Verdovende Crème

2
(4)

Vroegtijdige zaadlozing voorkomen met verdovende crème: In dit artikel wil ik de voor en nadelen op een rijtje zetten over het gebruik van verdovende crème om het orgasme uit te stellen.

Waarom een vroegtijdige zaadlozing voorkomen?

Te snel klaarkomen is een confronterende gebeurtenis tijdens seks. Als mannen doen we er vaak alles aan om juist tijdens seks een alfa-rol te spelen en er is niets wat de alfa rol zo krachtig vormgeeft als seksualiteit.

Het hebben van een vroegtijdig orgasme, is als het ware een vlek op onze seksualiteit, en de schaamte en frustratie die hiermee gepaard gaan kan dan ook erg heftig zijn.

Om die reden zijn mannen emotioneel getriggerd om een oplossing te vinden. Zodra er dus iets opdoemt wat dit probleem mogelijk uit te weg kan ruimen, dan wordt er nauwelijks getwijfeld en wordt de kans op verbetering met beiden handig aangegrepen.

Als je overweegt een verdovende creme te gebruiken als strategie tegen vroegtijdige ejaculaties. Bekijk dan dit aansluitende artikel.

Emla Crème

Een van de eerste gemakkelijke oplossingen tegen het probleem van vroegtijdige ejaculatie, die mannen vaak tegenkomen, is het product EMLA.

Emla is een tubetje verdovende crème. Het middel wordt verkocht als oplossing tegen premature ejaculatie, omdat de zenuwuiteinden in de eikel er tijdelijk mee worden verdoofd.
Officieel is EMLA echter niet ontwikkeld voor deze aandoening. Het is eigenlijk een middel voor plaatselijke verdovingen op de huid voor bij kleine medische ingrepen.

Omdat er echt een zeer grote vraag ontstond naar een gemakkelijke, snelle oplossing tegen het te snel klaarkomen bij mannen, heeft de farmaceutische industrie dit middel in een nieuw jasje verkoopbaar gemaakt.

De nadelen van verdovende crème

Emla crème en andere verdovende crèmes zijn zoals gezegd niet ontwikkeld als middel tegen vroegtijdige ejaculatie.

Het middel is bedoeld voor sporadisch gebruik en lange termijn tests zijn nooit uitgevoerd, waardoor het moeilijk is de lange termijn effecten te voorspellen.

Wel weten we dat het middel giftig is. Het is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik. Onze huid is op de meeste plaatsen dusdanig dik dat opname van dit middel door de huid heen in de bloedbaan, slechts heel langzaam gaat waardoor het zo verdunt raakt dat er weinig gezondheidsrisico’s zijn.

De eikel van de man, is echter bedekt met een slijmvlies en bestaat uit een zeer dun secundair huidlaagje waarbij opname in de bloedbaan zeer snel plaatsvindt. Dit heeft als effect dat de verdovende crème zijn werk snel doet, maar dat het in grotere concentraties in ons bloed terecht komt.

Wanneer hierdoor een te hoge concentratie van de werkzame stoffen in ons bloed terecht komen, dan kunnen deze ook andere processen in ons lichaam gaan beïnvloeden.

Hieronder een kleine opsomming van bijwerkingen

Bijwerkingen bij overmatig gebruik EMLA

  • Gapen, rusteloosheid, duizeligheid
  • Ziekelijk gevoel, misselijk gevoel, overgeven (bij orale inname)
  • Moeite met praten
  • Aangezichts problemen en/of stoornissen
  • Problemen met het gehoor

Wanneer er sprake is van een daadwerkelijke overdosis van de verdovende crème kunnen de volgende bijwerkingen plaatsvinden

  • Onvrijwillige spiersamentrekkingen of convulsies
  • Slaperigheid
  • Wegzakken
  • Moeite met ademhaling
  • Coma

In de meeste extreme gevallen kan hartfalen optreden doordat het hart verzwakt wordt en de bloeddruk daalt. Dit kan fatale gevolgen hebben.

Aandoeningen bij gebruik van EMLA

Ook wanneer geen sprake is van overmatig gebruik, kan de verdovende crème aandoeningen veroorzaken.

Zo kan een aandoening aan het bloed ontstaan genaamd methemoglobinemie. De kenmerken hiervan zijn het veranderen van de kleur van de huid naar een blauwe tint.

Regelmatig worden meldingen gemaakt van rode of juist bleke zwellingen van de huid op de plaats waar EMLA is toegepast.
Dit gaat vaak gepaard met jeuk een branderig gevoel. Ook zijn meldingen gemaakt van allergische reacties, rode vlekjes en zelfs ontstekingen van de huid op de plaats waar de verdoving is toegepast.

Medicatie

verdovende crème emla crème
EMLA Crème

Alles wijst er op dat EMLA niet de eenvoudige simpele oplossing is tegen de vroegtijdige zaadlozing die de verpakking soms doet denken.
Het middel mag officieel alleen op recept worden verstrekt. Het is tevens prijzig en er moeten vaak meerdere tientallen euro’s worden betaald voor een tubetje wat slechts enkele malen gebruikt kan worden.

EMLA crème is een medicijn en dient dus ook zo benaderd te worden. Het moet een laatste redmiddel zijn en persoonlijk ben ik tegen het gebruik er van als oplossing voor de premature ejaculatie bij mannen.

Alternatieven voor verdovende crème

De reden dat ik fel tegen het gebruik van EMLA als oplossing ben, is omdat er veel natuurlijke, risicovrije alternatieven zijn om het orgasme uit te stellen.

Op deze website vindt u een aantal korte termijn technieken. De meeste hiervan zijn er op gericht de natuurlijke stappen die het lichaam zet om tot een orgasme te komen te onderbreken of te remmen.

Hierdoor kunnen we met wat oefening en wilskracht ons orgasme al met gemak een periode leren uitstellen.

Ook voor die mannen die echt complete ejaculatie controle willen verwerven, is de methode “Orgasme Onder Controle” ontwikkeld.

Het is een training die van thuis uit kan worden toegepast die als doel heeft iedere man op een natuurlijke manier 100% controle over zijn orgasme te geven.

De methode bestaat uit twee modules.

De eerste module bevat een krachtige techniek waarmee het orgasme zeer snel met gemak tot wel een half uur kan worden uitgesteld. Deze techniek ontwikkelde ik zodat mannen de periode van training die er op volgt kunnen overbruggen, maar toch direct het resultaat van een uitgesteld orgasme kunnen ervaren.

De tweede module is een zelfstudie methode waarmee enkele fysieke oefeningen een periode herhaald moeten worden. Zo leert de man het orgasme en alle fysieke aanwijzingen er van niet alleen herkennen, maar ook controleren.

Hierna wordt een mentaal proces van herkenning doorlopen. Niet alleen de fysieke, maar ook de mentale stappen van het orgasme worden in kaart gebracht. Het effect is dat een man hierdoor nooit meer door zijn eigen orgasme wordt overvallen.

Zo wordt een nieuwe routine aangeleerd waarbij te snel klaarkomen niet meer de “norm” is, maar de uitzondering. Het uiteindelijke resultaat is een man die zelf kiest of hij klaar is te ejaculeren of niet.

 

Toch EMLA gebruiken

Als je toch het gebruik van EMLA een kans wil geven, dan raad ik je aan niet het product zelf aan te schaffen, maar condooms die een verdovend middel bevatten.

De dosering is dan namelijk altijd optimaal en nooit zo hoog dat dit risico’s met zich meebrengt.

Eén bekend merk condooms met een verdovend middel er in zijn “durex performa” condooms. Ze zijn wat duurder dan de normale variant, maar zijn getest en hebben als voordeel dat ze ook de risico’s op zwangerschap en SOA’s wegnemen.

Op zoek naar een alternatief? Bekijk de onderstaande banner!

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 2 / 5. Aantal stemmen: 4

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Voortijdig ejaculeren voorkomen

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in