Stressvermindering Tegen Voortijdige Zaadlozing

0
(0)

In dit artikel ga ik je een techniek uitleggen waarmee je stress en spanning kunt verlagen alvorens de slaapkamer in te stappen. Dit heeft een bewezen positief effect op het verminderen van voortijdige zaadlozing tijdens seks.

Zoals ik je heb uitgelegd in het artikel over stress, hebben stress en spanning erg veel invloed op het te snel klaarkomen bij de man.
Deze invloed is al aanwezig wanneer de spanning nog onbewust is. We merken nog niet echt concreet dat we last hebben van stress, maar de opbouw van spanning in ons onderbewustzijn, zit ons toch al dwars in de slaapkamer.

Onbewuste en bewuste spanning bij voortijdige zaadlozing

De techniek die ik je wil meegeven, is bedoeld om van onbewuste spanning, juist bewuste spanning te maken, om hier vervolgens actie op te ondernemen, deze te verminderen, en zo de kans op een voortijdige zaadlozing te verminderen.

Voordat ik je uitleg wat de concrete stappen van de oefening precies inhouden, volgt hier eerst wat belangrijke informatie.

Wanneer we last krijgen van een te hoog stress niveau, dan uit zich dit op een aantal verschillende manieren.
Een van de meest herkenbare effecten van veel stress hebben zijn zogenaamde “dwalingen”.
Dat betekent dat wanneer we eventjes niet heel erg geconcentreerd met 1 ding bezig zijn, onze gedachten direct afdwalen.

Meestal dwalen we dan af naar dingen die ons dwars zitten of dingen die een grote emotionele impact hebben gehad.
Dit zijn vaak negatieve gedachten, maar dit hoeft niet per se.
Hetzelfde kan gebeuren wanneer je bijvoorbeeld iets plezierigs te wachten staat waarnaar je uitkijkt.

Tip: Wist je dat er een klein, eenvoudig trucje bestaat waarmee iedere man het tot wel 30 minuten vol kan houden zonder vroegtijdig klaar te komen? Kijk snel verder!

Voorbeelden van negatieve dwalingen:

1. Wanneer je na een lange dag werken thuis komt, zit je aan de eettafel al te denken aan wat je de volgende dag op je werk zal moeten doen.

2. Wanneer je op je werk eventjes niet oplet, zit je meteen te denken aan de ruzie die je de vorige avond met je partner had.

3. Wanneer je op je vrije dag een boodschap gaat doen, denk je telkens aan die hoge rekening die je eigenlijk niet kunt betalen.

Ook angst voor het te snel klaarkomen tijdens seks kan je op andere momenten dwarszitten en voor een dwaling zorgen.

Voorbeelden van positieve dwalingen: 

1. Je bent verliefd, en telkens als je ’s avonds in bed ligt, denk je alleen aan haar. Je kunt hierdoor niet goed slapen.

2. Je moet nog 3 weken werken, maar dan heb je een vakantie gepland waarin je een tijdje geen verplichtingen hebt. Nu denk je tijdens je werk nergens anders meer aan!

Deze dwalingen zijn de bijwerkingen van stress. We kunnen onze gedachtestroom minder goed controleren en dwalen af. We kunnen ons niet goed concentreren.
Hier keren we weer terug naar het probleem van de voortijdige zaadlozing.
Het controleren van het orgasme, vooral als je hierin nog niet heel erg geoefend bent, is een zaakje waarbij je je goed moet concentreren.

Het orgasme is opgedeeld in een aantal niveaus. We bereiken naarmate de seks voortduurt steeds een nieuw niveau tot we het moment van ejaculatie bereiken.
De overgang naar de opeenvolgende niveaus zijn vaak plotseling, waardoor het orgasme ons kan overvallen. Het is dus belangrijk wanneer je voor het eerst gaat leren je orgasme onder controle te houden, dat je goed oplet wanneer je een nieuw niveau hebt bereikt. Soms betekent dit dat je eventjes moet afremmen.

De dwalingen van onze gedachten maken dit moeilijk en bij hoge stress zelfs bijna onmogelijk.

Dwalingen verminderen door stress in de slaapkamer te reduceren

Wat we gaan doen is zorgen dat deze terugkerende dwalingen aan banden worden gelegd, zodat ze niet langer zullen leiden tot een voortijdige zaadlozing.

De oorzaak van stress, is in bijna alle gevallen het onderwerp van de gedachte-dwalingen.

Wanneer jij ruzie hebt gehad met je partner, en je kunt je op je werk niet concentreren, dan komt dit meestal omdat je aan dit voorval terugdenkt.
Wanneer jij verliefd bent en je daarom niet kunt concentreren, dan is degene waarvoor je gevoelens hebt waarschijnlijk het onderwerp van de dwalingen.

Gedachtes afronden

De oefening is het “afronden” van complete gedachten! We hebben de neiging telkens weer hetzelfde te bedenken. Bijna alsof we gedwongen worden. Het vervelende is dat bij stress dit soort gedachten gaan kleven; we kunnen ze niet goed loslaten en we herhalen ze daardoor eindeloos.

Het is belangrijk hiervoor iedere dag een aantal momenten in te plannen, vooral als je merkt dat je gedachten regelmatig afdwalen.
We nemen hiervoor een agenda, of aantekeningen blok.

Hierop noteren we concreet:

1. waar onze gedachten naar afdwalen
2. waarom we hieraan denken
3. wat we proberen te bereiken met de gedachten
4. of de gedachte herhaald dient te worden, ja of nee.

Dus bijvoorbeeld

1. Mijn gedachten dwalen af naar een grote opdracht voor mijn werk (meer niet…noem hier geen details)
2. Ik denk hier over na, omdat de hoeveelheid werk zo groot is dat ik het overzicht verlies en het
niet goed kan overzien.
3. Ik probeer overzicht te verkrijgen.
4. Het herhalen van de gedachten geeft me niet meer overzicht. Het herhalen heeft dus geen zin.

Je zult in bijna alle gevallen merken, dat het herhalen van de gedachten, de vragen, of de problemen
geen rationele voordelen heeft.

Concrete besluiten maken over je eigen gedachtegoed

Wanneer jij voor jezelf LETTERLIJK op papier noteert dat het geen zin heeft hier verder over na te denken, en dat je dus een concreet BESLUIT neemt dit niet meer te doen, dan werp je voor jezelf een mentale barrière op om deze gedachte te laten “kleven” en eindeloos te laten herhalen

Soms heb je niet door dat je gedachten afdwalen. Sommige problemen of dillema’s blijven grotendeels in ons onderbewustzijn. Daarom moeten we deze daar uittrekken om ze te kunnen behandelen en daarna te kunnen loslaten.

In ons geval is het belangrijkste voordeel wat we hieruit willen halen, het minder last hebben van spanning om zo te zorgen dat deze niet bijdraagt aan een voortijdige zaadlozing tijdens seks.
Het klinkt misschien wat onwerkelijk dat deze twee onderwerpen zo nauw verbonden zijn, maar stress en spanningen in ons lijf hebben invloed op zeer veel aspecten in ons leven.

Je zult het verschil merken.

Gedachten noteren als oplossing tegen voortijdige zaadlozing

Voordat we dus op het punt staan seks te hebben met een partner, is het heel verstandig een momentje voor onszelf te nemen, en simpelweg eens na te denken over wat er zoal speelt in ons leven. Als er concrete problemen, of juist positieve zaken naar voren komen, schrijf deze dan op, ook al dacht je hier van te voren nog niet over.
Ikzelf plan hiervoor concrete momenten in gedurende de week.

Op deze manier haal je kleefgedachten uit je onderbewustzijn naar boven, confronteer je ze, en geef je ze een plaats.
Jij zet jezelf hiermee terug in het zadel. Je kiest er zelf voor na te denken, in plaats van op ieder moment af te kunnen dwalen naar problemen, die op dat moment niet aan de beurt zijn.

Neem deze techniek serieus. Vooral als je van jezelf weet dat je regelmatig last hebt van stress.
De drempel van het daadwerkelijk pakken van een stuk papier en het beginnen met schrijven is voor veel mensen erg hoog.

Laat jezelf niet kennen.

Zorg dat jij hoort bij die kleine groep mensen die ertoe in staat is zichzelf en zijn eigen situatie te verbeteren. Misschien is het een idee om nu direct deze oefening al eens een kans te geven!
Je zult zien dat het effect erg krachtig kan zijn, en je veel mentale rust kan geven. Je zult de invloed op je voortijdige zaadlozing op zeer korte termijn merken.

Orgasme blijvend onder controle krijgen

Het verminderen van stress is een zeer grote stap in de richting van complete controle over je orgasme. Het is echter niet het enige waaraan je aandacht moet besteden.

Wanneer je meer informatie wilt hebben over wat nog meer zou moeten doen om het orgasme langer uit te stellen, dan raad ik je mijn gratis video aan, die je direct kunt kijken om meer informatie te krijgen over premature ejaculatie en de oplossingen die wel werken.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: