Hoe kun je een vroege zaadlozing voorkomen

0
(0)

Vroege zaadlozing voorkomen

Zoals je weet heb ik het op deze site regelmatig over premature ejaculatie, ofwel het te snel klaarkomen van mannen tijdens seks.
Ik behandel met regelmaat tips en adviezen om het langer uit te houden in bed zonder je ejaculatie controle te verliezen. Ook deel ik vaak tips waarmee je seks gevarieerd, interessant, spannend en leuk kunt houden.

In dit artikel gaan we het hebben over een manier waarop een vroege zaadlozing voorkomen wordt door vanaf het aanvangen van seks een soort ‘vangnet’ voor jezelf te gebruiken.

Update: Ook heb ik speciaal over dit onderwerp een video opgenomen, waarin ik een handige tip met je deel. Bekijk de video eerst.

Een vroege zaadlozing voorkomen door fysieke ontspanning

Je vroege zaadlozing voorkomen kan op twee manieren worden aangepakt. De eerste manier heeft te maken met fysieke ontspanning.

In de aanloop naar het orgasme doorloopt ons lichaam een proces wat de ejaculatie mogelijk maakt.

  1. De ademhaling wordt sneller zodat meer zuurstof in de bloedbaan komt.
  2. De hartslag versneld zodat dit bloed eerder bij de spieren komt die onze seksuele handelingen voort moeten zetten en tot een hoogtepunt moeten brengen.
  3. De eikel wordt steeds gevoeliger voor stimulering.
  4. De spieren van de bekkenbodem spannen zich aan.
  5. De huid van het scrotum trekt zich strak om de testikels
  6. De tintelingen in de penis worden heftiger en we raken in een korte staat van afwezigheid
  7. De prostaat sluit de blaas af zodat sperma in de juiste richting door de urinebuis gedreven kan worden.
  8. Het ‘point of no return’ vangt aan en de bekkenbodemspier begint ritmisch samen te trekken
  9. Zaadcellen vermengen zich met prostaatvloeistof en worden onder druk uit de penis gestuwd.

 

Wanneer we beginnen met seks begint eigenlijk de eerste stap naar het orgasme al. De seksuele opwinding is opgedeeld in enkele fasen. In iedere fase vinden enkele van de bovenstaande stappen plaats.

Op veel van deze stappen hebben wij geen invloed, maar er zijn enkele onderdelen die we kunnen beïnvloeden waarmee een vroege zaadlozing voorkomen mogelijk wordt. Iedere man kan namelijk leren om zijn orgasme uit te stellen. Eén mogelijke methode om dit te doen leg ik uit in deze korte video.

De vroege zaadlozing voorkomen door bekkenbodemcontrole

De bekkenbodem spieren bevinden zich in een laag aan de onderkant van de buikholte. Ze bestaat uit enkele lagen en zijn verbonden met de PC spier, welke

vroege zaadlozing voorkomen bekkenbodem
De bekkenbodemspieren hangen sterk samen met de controle die we hebben over het orgasme

verantwoordelijk is voor het onderbreken van de plasstraal tijdens het urineren en het samenknijpen van de anus.

Deze spieren komen in stap 4 naar het orgasme op spanning te staan. Deze spanning heeft ons lichaam nodig om later tijdens de ejaculatie, het sperma uit te kunnen drijven via de urinebuis. Wanneer de bekkenbodemspieren niet gespannen zijn is het voor ons lichaam lastiger, en zelfs bijna onmogelijk, om klaar te komen.

Om deze reden werd de kegeloefening ontwikkeld.
Met de kegeloefening traint met de PC-flex spier ofwel de bekkenbodemspieren. Het doel hiervan is om controle te verwerven over deze stap naar het orgasme, zodat de opbouw kan worden gestopt om een vroege zaadlozing te voorkomen.

[stextbox id=”info”]Vroegtijdige ejaculatie wordt vaak met kegeloefeningen bestreden. Helaas wordt deze oefening in bijna alle gevallen verkeerd uitgelegd.[/stextbox]

Hoe werkt de kegeloefening en wat doen de meeste mannen verkeerd?

De kegeloefening is zoals gezegd bedoeld om vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan.
De oefening word meestal uitgelegd als het samenknijpen van de spieren welke je gebruikt om je urinestraal te onderbreken tijdens het plassen.
Omdat de bekkenbodemspieren met elkaar verbonden zijn, merk je dat wanneer je dit doet, ja automatisch vaak ook de anus zult aanspannen.

Vaak krijgen mannen te horen dat ze het samenknijpen van deze spier in series dienen te herhalen. Dat is een goed advies. Hiermee wordt de spier sterker gemaakt, en kan er meer controle over uitgeoefend worden.
Er is echter één heel belangrijk detail wat in 90% van de omschrijvingen van deze oefening ontbreekt.

[stextbox id=”warning”]De kegeloefening dient, bij een vroege zaadlozing voorkomen, net zo veel te concentreren op het ‘ONTSPANNEN’ als het spannen van de spier.[/stextbox]

vroege zaadlozing voorkomen kegel
Werking van de kegeloefening

Laten we de stappen van het orgasme nog eens bekijken.
Zoals je ziet is het een vereiste voor het ejaculatie proces om de bekkenbodem op spanning te brengen. Wanneer je traint om door middel van de kegelspier de bekkenbodem juist te ontspannen tijdens seks, dan kun je hiermee een vroege zaadlozing voorkomen.

Het lichaam is dan niet in staat om de benodigde spanning in de spier op te bouwen en kan hierdoor het ejaculatieproces niet in gang zetten.

Omdat het lichaam probeert om tot orgasme over te gaan, is de drang voor ons mannen erg groot om de spier aan te spannen. Dit laat het heerlijke gevoel van het klaarkomen namelijk toe, en dit is iets waar we allemaal naar verlangen.
Wanneer we echter door de kegeloefeningen controle kunnen uitoefenen op de bekkenbodem en deze kunnen ontspannen, dan hoeven we deze drang alleen maar te weerstaan om langer door te kunnen gaan. Hiermee wordt een vroege zaadlozing voorkomen een stuk eenvoudiger.

 

TIP: Als je zelf blijvend je uithoudingsvermogen in bed wil verbeteren, bekijk dan mijn nieuwe videotip.

Een te vroege zaadlozing voorkomen door mentale ontspanning

De eerste tip in dit artikel is erg concreet en fysiek. Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om je tijdens seks op concrete fysieke zaken te concentreren.
Het overgrote gedeelte van wat er speelt tijdens seks is immers een gevoelskwestie.
Ook deze gevoelens hangen sterk samen met een te vroegen zaadlozing, en het voorkomen ervan.

Wanneer we ons richten op deze gevoelens, ofwel het mentale gedeelte van het orgasme, dan kan een vroege zaadlozing voorkomen worden.

Een advies wat ik je hiervoor wil geven heeft mijzelf enorm geholpen in mijn zoektocht naar een langer uithoudingsvermogen tijden seks.

Het heeft te maken met het ‘vasthouden van je state of mind’. Laat me dit uitleggen:

Wanneer je je gevoel voor de geest haalt wat optreedt tijdens je orgasme, dan realiseer je je waarschijnlijk dat dit gevoel nogal verschilt van je state of minder tijdens het begin van seks.

Tijden seks lopen spanningen en emoties op naar een hoogtepunt. Hoe verder je in de ‘seksuele molen’ raakt, hoe drukker je gedachtes worden en hoe moeilijker het wordt om controle over je orgasme te behouden.

Een vroege zaadlozing voorkomen is mogelijk door een mentale notitie te maken aan het begin van seks.
Neem een momentje voor jezelf. Concentreer je eventjes op je gedachtes, je gevoelens en je emoties van het moment. Realiseer je dat je nu nog volledig in controle bent.
Merk ook op dat de spanningen waarin ik het aan het begin van het artikel had (de bekkenbodem) nog afwezig zijn.

Onthoud goed hoe je je op dit moment voelt.

Wanneer je nu tijdens seks in een fase komt waarin je merkt dat je lichaam zich klaarmaakt voor een orgasme. Probeer je dan te verplaatsen in de ‘state of mind’ van de aanvang van seks.
Roep de gedachtes en gevoelens terug en kalmeer jezelf op deze manier.

TIP: Wist je dat er een klein, eenvoudig trucje bestaat waarmee iedere man het tot wel 30 minuten vol kan houden zonder vroegtijdig klaar te komen? Kijk snel verder!

Concentratie op één lichaamsdeel

Tijdens seks is het vaak lastig om je seksueel georiënteerde gedachten een halt toe te roepen en de hiervoor genoemde techniek toe te passen. Om dit eenvoudiger te maken kun je een truc toepassen. Concentreer je op één enkel onderdeel van je lichaam. Ik kies vaak de bovenkant van mijn hand, vlak onder mijn knokkels.

vroege zaadlozing voorkomen hand
concentreer je op één specifiek deel van je lichaam

Richt je aandacht volledig op dit punt en merk op hoe je gedachten kalmeren. Maak hiervan gebruik om terug te denken aan de beginfase van jullie seksuele avontuur.

Probeer je ademhaling te vertragen en je seksuele handeling te minderen tot je het gevoel volledig terug hebt van toen jullie net begonnen.

Je zult merken dat je drang om klaar te komen direct stukken minder is.

 

Blijvend je vroege zaadlozing voorkomen

 

Wil jij je uithoudingsvermogen in bed blijvend vergroten?

Om je op weg te helpen heb ik mijn meest krachtige korte termijn techniek opgenomen in een gratis video. Hiermee kun je snel je eerste resultaat boeken.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Een dikkere penis door glad spierweefseltraining

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in