Nieuwe studie toont aan dat er twee vormen van vrouwelijke ejaculatie bestaan

5
(1)

Antwoord op de vraag: “Wat is de vloeistof die vrijkomt bij vrouwelijke ejaculatie?”

Nog geen jaar geleden verklaarde het Britse board voor de classificatie van films dat vrouwelijke ejaculatie niet bestond. Ze verplichtte een aantal films die vrouwelijke ejaculatie lieten zien de scènes uit de films te halen want, volgens hen bestond er niet zoiets als vrouwelijke ejaculatie of het vrouwelijk spuitorgasme.
Ze hielden het er op dat deze vrouwen waarschijnlijk urineerden, dat was volgens hen de enige verklaring.

Het tegengas kwam voor hen uit onverwachte hoek. De zogenaamde FAC, feministen tegen censuur, stuurden een uitgebreide brief vol wetenschappelijk bewijsmateriaal wat het bestaan van de vrouwelijke ejaculatie juist ondersteunde.

Het bestaan van vrouwelijke ejaculatie bleef zoals het al lange tijd is, een omstreden onderwerp waarover de wetenschappers het nog altijd niet allemaal eens waren. Tot voor kort tenminste.

Nieuw wetenschappelijk bewijs dat vrouwelijke ejaculatie bestaat

Een Frans team van wetenschappers onder leiding van gynaecoloog Samuel Salama, hebben in een privé hospitaal een onderzoek afgerond naar het bestaan en de werking van vrouwelijke ejaculaties.

Het team onderzocht een aantal vrouwen die gemeld hadden spuitend klaar te kunnen komen. Ze hebben de eerste ultrasone scans gemaakt van deze vrouwen tijdens het plaatsvinden van een orgasme waarbij grote hoeveelheden vocht onder druk vrijkwamen.

De bevindingen van dit onderzoek zijn terug te lezen in het Journal of sexual medicine.
Het komt er op neer dat de scans aantoonden dat er twee vormen van vrouwelijke ejaculatie bestaan.

Twee vormen van vrouwelijke ejaculatie

De eerste vorm van vrouwelijke ejaculatie wat werd gedefinieerd, gaat om de uitscheiding van een kleine hoeveelheid melkachtige witte vloeistof. Studies hebben aangetoond dat deze vloeistof afkomstig is van de Skene klieren ofwel para-urethrale klieren. De para urethrale klieren legen zich in de urinebuis van de vrouw waardoor de vloeistof tijdens seks vrijkomt.

vloeistof vrouwelijke ejaculatie
De para urethrale klieren, mede verantwoordelijk voor het vrouwelijke ejaculaat.

De tweede vorm van het vrouwelijk spuitorgasme, is de bekendere, en omstreden vorm waarbij een grotere hoeveelheid heldere vloeistof zou vrijkomen.
Er zijn situaties bekend van vrouwen die wel 2 tot 3 theekopjes vloeistof konden ‘squirten’ tijdens hun orgasme.

Deze vorm van klaarkomen werd bij 7 verschillende vrouwen die hier ervaring mee hadden onderzocht door Samuel Salama en zijn team.
Deze vrouwen stonden een urinestaal af, ook werd zeker gesteld dat de blaas leeg was. Tijdens het onderzoek werd hen gevraagd om met of zonder hun partner tot vlakbij een spuitorgasme te komen.

Op dit moment werd een ultrasone scan van de pelvis regio van deze vrouwen gemaakt. Dit wees uit dat de recentelijk geleegde blaas opnieuw vloeistof verzamelde. De laatste scan na het orgasme wijst uit dat de blaas opnieuw leeg is.

Dit onderzoek geeft dus redelijke zekerheid over de vraag of het vocht wat vrijkomt tijdens vrouwelijke ejaculatie eigenlijk urine is. Het antwoord zou ja zijn, echter het verschilt in grote maten van de urine die wij kennen.

Het is om te beginnen kleurloos, waar urine een duidelijk gele tint heeft. Daarbij is ook de geur vele malen minder sterk dan urine.

Het team vergeleek de vochtsamples genomen tijdens de spuitorgasmes met de urinestalen welke deze vrouwen eerder gaven.

Bij vijf van de zeven vrouwen bevatte het ejaculatievocht voor een gedeelte het zelfde vocht wat de para-urethrale klieren in het eerste vorm van vrouwelijke ejaculatie uitscheiden.

Dit wordt nu gezien als hoofdbron van wat we vrouwelijk ejaculaat noemen. Of je deze substantie urine kunt noemen, puur omdat het zich heeft verzameld in de blaas blijft een punt van discussie. Zeker is dat een groot gedeelte er van zich in ieder geval niet heeft gevormd zoals urine dit doet.

Kunnen alle vrouwen ejaculeren?

Of iedere vrouw een spuitorgasme kan krijgen is niet duidelijk, maar wat we wel weten is dat het overgrote deel van de vrouwen in Nederland, alleen het clitoraal orgasme herkent als klaarkomen. Een spuitorgasme is, als we geïnterviewde vrouwen die hiermee ervaring hebben mogen geloven, geen clitoraal orgasme.

Het vrouwenlichaam werkt op het gebied van klaarkomen heel anders dan het mannenlichaam.
Vrouwen kunnen door stimulering van de clitoris tot een vrouwelijk orgasme komen, maar er bestaan meerdere vrouwelijke orgasmes. Het g-spot orgasme is hier een voorbeeld van, en het is het orgasme wat wordt opgewekt door stimulering van de g-spot wat in de meeste vermeldingen in verband wordt gebracht met het vrouwelijk spuitorgasme.

 

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Alles wat je dient te weten over erectiepillen

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Zeer geachte,

  Is het gezond of ongezond vroúwelijk vocht te drinken?

  Vr Gr- WBWolthuis.

 2. Beste WB,
  Dat hangt er vanaf welk vocht u precies bedoelt. Als het gaat om urine dan is dit zeer ongezond. Als het gaat om afscheiding van de vagina tijdens seks, dan is er niets aan de hand.
  Vriendelijke groet

  Mark

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in