die genomen moeten worden om te kunnen komen tot ejaculatie.

Zo zal de ademhaling aanzienlijk moeten versnellen en moet de hartslag omhoog om te kunnen presteren.
Daarna gooien we als man vaak het hoofd wat omhoog, wordt de bekkenbodemspier aangespannen en komt de huid rond het scrotum op spanning ter bescherming van de testikels.
Er komen hormonen vrij. Spieren spannen zich, en ga zo maar door.

De stappen die gezet worden richting het orgasme zijn de stappen die je moet leren kennen om ejaculatie controle terug te winnen.
Pas wanneer je de stappen kent, kun je ze tijdens de seks herkennen en weet je precies waar en wanneer je in kunt grijpen om het klaarkomen uit te stellen.

Eenmaal bij het point of no return aangekomen is er niets meer te doen. Wanneer je bij het point of no return aangekomen bent, dan neemt het lichaam de controle over en kun je het orgasme op geen enkele manier meer stoppen.
Het is daarom cruciaal dat je de fase hier aan voorafgaand kent om al voor het point of no return in te grijpen.

Iedere man kan het overigens zonder veel moeite tot wel een half uur volhouden zonder klaar te komen. Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

Hieronder volgen enkele tips voor het verkrijgen van meer ejaculatiecontrole. Ik heb als uitbreiding hierop een complete handleiding geschreven. Als je op zoek bent naar concrete technieken, verwijs ik je graag door naar dit artikel.

Ejaculatie controle tip 1

Er zijn een aantal stappen die het lichaam zal zetten om tot een ejaculatie te komen. Dit doe je niet bewust, het is een lichamelijke reflex die erop gericht is naar het orgasme toe te werken. Dat betekent dat je hier een stukje ejaculatie controle terug kunt winnen.

De reflex waar ik het hier over heb, is het aantrekken van de huid rond het scrotum. De testikels worden naar het lichaam gebracht, onder andere om deze te beschermen tijdens de seks. Deze reflex kun je ongedaan maken door zachtjes aan de huid te trekken. Het gevolg is dat de huid zich zal ontspannen. Ook dat is een lichamelijke reflex, in dit geval een reflex om de testikels tegen beknelling te beschermen. Aangezien het aanspannen van de huid een verplichte stap richting het orgasme is, betekent dit dat het orgasme nu uitgesteld is en jij weer de controle hebt.

Ejaculatie controle tip 2

De hersenen bepalen wanneer het orgasme ingezet moet worden. Dat wordt gedaan aan de hand van de seksuele prikkels die binnen komen.
Hiervoor worden de zenuwbanen gebruikt en hoe meer en hoe harder de prikkels binnen komen, hoe minder ejaculatie controle je als man zal hebben.

De techniek die hier gebruikt kan worden, is erop gericht de prikkels te onderbreken in de zenuwbaan.
Hoe minder prikkels, hoe meer controle en hoe gemakkelijker het zal worden om het orgasme uit te stellen.

Daarvoor moeten we bij de penis zijn, want hier beginnen de prikkels die uiteindelijk bij de hersenen uitkomen.

De techniek is te vergelijken met plat op je buik in het water vallen.
Je houdt een tintelend gevoel op de huid over, maar de huid zelf is zo goed als gevoelloos.

Dat kunnen we toepassen bij de penis door een ring te maken de duim en wijsvinger van beide handen. De eerste ring leg je tegen het schaambeen aan, de tweede hand leg je er tegenaan. Vervolgens rek je met de voorste hand de hand door een trekkende beweging richting de eikel te maken, de huid om de penis op.

Het gevoel moet een tintelend gevoel zijn, niet pijnlijk.

Op deze manier overbelast je de zenuwen in de schacht van de penis voor een korte tijd en dat zorgt ervoor dat er aanzienlijk minder prikkels verstuurd zullen worden richting de hersenen.
Je stelt het klaarkomen hiermee effectief uit.

Volledige ejaculatie controle

De tips die ik hierboven gegeven heb, zijn ideale manieren om het orgasme een korte tijd uit te stellen, maar een echte oplossing is het natuurlijk niet.
Ze pakken immers de oorzaak van het vroege klaarkomen niet aan.

Wanneer je echt een oplossing wilt hebben voor de problemen, dan raad ik je de methode ‘Orgasme Onder Controle’ aan.

Dit is een methode die ontwikkeld is over een periode van vier jaar tijd en waarin je direct leert om het orgasme met minstens dertig minuten uit te stellen.
Hierna leer je alle fases van het orgasme kennen om vervolgens te leren per fase invloed uit te oefenen om ejaculatie controle te vergroten en het klaarkomen uit te stellen.

Het resultaat van de methode is het bereiken van het niveau waarop het klaarkomen een keuze wordt.

Wanneer je dat voor elkaar gekregen hebt, dan heb je het punt bereikt waarop ejaculatie controle geen enkele moeite meer kost en op dat moment heb je geen enkele truc of techniek meer nodig om je partner en jezelf te verrassen met je uithoudingsvermogen.

TIP: Wil je vanavond al ervaren hoe je jouw orgasme flink kan uitstellen? Bekijk dan mijn gratis videotip!

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: