De vier stappen voor ejaculatiecontrole

0
(0)

Ejaculatie controle is voor veel mannen een dagelijks probleem.
Het gebrek aan controle over het eigen orgasme zorgt ervoor dat de mannen sneller klaarkomen dan wenselijk is en dat kan vervelend zijn voor onszelf en ook voor onze partner.

Er zijn een aantal zeer specifieke redenen waarom wij mannen last kunnen krijgen van te snel klaarkomen. In dit artikel duiken we in de oorzaken en geef ik je enkele krachtige tips om meer ejaculatiecontrole te verkrijgen.

TIP: Wist je dat er een klein, eenvoudig trucje bestaat waarmee iedere man het tot wel 30 minuten vol kan houden zonder vroegtijdig klaar te komen? Kijk snel verder!

Ik heb als uitbreiding op dit artikel tevens een uitgebreiedere handleiding voor het verkrijgen van complete ejaculatie controle voor je samengesteld op deze pagina.

Seksuele ontwikkeling als oorzaak van gebrek aan ejaculatie controle

Bij mannen worden de geslachtsdelen tijdens de puberteit ontwikkeld, net als het geval is bij de vrouwen.
Voor ons mannen betekent dit dat zij hun eerste orgasme kunnen ervaren, omdat het lichaam daartoe in staat gesteld is.

Dat betekent tegelijkertijd dat de man klaar is om een vrouw te kunnen bevruchten.

Wanneer ons lichaam klaar is voor seks, krijgen we direct een drang om klaar te komen.
Dat is evolutionair bepaald.

Hoe ouder we worden, hoe meer vatbaar we worden voor de seksuele prikkels en hoe meer we toe willen geven aan de drang tot gemeenschap.

Aangezien seks op deze jonge leeftijd vaak nog niet haalbaar of wenselijk is, slaan de meeste mannen aan het masturberen.

Deze seksuele ontwikkeling en het masturberen heeft alles te maken met het verliezen van de ejaculatie controle.
We werken snel en gericht naar een orgasme toe, omdat we toe willen geven aan de drang om klaar te komen.
Het orgasme wordt dan de beloning van de inspanningen en tijdens de seks hoeven we met niemand rekening te houden.

Klaarkomen uitstellen zou het immers alleen maar langer laten duren en voor onszelf is op dit moment de weg er naartoe minder belangrijk dan het resultaat en de beloning.

Omdat er vaak een aantal jaren verstrijken voordat de eerste keer seks met een partner beleefd wordt, wordt er een routine ontwikkeld waarbij het orgasme het enige doel is van de seks.

Aangezien we niet betrapt willen worden tijdens de masturbatie, zal het proces altijd versneld plaats moeten vinden.
We leren de hersenen dus aan om zo snel mogelijk naar een ejaculatie te werken.

Te snel klaarkomen tijdens seks met een partner

Omdat we altijd gewerkt hebben naar een zo snel mogelijk orgasme, hebben we als man geen idee hoe we het te snel klaarkomen juist kunnen klaarkomen uitstellen sekstegenhouden.

We kunnen ons orgasme niet uitstellen, omdat we onszelf dat nooit geleerd hebben.
Wanneer we beginnen met een seksuele handeling, zorgen lichaam en geest ervoor dat er zo snel mogelijk naar een orgasme gewerkt wordt.
Dat betekent dat het point of no return binnen de kortste keren bereikt wordt en vanaf daar hebben we geen invloed meer op ons orgasme.

Dat is tijdens het masturberen geen probleem, maar wanneer we seks hebben met een partner, is het vervelend wanneer we geen ejaculatie controle hebben en telkens beschaamd moeten toegeven dat we al klaar gekomen zijn voordat we goed en wel begonnen zijn.

Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

De routine moet de deur uit

Te snel klaarkomen is vervelend voor jouzelf, maar voor je partner is dit dus ook niet prettig.
Daarom zal je moeten zorgen dat de routine die je jezelf aangeleerd hebt, vervangen wordt door een nieuwe routine die jou minder snel tot het point of no return brengt.

Daarbij is het belangrijk om te weten welke stappen het lichaam moet doorlopen om tot een orgasme te kunnen komen, want dan weet je precies waar je de ejaculatie controle toe kunt passen.

routine vroegtijdige zaadlozing medicijnDe stappen zijn als volgt:

  1. Versnelling van hartslag en ademhaling. De hersenen hebben opgepikt dat er kans is op voortplanting, dus worden we seksueel opgewonden
  2. Door toename van de seksuele prikkels raken we een fase verder in onze opwinding en is niet ejaculeren geen optie meer. Hoewel we wel kunnen stoppen, is het niet wenselijk, het zou ons frustreren.
  3. Door stimulatie wordt de penis gevoeliger, waarmee deze de hersenen aangeeft dat zich een mogelijkheid voordoet om bevruchting plaats te laten vinden
  4. De hersenen geven het signaal tot ejaculatie.
    Voordat dit gebeurt, wordt een zekerheidsmechanisme in werking gezet, het point of no return. We kunnen het ejaculeren niet meer afbreken. Het is nu onvermijdelijk.

Deze vier stappen zijn wellicht een verrassing voor je.
Wanneer je last hebt van te snel klaarkomen, zijn de stappen versmolten tot een zo vloeiend mogelijk proces wat zich soms in enkele seconden afspeelt.
Ejaculatie controle herwinnen begint met het uitelkaar houden van deze stappen, want bij de eerste drie stappen is er ruimte om in te grijpen.

Dit ingrijpen kan in de vorm van zowel fysieke als mentale acties plaatsvinden.

Een oefening om de ejaculatie controle terug te krijgen

Een oefening die ik regelmatig deel met mannen die me om raad vragen bij het controleren van hun orgasme is als volgt.
(wil je een krachtige oefening op video uitgelegd hebben, klik dan hier)
Deze kun je als man gebruiken om de volledige controle over je eigen orgasme terug te krijgen. Je kunt deze oefening gebruiken tijdens de seks met een partner, maar ook tijdens het masturberen.

De oefening bestaat uit het leren onderscheiden van de gevoelens en prikkels die gepaard gaan met de eerste fase van het orgasme.

Ejaculatiecontrole stap één

Het ging hier om de versnelling van ademhaling en hartslag. Je begint te hijgen en merkt dat je lichaam zich klaarmaakt voor inspanning.
Probeer deze fase te herkennen en te benoemen, zodat je precies weet hoe het voelt.
De volgende keer kun je de stap herkennen en in dit vroege stadium al direct wat gas terug nemen om het te snel klaarkomen te voorkomen.

De tweede stap om het orgasme uit te stellen

Bij de tweede fase doe je exact hetzelfde.
Het gaat hier om het gevoel dat de seks het van je overneemt. Dat je steeds meer ‘vanzelf’ verder gaat. Je bewuste aansturing van je acties wordt minder. Seks wordt intenser, en vaak wordt de connectie met je partner dieper.

Maak een mentaal plaatje van de gevoelens, de opwinding en je gedachtes zodat je ook dit de volgende keer met gemak kunt herkennen. Hierbij is het heel erg belangrijk om een momentje afstand te nemen en de situatie als het ware van buiten te bekijken. Maak een mentale aantekening van hoe deze fase voelt. Hiermee maak je het concreet en bewust.

(Tip: Alleen dit heeft al een zeer positief effect op het uitstellen van je orgasme)

Stap drie, het belangrijkste moment om in te grijpen

De derde stap is de stap die tijdens het masturberen het snels gaat. Nu is het de bedoeling dat je deze stap zo lang mogelijk maakt, zodat je ook hier een duidelijk plaatje kunt maken van wat je voelt, denkt en ervaart.
Omdat dit de laatste stap is waarin je zelf nog iets kunt doen om het orgasme uit te stellen, is het belangrijk dat je weet hoe deze fase voelt. Wanneer je er de volgende keer in komt, zal je deze beter herkennen.

Stap vier, het point of no return

ik kom te snel klaar
help! het point of no return!

De laatste stap is het herkennen van het point of no return, of eigenlijk de fractie van een seconde voor het point of no return.
Het point of no return zelf is een fase waarin wij alle controle verliezen. Het moment er vlak voor is echter nog wel een laatste kans om het alles-eindigende orgasme te stoppen.

Wanneer je in een mum van tijd de spanning op je bekkenbodemspier voelt en je merkt dat de spastische samentrekkingen intreden, dan is dit het moment om jezelf volledig te ontspannen.
Een goed trucje is om op dit moment te doen alsof je plast (dat kun je vanwege de dichtgetrokken prostaat namelijk niet echt!).
Het drukken op je blaas met je buikspieren zorgt voor het ontspannen van de bekkenbodem en kan je in de laatste momenten voor het point of no return redden van een vroegtijdige ejaculatie.

Permanent je orgasme leren uitstellen

De stappen van het orgasme leren kennen en verlengen is de eerste concrete stap naar een betere ejaculatiecontrole.

In de methode ‘Orgasme Onder Controle’ behandel ik de effectiefste manieren om dit snel voor elkaar te krijgen. Vervolgens leer je hoe je iedere fase van het orgasme zo goed onder controle kunt krijgen, dat je deze onbeperkt kunt verlengen.

Om je op weg te helpen bij het trainen, heb ik in het begin van de methode een aantal technieken beschreven waarmee je direct het orgasme uit kunt stellen, zonder dat je oefening of tijd nodig hebt. Op die manier is het net even iets gemakkelijker om op je gemak en eigen snelheid de methode door te werken.

Als je zelf blijvend je uithoudingsvermogen in bed wil verbeteren, bekijk dan mijn nieuwe videotip.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

5 tips voor betere seks

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in