Voortijdig klaarkomen: de mythes en methoden op een rijtje

0
(0)

Klaarkomen; Als het een wedstrijd op snelheid was, zou je hem niet willen winnen, maar helaas zouden velen van ons mannen toch in de prijzen vallen.

Ken jij het gevoel?
Je probeert je orgasme met man en macht uit te stellen, maar elke keer tevergeefs. Iedere keer weer probeer je net dat punt tegen te gaan waarop je niet meer terug kunt. Dat punt waarop je alleen nog maar verder kunt en je sneller klaarkomt dan je zou willen.

Veel mannen hebben last van vroegtijdige of voortijdige ejaculatie en geen enkele man zal er graag over praten. En juist omdat we er niet over praten, ontstaan er een hoop halve waarheden, mythes en geruchten. Maar wat werkt nu echt tegen premature ejaculatie? En wat werkt maar half of helemaal niet?

Update: ik heb een video opgenomen met een tip waarmee je direct 30 minuten langer door kan gaan. Bekijk hem eerst.

De aard van vroegtijdig klaarkomen

Ongeveer een derde van de mannen wereldwijd heeft wel eens problemen met te snel klaarkomen. Soms ben je gewoon te geil en kun je het met geen mogelijkheid langer uitrekken. Dat kan gebeuren en het is ook eigenlijk helemaal geen probleem. Dat kun je ook zien als een teken dat de boel gezond werkt en dat je partner goed de spanning weet op te voeren. Maar als het bijna iedere keer gebeurt, is het wel daadwerkelijk een probleem. En in bijna alle gevallen is dat probleem psychologisch van aard.

Zo ver was je waarschijnlijk zelf ook al. Maar dat besef lost nog niets op. In ieder geval niet de schaamte of het feit dat je je er gewoon waardeloos door voelt. Iedere man voelt zich graag een dekhengst, die totale controle heeft over wat er tussen de lakens gebeurt, en een vrouw compleet verzadigt op een manier dat ze nog een dag of twee moeite heeft met lopen.

Je wilt maar al te graag die man zijn, dus struin je als een gek het internet af op zoek naar antwoorden, die helaas vaak erg tegenstrijdig zijn.
Met zoveel veronderstellingen, methodes en halve waarheden, zie je door de bomen het bos niet meer. Tijd dus om feit van fictie te onderscheiden.

Oorzaken van te snel klaarkomen

Ejaculatio praecox of ante portas (voor de poort) is de naam die de Romeinen er aan gaven, wat eigenlijk al laat zien dat het probleem al net zo oud is als de mensheid zelf. Snel klaarkomen heeft zelfs een evolutionair voordeel, want als je nog niet aan de top van de voedselketen staat, is het een stuk veiliger als de klus snel geklaard is.

Tip: Aan de hand van deze video leer je één van mijn meest krachtige technieken tegen ejaculatio praecox

Het evolutionaire ‘voordeel’ is een mogelijke oorzaak. Wetenschappers hebben zelfs een genetische link aangetoond, dus er een hele grote kans is dat als jij structureel last hebt van premature ejaculatie, een direct familielid dezelfde problemen ondervindt. Maar goed, aan je vader vragen of jij in recordtijd verwekt bent, is ook niet het gemakkelijkste onderwerp tijdens verjaardagen.

Er zijn meer mogelijke oorzaken, waarvan sommige aannemelijker zijn dan anderen. Freud opperde dat het verkapte vrouwenhaat is, maar veel van zijn ideeën worden door de moderne wetenschap niet meer serieus genomen en dit is er eentje van.

Angst om te presteren, stress (resulterend in een gespannen lichaam) en gewoon te weinig seks zijn veel waarschijnlijkere oorzaken van vroegtijdige ejaculatie.

In zeer zeldzame gevallen is er sprake van hypergevoeligheid, waardoor de minste of geringste aanraking al genoeg is voor een voortijdige zaadlozing. In dit geval is het klinisch, omdat de hormonen en neurotransmitters in veel grotere getalen aanwezig zijn dan nodig is. Maar dat is bij bijna niemand het geval, dus hoogstwaarschijnlijk bij jou ook niet.

Het komt er eigenlijk op neer dat de wetenschap geen eenduidige oorzaak aan kan wijzen voor te snel klaarkomen. We weten dus niet in alle gevallen precies wat het veroorzaakt. Maar dat de oorzaak van te snel klaarkomen niet duidelijk is, betekent niet automatisch dat er we in geen enkel geval weten wat er aan te doen is. Met geduld en de juiste methodes, is het probleem in de meeste gevallen zeer zeker op te lossen.

Mythe: Als je jong bent, kom je te snel klaar, als je ouder bent, komt ‘ie niet vaak meer omhoog

Veel mannen denken dat ze het langer vol kunnen houden naarmate ze ouder worden. Dat is een logische gedachtegang, omdat erecties nu eenmaal minder frequent worden. Op je dertiende is een erectie een last, op je zestigste een zegen. Voortijdige ejaculatie is een probleem van jonge mannen, erectiele dysfunctie van oudere mannen. Logischerwijs zou het er dan ergens tussenin gewoon helemaal goed moeten gaan.

Het is waar dat een erectiestoornis vaker voor komt bij oudere mannen en dat zij ook meer stimuli nodig hebben om hun erectie te behouden en tot een orgasme te komen. Dat zou dus simpel gezegd betekenen dat voortijdige ejaculatie op hogere leeftijd minder vaak voor zou moeten komen. Dit is echter niet waar. Vrijwel alle onderzoeken tonen aan dat het percentage in alle leeftijdsgroepen nagenoeg gelijk is met 30%. Ouder worden gaat je probleem niet oplossen. Het is wel zo dat je in de pubertijd wat meer kans hebt op premature ejaculatie. Dit heeft echter veel meer te maken met onervarenheid. Een man is seksueel het gemakkelijkst op te winden tussen zijn 16e en 25e levensjaar. In deze periode, vooral aan het begin er van, is bij de meeste mannen de seksuele ervaring echter nog lang niet zo uitgebreid.
Het is in een situatie waarin een man zijn eigen gevoelens betreffende het orgasme nog niet zo goed kent, dat hij het grootste risico loopt op een voortijdige ejaculatie.

Wel is het zo dat elke man zonder teveel moeite kan leren om het tot wel een half uur vol te houden zonder klaar te komen. Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

Normale ejaculatie en vroegtijdige ejaculatie

Mannen zijn competitief ingestelde wezens. Altijd even vluchtig kijken tijdens het plassen: is mijn penis wel groot genoeg? En dan een snelle blik naar de andere buurman om te kijken hoe het met zijn penislengte staat. Dat is geen banaal machogedrag, het is hoe ons brein werkt. Hoe verhouden wij ons tegenover anderen? Wat is het gemiddelde?

Als je problemen hebt met te snel klaarkomen, wil je natuurlijk ook graag weten hoe lang je er gemiddeld over zou moeten doen. Daar is veel onderzoek naar gedaan en als je uit al die onderzoeken een gemiddelde zou moeten nemen, kom je op gemiddeld 5,4 minuten uit. Voor jongere leeftijdsgroepen (tot 30 jaar) is dit zelfs iets langer, voor de oudere leeftijdsgroepen iets korter.

Volgens een Canadese en Amerikaanse studie uit 2008 is 3 tot 7 minuten adequaat, 7 tot 13 minuten ideaal en alles daarboven te lang. De cijfers lopen nogal uiteen, maar in zijn algemeenheid wordt aangenomen dat klaarkomen in minder dan 2 minuten te vroeg klaarkomen is. Als je het langer volhoudt dan dat, heb je dus geen echte problemen met premature ejaculatie.

Maar dan komt de grote verrassing. Wat bijna nooit naar voren komt, is dat dit gemiddelde behoorlijk relatief is. Het is namelijk helemaal niet zo dat de gemiddelde man altijd rond de 5 of 6 minuten zit. Je moet je voorstellen dat bij een onderzoek een man een maand of twee lang met een stopwatch in zijn hand het beest tussen de lakens aan het uithangen is en de resultaten netjes bij houdt. Bij de helft van al die sekspartijen zaten 75% van die mannen onder de twee minuten. In de andere helft van de gevallen duurde het feestje veel langer, dus kom je op een gemiddelde uit wat eigenlijk heel weinig zegt.

Driekwart van de mannen komt volgens dit onderzoek dus met grote regelmaat te vroeg klaar. En dat compenseren ze met de keren dat ze gewoon minder opgewonden zijn. Dat is best een geruststellende gedachte. Maar als je al grote moeite hebt met drie keer op en neer bij elke keer, dan is het logisch dat dit geen zorgen bij je wegneemt.

Mythe: Er is maar één werkende methode om voortijdige ejaculatie tegen te gaan

Als de grens van 2 minuten eigenlijk al een brug te ver is, ben je wanhopig op zoek naar die ene, supersimpele, geheime methode om ineens van je probleem af te zijn. En veel van die methodes worden aangeboden op het internet, de enige moeite die je er voor moet doen is de creditcard uit je portemonnee halen.

En hoe aanlokkelijk het ook klinkt en hoe graag je het ook wilt geloven, er is niet één magische methode en je probleem is niet zo gemakkelijk op te lossen. Dat wil absoluut niet zeggen dat je de hoop op een gelukkig seksleven moet opgeven. Er zijn zeker methodes die werken, die lossen vaak veel op, maar niet de kern van je probleem. Het vergt wat geduld en proberen, maar laat dat je niet tegenhouden.

Denken aan iets anders om de seks langer vol te houden en te snel klaarkomen tegen te gaan

Probeer eens te denken aan je oma. Het is the oldest trick in the book en waarschijnlijk het meest gebruikte huis-tuin-en-keuken-advies om het klaarkomen uit te stellen. Het de bedoeling dat je met je gedachten even ergens anders bent, zodat je minder snel te opgewonden raakt. Door te denken aan iets wat totaal niet seksueel opwindend is, stel je de boel uit.

Maar probeer maar eens aan iets niet seksueels te denken als je met seks bezig bent. Dat is gemakkelijk gezegd, maar heel lastig gedaan. Sommige mannen houden zich zelfs bezig met wiskundige sommen, omdat rekenen heel sterk seksuele gedachten uitsluit. Je gebruikt op dit moment het tegenovergestelde gedeelte van je hersenen dan wanneer je seksuele gedachtes toelaat. Het uitrekenen van je benzineverbruik zou daarom beter moeten werken dan denken aan je oma.

In sommige gevallen werkt dit, in veel gevallen niet. Hoe dat kan? De focus ligt verkeerd. Het is logisch om te denken dat je te vroeg klaarkomt omdat je te opgewonden bent. Door die opwinding laag te houden, houd je het dus langer vol. Technisch gezien klopt dat ook, maar het ligt net iets complexer.

Je bent namelijk niet zozeer met je opwinding bezig. De onderliggende gedachte is ‘ik hoop dat ik niet te snel kom, ik hoop echt zo hard dat ik niet te snel kom!´ Het is een vorm van angst en dat is een veel krachtigere emotie dan geilheid.

Ons brein koppelt maar al te graag een emotie als angst of pijn aan hetgeen waar je op dat moment mee bezig bent. Dus in dit geval is seks de directe associatie van angst of twijfel in je hersenen en elke keer als je er mee bezig bent, komt die gedachte of associatie automatisch om de hoek kijken. Daar kun je niet eens iets aan doen en dat kun je ook heel moeilijk weg redeneren met wiskundige sommen.

Knijpen en de start-stop techniek om je orgasme uit te stellen

Een orgasme is uiteindelijk een lichamelijke reactie, dus als je die reactie tegen kunt gaan, kun je voortijdig klaarkomen ook tegengaan. Dit is de gedachte achter de knijptechniek. Vlak voordat je klaarkomt, knijp je met je duim en wijsvinger in de top van je penis, zodat het bloed terugstroomt en een orgasme fysiek onmogelijk wordt. Of je trekt je ballen naar beneden, want bij een orgasme gaan ze automatisch dichter naar je lichaam. Dit kun je zelf doen, je partner kan het natuurlijk ook, maar pas op. Je partner laten helpen bij het tegengaan van je orgasme, kan je ook net over het randje laten gaan waardoor je het point-of-no-return bereikt.

De start-stop techniek werkt net iets anders. De methode werd ontwikkeld door het Amerikaanse seksuologenkoppel Masters en Johnson en is eigenlijk vrij voor de hand liggend. Voel je een orgasme aankomen, dan stop je. Je wacht tot je weer wat minder opgewonden bent en je gaat weer verder tot je weer bijna op het punt van orgasme bent belandt en zo stel je gedurende de seks je orgasme uit.

Het nadeel van dit soort methodes, is dat ze alleen werken als jij heel goed je naderende orgasme voelt aankomen. Er is zoiets als the point of no return en dat is een hele lastige grens om te herkennen. Als je er overheen gaat, is het al te laat. Daarnaast is het ook niet fijn als je om de vijf tellen moet stoppen of plotseling je jongeman eruit moet halen om te knijpen. In mijn methode ‘Orgasme onder controle’ geef ik je echter een aantal super eenvoudige handvaten om er voor te zorgen dat de prikkels van het orgasme je niet meer kunnen overvallen. Dit is bij 95% van de mannen de oplossing voor hun probleem!

Kegel oefeningen voor meer controle over je orgasme

Je bekkenbodemspier zorgt er in aangespannen toestand voor dat je je urine kunt ophouden. Bij ontspanning kun je de boel fijn laten lopen. Maar de bekkenbodemspier speelt ook een grote rol bij het orgasme. Tijdens de seks wordt door het aanspannen sperma uitgedreven. Bij het ontspannen is geen zaadlozing mogelijk, dus dat impliceert dat controle over deze spier automatisch ook controle over je orgasme betekent.

De kegeloefening, vernoemd naar de arts, niet het ding wat je omgooit bij het bowlen, was in de eerste instantie alleen bedoeld voor vrouwen. Door het trainen van de bekkenbodemspier worden bijvoorbeeld incontinentieproblemen opgelost, maar het laat vrouwen ook sneller en gemakkelijker klaarkomen. Voor mannen werken deze oefeningen ook. Als je de spier leert ontspannen, hou je immers op een natuurlijke manier je orgasme tegen.

Het is een van de best werkende methodes om controle te krijgen over je orgasme. Het enige probleem is dat het een hoop tijd en geduld vergt. Ten eerste is het lastig om de spier te voelen en de oefeningen onder de knie te krijgen. Daarna is het een kwestie van minimaal twaalf weken trainen voordat je resultaten voelt. Het vergt veel discipline en je bent al snel geneigd om te zoeken naar oplossingen die sneller resultaat bieden. Persoonlijk zie ik de kegeloefening altijd als een toevoeging aan de rest van de training die ik in ‘ Orgasme onder controle ‘ uitleg. De meeste andere methodes hebben het bij de kegeloefening altijd alleen maar over het aanspannen van je bekkenbodemspier. Ik laat je in mijn methode zien hoe juist het ontspannen ervan uiteindelijk het resultaat oplevert.

Wil je meer tips en technieken leren om vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan? Bekijk dan eerste deze videotip!

Mythe: De wonderpil of -zalf die vroegtijdige ejaculatie oplost

Één van die schijnbaar snelle oplossingen, is de medische oplossing. Want waarom zou je er hard voor werken als het veel makkelijker met een pil of zalfje is opgelost?

Paroxetine is zo’n zogenaamde wonderpil, maar eigenlijk niets anders dan een antidepressivum. Het medicijn reguleert de serotonine heropname en simpel gezegd vertraagt dit ook het ejaculatieproces en de controle over je orgasme. Maar hoe wanhopig je ook bent, je kunt je afvragen of antidepressiva wel de beste oplossing zijn. Los van alle heftige bijwerkingen die jouw probleem inruilen voor een hoop andere, ben je alleen bezig met symptoombestrijding. Jouw probleem is psychologisch, niet klinisch.

Een minder rigoureus alternatief om voortijdig klaarkomen tegen te gaan, is de veelvuldig op internet aangeboden zalf. Deze zalfjes zorgen voor een lokale verdoving van de penis, waardoor de directe stimulatie veel minder is en je veel minder snel klaarkomt. Klinkt heel goed, totdat je je bedenkt dat die verdoving twee kanten op werkt. De vagina wordt er ook ongevoeliger door en wat is het nut van het veel langer volhouden als het voor haar nog veel langer duurt? Het alternatief is een zalf die snel door de huid wordt opgenomen, maar dan zal het zo’n kwartier tot twintig minuten voor de seks moeten worden aangebracht. Op die manier is de spontaniteit ook weg.

Mythe: Als je het maar lang genoeg kan volhouden, komt de vrouw vanzelf klaar

Een Amerikaanse pornoster vertelde in een interview ooit eens iets over zijn uitje naar de Amsterdamse Wallen. Hij betaalde een dame van lichte zeden voor haar diensten, drie kwartier later bedankte hij haar, liep naar buiten en stapte bij de volgende naar binnen. Op dezelfde manier werkte hij die middag een hele rij rood-verlichte ramen af, met als gevolg een hoop verbaasde gezichten. Hij vond het een goede grap en het geld meer dan waard – dat had ‘ie binnen een dag toch wel terugverdiend. Over uithoudingsvermogen en controle gesproken!

Maar goed, porno is nu eenmaal niet zo representatief voor de werkelijkheid. Als dat de maatstaf zou zijn, komt bijna iedereen te snel klaar en heeft het gros van de mannen een te kleine penis. Voor de duidelijkheid en wellicht ten overvloede, de gemiddelde penislengte is 13.5 centimeter en een gemiddeld potje seks duurt geen half uur.

Dat weten we wel, maar het beeld dat we ook van porno krijgen, is dat penetratie en uithoudingsvermogen de belangrijkste ingrediënten zijn om een vrouw klaar te laten komen. Dus, als je het maar lang genoeg vol kunt houden, komt zij vanzelf.

Dat is niet zo. Ten eerste zijn vrouwen net zo verschillend in hun orgasmes als mannen. De ene vrouw kan binnen een halve minuut haar orgasme bereikt hebben, bij de andere kan het veel langer duren. En dan gaan we er nu zelfs van uit dat zij een orgasme kan krijgen door penetratie en dat is ook bij lang niet alle vrouwen het geval.

Waarschijnlijk is je voornaamste probleem met vroegtijdige ejaculatie dat je partner de kans niet krijgt om ook haar orgasme te bereiken. Maar daar is helemaal geen penetratie voor nodig. Probeer bijvoorbeeld orale seks. Goed beffen werkt vaak vele malen beter. Heb het er gewoon eens over en probeer er achter te komen wat voor haar werkt. En probeer gewoon vaker seks te hebben, zo bouw je ook minder seksuele spanning op.

Verschillende standjes kunnen ook een goed alternatief zijn. Sowieso is afwisseling het beste ingrediënt voor een beter seksleven. Sommige standjes zijn voor jou gevoeliger, andere standjes werken voor haar weer beter. Door te experimenteren kun je een goede middenweg opzoeken tussen jouw gevoeligheid en die van haar. Zo komt zij sneller en kun jij je orgasme langer uitstellen.

De vicieuze cirkel van te snel klaarkomen tegengaan

tegengaan vroegtijdig orgasme
te snel klaarkomen oplossen

Het belangrijkste aan het uitstellen van een orgasme, is dat je je eigen orgasmes door en door kent. Dat je precies weet wanneer je op het point of no return bent aangekomen. Als je dat niet weet, hebben bijna alle methodes geen enkele zin. Hoe je dat doet? Heel simpel: door veel klaar te komen.

De makkelijkste manier is door bij masturberen te beginnen. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je ook niet al die seksuele spanning opkropt tot de momenten waarop je wel seks hebt. Het doel is dan niet om zo snel mogelijk je kwakje kwijt te kunnen, het klaarkomen is een leuke bijzaak. Probeer het eerst gewoon zo lang mogelijk vol te houden. Leer dat moment herkennen waarop stoppen geen zin meer heeft. Zo kom je steeds dichter bij die grens en krijg je het steeds meer onder controle.

Het kan natuurlijk zijn dat je al zoveel dingen geprobeerd hebt, maar dat het niet of nauwelijks werkt. Je gebruikt de start-stop methode al een tijdje en bent het gros van die twee minuten bezig met doodstil proberen te liggen. Geef de hoop niet op, het heeft tijd nodig en hoe drukker je je maakt, hoe langer het duurt voor je er vanaf bent.

Want al deze methodes, als ze werken, lossen het probleem eigenlijk niet eens op. Ze geven je alleen zelfvertrouwen en kennis over je eigen lichaam en routines, want dat is eigenlijk de kern van het probleem. In bijna alle gevallen is te vroeg klaarkomen een vorm van faalangst of het ontbreken van kennis van de eigen seksuele werking van het lichaam. Dat komt door de eerder genoemde associatie in de hersenen. De uiteindelijke truc is dat je hersenen seks niet langer associëren met de angst om te snel klaar te komen, maar gewoon met zorgeloos genot.

Tip: Bekijk ook de video die ik speciaal voor deze reden heb gemaakt. Deze video is gratis en alleen beschikbaar op deze website.

En dat is het grootste probleem, want het is bij sommige van ons een vicieuze cirkel geworden, eigenlijk een gewoonte. Dat is moeilijk om te doorbreken, maar helemaal niet onmogelijk. Als een methode werkt, dan geeft je dat het zelfvertrouwen om die cyclus te doorbreken. Het is uiteindelijk niet de methode die werkt, het is jouw geduld en het vertrouwen in jezelf.

Vertrouw ook op je partner. Weet dat er genoeg andere manieren zijn om een vrouw klaar te laten komen. Misschien vindt zij het moeilijk om een orgasme te krijgen en ligt daar ook een deel van het probleem. Al houd je het dan vier uur vol, dan heeft het nog niet zo veel zin. Praat er gewoon over en probeer samen verschillende dingen. Communicatie over seks is erg een van de belangrijkste onderdelen ervan. Dat kan ik niet vaak genoeg herhalen. Leer ook goed te beffen, lees alle tips voor goede seks. En onthoud dat goede seks meer is dan alleen penetratie. Leer jezelf en elkaar lichamelijk kennen, want als je een vrouw sneller en goed klaar kunt laten komen, geeft jou dat ook het zelfvertrouwen om langer te genieten.

[stextbox id=”info”]Wil jij je orgasme volledig onder controle krijgen?
Leer hoe je vandaag nog je orgasme met minimaal 30 minuten kunt uitstellen! Klik hier! [/stextbox]

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Is een grotere penis verkrijgen mogelijk? Alles over penisvergroting

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in