5 jaar geleden

Orgasme uitstellen met blijvend resultaat

0
(0)

Hoe kun je het orgasme uitstellen en voortijdige ejaculatie voor eens en altijd overwinnen?

Dit artikel zal gaan over hoe je als man je orgasme uitstellen kunt en hoe je een blijvende oplossing kunt vinden voor voortijdige ejaculatie. Voortijdige ejaculatie is een groot probleem bij mannen die tijdens de seks eerder klaarkomen dan gewenst is.
Een orgasme is voor de meeste mannen het einde van de seks en daardoor is het een serieus probleem.
De man komt bij voortijdige ejaculatie klaar voordat hij of zijn partner dat wil.

TIP: Als jij zelf problemen hebt met vroegtijdige ejaculaties, en je hebt het gevoel dat dit je relatie in gevaar brengt, bekijk dan snel mijn videotip en leer het minimaal 30 minuten volhouden.

Wat gebeurt er bij voortijdige ejaculatie?

Om te weten hoe je het orgasme uitstellen kan door middel van een paar effectieve technieken, moet eerst gekeken worden hoe het orgasme in zijn werk gaat en wat er gebeurt wanneer we klaarkomen.
Pas wanneer dit allemaal duidelijk is, is te zien waar de oplossingen liggen voor het probleem rond voortijdige ejaculatie.

Het orgasme van de man is veel meer dan de paar seconden waarin hij daadwerkelijk ejaculeert. Het laatste gedeelte mag dan wel gezien worden als het hoogtepunt, het is slechts een fractie van de hele routine.
Het begint allemaal al op het moment dat de seksuele spanning langzaamaan stijgt.
Dat kan met een partner zijn, maar het vindt ook plaats wanneer we beginnen met masturbatie.
Ook dan denkt ons lichaam dat we ons klaarmaken voor seks.

De hersenen krijgen signalen binnen die opgevat worden als het teken dat er voortgeplant gaat worden.
Een belangrijk moment in de evolutionaire planning natuurlijk, en daarom zet ons lichaam alles in werking om ons zaad over te brengen naar het lichaam van een partner, om zo de kans op voortplanting te vergroten.

Fysieke aanloop naar het orgasme

Hoewel alles in bereidheid gesteld wordt, komen we nog niet direct klaar. Onze geslachtsorganen zullen eerst in paraatheid gebracht moeten worden door ons lichaam.

[stextbox id=”info”]Om te kunnen ejaculeren moet voldaan worden aan een aantal voorwaarden.[/stextbox]

Het eerste wat moet gebeuren, is dat de prostaat en de bekkenbodemspier op spanning gebracht moeten worden. De bekkenbodemspier is de spier die ervoor zorgt dat het sperma de penis kan verlaten.
De prostaat heeft veel meer functies. Deze zorgt voor het afsluiten van de urinebuis, zodat er geen urine bij het sperma kan komen, maar de prostaat produceert ook voorvocht.
Dit maakt de urinebuis schoon en werkt tegelijkertijd als een natuurlijk glijmiddel.

De volgende verplichte stap is dat het scrotum strak moet komen te staan, zodat de testikels dichter bij het lichaam komen te zitten.
Dit is vooral om de testikels van de man te beschermen.
Hoe dichter deze tegen het lichaam komen te zitten, hoe kleiner de kans zal zijn dat zij beschadigen tijdens de vaak heftige bewegingen die gepaard gaan met seks.

Ongeveer gelijk met deze stap komt ook de volgende. Ik noem dit altijd de ‘klaarkomdrang’.

Aan het einde van de seksuele handelingen komt de drang om te ejaculeren. We moeten en zullen klaarkomen, zo lijkt het gevoel ons te willen vertellen.
Dat is het punt waarop het point of no return om de hoek komt kijken. Ons lichaam is klaar om over te gaan tot de voortplanting en onze geslachtsorganen zijn er klaar voor om het werk te doen.
Na het point of no return heeft de man geen enkele controle meer over het orgasme.

Wil jij leren hoe je jouw uithoudingsvermogen kan vergroten? Bekijk dan mijn nieuwe videotip en leer over een effectieve methode!

De werking van de ejaculatie

Op dit moment begint de daadwerkelijk ejaculatie. Het ritmisch spannen en ontspannen van de bekkenbodemspier zorgt er voor dat het sperma via de urinebuis naar buiten gedrukt wordt. Op dat moment worden de hersenen van de man als het ware afgesloten van externe prikkels, zodat niets ons kan hinderen van het uitdrijven van het sperma.
Direct hierna neemt de hoeveelheid dopamine (een genotshormoon) toe in het bloed en zal de erectie afnemen.

Omdat de erectie en de lust tegelijkertijd afnemen, is dit vaak het laatste wat er gebeurt bij de seks. De dopamine zorgt ervoor dat we rustig worden, de hartslag neemt weer af en de vermoeidheid kan ineens sterk toe gaan nemen.

Voortijdige ejaculatie en het point of no return

Voortijdige ejaculatie en een normaal orgasme zijn niet hetzelfde, omdat de mate van controle over het orgasme niet hetzelfde is. De controle over het orgasme kan uitgeoefend worden tijdens de fasen die voor het ‘point of no return’ liggen. Het orgasme uitstellen nadat dit moment achter je is, is onmogelijk.
De fasen van het orgasme zijn als volgt:

  • Aanspannen van de bekkenbodemspier
  • Aanspannen van de prostaat
  • Aanspannen van de huid rond het scrotum
  • De drang om klaar te komen
  • Het point of no return

Wanneer we aankomen bij het point of no return, dan nemen onze hersenen de controle op het orgasme over.
De meeste mannen weten dit, maar waar het mij om gaat, is dat wij wel invloed hebben op alle fasen die voor dit punt liggen.

We kunnen echter niet bewust invloed uitoefenen op alle stappen om zo het orgasme uitstellen succesvol te maken. Zo kun je niet bewust de huid rond het scrotum ontspannen houden, of de prostaat dwingen om de urinebuis niet af te sluiten.

Het aanspannen van de bekkenbodemspier is echter een stap waar we wel degelijk invloed op uit kunnen oefenen. Dat kunnen we doen door onze mentale wil te gebruiken bij het aansturen van deze spier.

TIP: Wist je dat er een klein, eenvoudig trucje bestaat waarmee iedere man het tot wel 30 minuten vol kan houden zonder vroegtijdig klaar te komen? Kijk snel verder!

Een orgasme uitstellen door aansturing van de bekkenbodemspier

Wanneer het point of no return tijdens de seks nadert en daarmee de ejaculatie, dan kunnen we er bewust voor kiezen om de bekkenbodemspier (die ook wel de

orgasme uitstellen checklist

Ons lichaam loopt in de aanloop naar het orgasme een checklist af. Ontbreekt er een vinkje, dan kunnen we niet klaarkomen

kegelspier genoemd wordt) niet aan te spannen.
We behandelden al dat het aanspannen van deze spier een vereiste is om klaar te kunnen komen. Wanneer je deze spier bewust ontspannen kunt laten, dan mist er een vinkje op de checklist van ons lichaam en kan er geen orgasme plaatsvinden.
Het sperma kan namelijk het lichaam niet uitgewerkt worden wanneer deze spier niet meewerkt.

Premature ejaculatie en gewenning door masturbatie

Het probleem van de voortijdige ejaculatie is dat het ontstaan is door gewenning. De oorzaak hiervan ligt voornamelijk bij masturbatie in de puberteit.
Het is een vorm van soloseks die vaak jarenlang plaatsvindt voordat er sprake is van seks met een partner.

Daar is helemaal niets mis mee. Masturberen op een regelmatige basis is heel normaal voor jonge mannen en de meesten blijven hun leven lang masturberen.
Fysiek gezien zijn hier weinig risico’s aan verbonden, maar mentaal kan het zorgen voor de vorming van een te snelle routine.
We werken efficiënt en snel naar een orgasme toe, omdat dit het enige doel is van masturbatie.
Je orgasme uitstellen tijdens het masturberen is zinloos, waardoor we het orgasme uitstellen niet oefenen.

Verkeerde bekkenbodemspier training

orgasme uitstellen bekkenbodem

De bekkenbodemspieren hangen sterk samen met de controle die we hebben over het orgasme

Op deze manier trainen we de bekkenbodemspier onbewust enkele jaren om zo snel mogelijk op volledige spanning te komen om zo eerder bij het doel te zijn.
Deze spanning is een voorwaarde voor het probleem van voortijdige ejaculatie en deze routine zorgt er voor dat het orgasme uitstellen zo goed als onmogelijk wordt tijdens seks met een partner.

Alles is erop ingesteld om zo snel mogelijk klaar te komen en het uitstellen van het orgasme is iets dat nog nooit geprobeerd is.

Gewenning zorgt vaker voor problemen met voortijdige ejaculatie dan je denkt. Ruim één op de vijf mannen heeft hier regelmatig last van, en één op de zes mannen heeft hier structureel problemen mee.

Het orgasme uitstellen met kegeloefeningen

Er zijn veel mensen die de kegeloefening voor het trainen van de bekkenbodemspier uitleggen op een verkeerde manier.
Zij stellen dat het trainen van deze spier er op gericht moet zijn op deze sterker te maken, maar dat is juist niet het geval. Sterker nog, dat is juist het probleem.

Het doel van de kegeloefeningen is het bewust kunnen ontspannen van de kegelspier om zo het orgasme uit te kunnen stellen. We kunnen er door de ontspanning van de spier voor zorgen dat ons lichaam niet klaar kan komen.

Het is één van de verplichte stappen naar het orgasme. Neem deze weg, en het orgasme kan je niet meer zo gemakkelijk overvallen. Het orgasme uitstellen wordt hiermee eenvoudiger.

Hoe werkt het orgasme uitstellen d.m.v. kegeloefeningen?

Wanneer je vandaag al wilt beginnen met een training die werkt om het orgasme uit te stellen, dan raad ik je aan om de volgende oefening minstens één keer per dag te doen.

Je begint met het bewust controleren van de spier. Dit is precies dezelfde actie die je doet om je urine op te houden. Dat gaat namelijk ook door middel van het aanspannen van de kegelspier. Doe je alsof je jouw urine ophoudt, dan span je de kegelspier aan.

Houd de spier enkele seconden gespannen totdat je zeker weet dat je dit bewust kunt.
Dat was het gemakkelijkste gedeelte.
Vanaf hier wordt het lastiger. Je gaat nu de spier bewust ontspannen.
Dat is wat lastiger in het begin, maar wordt makkelijker na verloop van tijd.
Oefen dit een paar keer goed door spanning en ontspanning van de spier met elkaar af te wisselen.

Lukt dit je aardig, dan kun je beginnen met de echte oefening.
Herhaal 30 keer de volgende training: 2 seconden aanspannen, 4 seconden bewust ontspannen. Dit is een oefening die je gemakkelijk ‘s morgens onder de douche kunt doen, of vlak voordat je gaat slapen.

Het volbrengen van een periode van kegeloefeningen waarbij je de nadruk legt op ontspanning kan een zeer positief effect hebben op je uithoudingsvermogen in bed.

Volledige controle krijgen over de voortijdige ejaculatie

Wil je werken aan je uithoudingsvermogen in bed? Bekijk dan mijn videotip en leer over een effectieve methode, waarmee je direct dezelfde avond nog resultaat kan hebben.

Met de techniek die ik je leer in deze video kun je jouw orgasme tot wel 30 minuten uitstellen!

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: