Het verband tussen voortijdige ejaculatie en levensstijl

0
(0)

Er zijn veel verschillende dingen die invloed hebben op voortijdige ejaculatie

In een eerder artikel noemde ik al de invloed van stress op de voortijdige zaadlozing.
Er zijn veel dingen die we doen en laten in ons dagelijks leven en al deze dingen hebben een invloed. Daarom wil ik vandaag een aantal tips geven rond jouw manier van leven die een orgasme uitstellen een stuk makkelijker kunnen gaan maken.

Eerste lifestyle tip: Spierspanning

Voortijdige zaadlozing heeft voor veel mensen een direct verband met de spanning op de spieren van ons lichaam. Is de spanning in de spieren hoger dan normaal, dan kan dit een reden zijn voor voortijdige ejaculatie. Een oorzaak voor de verhoogde spierspanning is vaak stress.

Een manier om dit op te lossen, is het regelmatig sporten. Het regelmatig flink aanspannen en belasten van de spieren zal het namelijk een stuk gemakkelijker maken om de spieren daarna zelf te kunnen ontspannen.
Wanneer de spieren ontspannen zijn, wordt het voor jou veel makkelijker om signalen vanuit je lichaam op te pikken, zoals het signaal dat het orgasme eraan zit te komen. Daarnaast is de bekkenbodemspier, de spier die ervoor zorgt dat je ejaculeert, dan een stuk minder gevoelig waardoor je meer controle zal hebben over je orgasme.

De bekkenbodemspier komt tijdens de aanloop naar het orgasme langzaam aan op spanning te staan. Zodra deze spanning volledig is, dan is de drempel om klaar te komen heel laag. Kleine stimuleringen bij de penis kunnen de spier in werking zetten en het zaad laten uitdrijven.

Wanneer de bekkenbodem ontspannen is aan het begin van de seks, dan is de weg welke hij af moet leggen om op spanning te komen een stuk langer.
Een goed ontspannen lichaam zorgt er dus zeer zeker voor dat we meer ejaculatiecontrole verwerven.

Tweede lifestyle tip: Concentratie

Het zijn de kleine prikkels die ons vertellen dat het orgasme er aan komt en die kleine prikkels zijn gemakkelijk te missen wanneer de concentratie niet helemaal optimaal is tijdens seks.

De volgende twee factoren zijn verbazingwekkend vaak oorzaken voor verstoorde concentratie.

  • Te weinig vocht in het lichaamvoortijdige ejaculatie water
  • Niet voldoende rust krijgen

Een orgasme uitstellen op een succesvolle manier, begint dus met zorgen dat je minstens zeven a acht uur slaapt per nacht, plus daarnaast een goed ritme van dag en nacht.

Naast genoeg slapen, zal je ook genoeg moeten drinken om je lichaam in goede conditie te houden. Het is nauwelijks mogelijk om te veel water te drinken, maar te weinig water binnen krijgen is zeer eenvoudig.
Zeker wanneer je veel thee of koffie drinkt, want deze dranken werken vocht afdrijvend. Drink je veel thee of koffie, geen probleem, drink tussendoor extra glazen water.
Zorg ervoor dat je altijd een fles of glas in de buurt hebt staan, zodat je nooit misgrijpt.

 

Wil je het orgasme uitstellen helemaal een kans geven, probeer dan ook minder thee of koffie te drinken.

Derde lifestyle tip: Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is erg belangrijk voor veel mensen. Dit zelfvertrouwen creëert het beeld dat we van onszelf hebben en dat kan omslaan in onzekerheid op de momenten dat we het idee hebben dat mensen negatief over ons denken.

Specifiek hebben we het hier over de situatie tussen jou en je partner tijdens seks.
Het ontbreken van zelfvertrouwen kan er voor zorgen dat je denkt niet goed genoeg te zijn.

Veel mannen voelen hierdoor een druk om tijdens seks te presteren. Deze prestatiedruk is een vorm van stress die alle nadelige gevolgen van dien met zich meebrengt.
Direct verminderd onze concentratie, verhoogd onze spierspanning en versnelt onze ademhaling.
Al deze factoren brengen ons in een stroomversnelling naar het orgasme.

onzeker voortijdige ejaculatieHet vergroten van het vertrouwen in jezelf, en je prestaties tijdens seks, maakt dat deze negatieve spanningen niet plaatsvinden. De controle houden over het orgasme is dan een stuk eenvoudiger.

Maar hoe vergroot jij je zelfvertrouwen tijdens seks?
Wel er is één simpele oplossing.
De twijfel slaat toe als jij er tijdens seks niet zeker van bent of je in de ogen van je partner goed genoeg bent. Maar je partner is niet voor niets met je het bed in gedoken.
Wanneer je voor de seks een momentje van communicatie inbouwt, dan merk je dat ze je waarschijnlijk zeer aantrekkelijk vindt. Dat ze niet kan wachten om met je naar bed te gaan en dat ze helemaal niet denkt in termen van ‘uithoudingsvermogen’ of ‘presteren’.

Hierdoor herinner jij jezelf er aan dat het allemaal draait om jullie samenzijn en genot.

Lifestyle en goede seks

Je manier van leven heeft heel veel invloed op je gezondheid. Zowel je mentale gezondheid als je fysieke gezondheid en dit heeft veel te maken met hoe je seksueel functioneert.

Fysiek gezien kan bijvoorbeeld een slecht dieet en onvoldoende lichaamsbeweging zorgen voor te hoog cholesterol. Dit kan op zijn beurt erectieproblemen als gevolg hebben.

Een stressvol bestaan kan leiden tot spanningen die het tegenhouden van je orgasme bemoeilijken en het te snel klaarkomen als gevolg hebben.

Ook kunnen relatieproblemen door stress ontstaan.

Wanneer je in je seksleven een probleem tegen het lijf loopt, kijk dan eerst eens goed naar wat eventuele oorzaken zouden kunnen zijn.
Bedenk je dat alles wat we in het leven doen, met elkaar in verbinding staat.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

De mentale invloeden bij het orgasme uitstellen

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in