Vroegtijdige Ejaculatie Overwinnen

0
(0)

Hoe kunnen mannen vroegtijdige ejaculatie overwinnen en hun orgasme uit leren stellen?

In dit artikel wil ik graag met je delen wat je als man kunt doen wanneer je kampt met vroegtijdige ejaculatie.
Vroegtijdige ejaculatie is het structureel krijgen van een orgasme voordat dit tijdens seks gewenst is. Bij mannen betekent klaarkomen en een ejaculatie meestal het einde van de seks. Om die reden is vroegtijdige ejaculatie een probleem. Het klaarkomen van de man vindt plaats voordat hij dit zelf eigenlijk wil.

Update: Iedere man kan het overigens zonder veel moeite tot wel een half uur volhouden zonder klaar te komen. Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

Wat gebeurt er precies bij vroegtijdige ejaculatie?

Om te begrijpen hoe je de vroegtijdige ejaculatie effectief tegen kunt gaan met enkele gemakkelijke technieken, is het belangrijk om eerst te begrijpen hoe het orgasme in werking treedt, en wat er precies gebeurt wanneer we klaarkomen. Pas dan kunnen we een stapje verder gaan en het hebben over vroegtijdige ejaculaties.

Het orgasme van de man bestaat uit een proces wat veel meer omvat dan alleen de laatste paar seconden waarbij hij ejaculeert.

Het bekende fijne gevoel van het orgasme is dan wel het hoogtepunt, maar het gehele proces neemt enkele van de laatste minuten van seks in beslag.

Het begint nadat seks heeft aangevangen en de seksuele spanning langzaam aan stijgt. Dit gebeurt ofwel door daadwerkelijke seks met een partner, of door masturbatie, waarbij we ons lichaam laten denken dat we seks hebben.

Tijdens het stijgen van de seksuele spanning krijgen onze hersenen signalen binnen die zij interpreteren als een kans tot voortplanting. In onze evolutionaire programmering is dit een belangrijk moment.
Onze hersenen zetten daarom een proces in werking wat ons lichaam klaarmaakt om sperma over te brengen naar een partner, om zo te proberen een nieuwe generatie het leven te schenken.

Wanneer dit proces van start gaat, komen we echter niet direct klaar.
Dit komt omdat onze geslachtsorganen in hun ‘normale’ staat nog niet klaar zijn om te ejaculeren.
Om te kunnen ejaculeren moet aan een aantal voorwaarden zijn voldaan.

De eerste is het op spanning komen van de bekkenbodemspier en de prostaat.

De bekkenbodemspier is de spier die op termijn voor de uitdrijving van sperma zorgt. De prostaat heeft meerdere functies. De eerste is het afsluiten van de urinebuis van de blaas, zodat er geen urineresten bij het sperma kunnen komen.
De tweede is het produceren van voorvocht. Dit voorvocht maakt de urinebuis schoon en functioneert tevens als glijmiddel.

De volgende voorwaarde waaraan moet worden voldaan is het strak komen te staan van het scrotum, waardoor de testikels dichter tegen ons lichaam komen te zitten.

Dit gebeurt zodat ze tijdens heftige bewegingen tijdens seks, niet te veel in beweging komen en eventueel schade oplopen.

Bijna simultaan hieraan wordt de volgende voorwaarde afgevinkt. Deze noem ik voor het gemak de ‘klaarkomdrang’. Mannen krijgen na een periode van seksuele handelingen een neiging om klaar te komen.
We ‘willen’ uit alle macht een orgasme laten plaatsvinden.

Omdat we aan alle belangrijke voorwaarden hebben voldaan, is ons lichaam er van overtuigd dat het moment daar is en de kans op voortplanting reëel. Het zet een laatste mechanisme in werking voordat ejaculatie optreedt. Het zogenaamde point of no return.
Na dit moment kan een man geen bewuste invloed meer uitoefenen op het orgasme.

TIP: Wist je dat er een klein, eenvoudig trucje bestaat waarmee iedere man het tot wel 30 minuten vol kan houden zonder vroegtijdig klaar te komen? Kijk snel verder!

De ejaculatie

De echte ejaculatie begint nu. De bekkenbodemspier begint ritmisch te spannen en ontspannen, waardoor sperma door de urinebuis naar buiten wordt gewerkt.

Tijdens de uitdrijving wordt de man enkele seconden volledig ingenomen. De hersenen worden als het ware afgeschermd van prikkels van buitenaf, zodat niets de man er van weerhoudt om het sperma uit te drijven.

Hierna wordt het genotshormoon dopamine in de bloedbaan afgegeven en neemt de erectie bij de man vaak af.

De seks komt hiermee bij de meeste mannen aan een einde, omdat niet alleen de erectie verslapt, maar ook omdat de lust verdwijnt.
Dopamine zorgt er voor dat we kalmeren, onze hartslag vertraagd en vermoeidheid kan sterker aan gaan voelen.

Vroegtijdige ejaculatie en het point of no return

Waar vroegtijdige ejaculatie en een normaal orgasme van elkaar verschillen is de hoeveelheid controle die we uitoefenen op de punten van het orgasme die voor het point of no return plaatsvinden. Dat zijn:

  • Spanning op de bekkenbodemspier
  • Spanning op de prostaat
  • Spanning op de huid van het scrotum
  • Klaarkomdrang
  • Point of no return

Het point of no return is het moment waarop ons brein de controle over het klaarkomen bij ons uit handen neemt.

Dit is de meeste mannen bekend, wat echter het noemen waard is, is dat wij tot aan het point of no return wel degelijk invloed kunnen uitoefenen op het orgasme.

Iemand die geen last heeft van vroegtijdige ejaculatie, en die zich er bewust van wil weerhouden om klaar te komen, beïnvloedt de stappen die plaatsvinden voor het point of no return. Wil jij leren hoe je dat doet? Bekijk dan deze gratis videotip om je orgasme vanavond al tot wel 30 minuten te kunnen uitstellen.

De meeste van deze stappen zijn niet of nauwelijks bewust door onszelf te beïnvloeden.
We kunnen ons lichaam er bijvoorbeeld niet toe dwingen om de huid rond ons scrotum niet op spanning te laten komen. We kunnen ook onze prostaat niet dwingen om onze urinebuis niet af te sluiten.

Er is echter één stap waarop we wél invloed uit kunnen oefenen. Dat het de bekkenbodemspier.
Deze spier is regelrecht door onze eigen mentale wil aan te sturen.

Vroegtijdige ejaculatie overwinnen met de bekkenbodemspieren

Wanneer we tijdens seks merken dat het point of no return nadert, dan kunnen we bewust kiezen om onze bekkenbodenspier (ook wel kegelspier) niet aan te spannen.

Zoals je hebt kunnen lezen is een aangespannen bekkenbodemspier een vereiste om te kunnen komen tot een (vroegtijdige) ejaculatie.
Wanneer deze spier door ons echter bewust ontspannen wordt, dan is aan deze voorwaarde niet voldaan. Ons lichaam kan dan niet zomaar tot ejaculatie overgaan. Het uitdrijfproces kan namelijk zonder een gespannen bekkenbodemspier niet op gang komen.

Het probleem is dat vroegtijdige ejaculatie bij de meeste mannen die hier last van hebben een probleem van gewenning is.

De meeste mannen raken seksueel actief in de pubertijd. Dit gebeurt echter lang voordat ze daadwerkelijk de kans krijgen met een partner naar bed te gaan. Seks blijft vaak jarenlang gelimiteerd tot masturbatie.

Hier is niets mis mee. Regelmatig masturberen is voor een jonge man heel normaal. De meeste mannen blijven het een leven lang doen. Fysieke heeft dit weinig nadelige gevolgen, maar mentaal wennen we als man aan een orgasme wat we zelf extreem snel en effectief weten op te wekken. Het enige doel is het klaarkomen. Het uitstellen van het orgasme tijdens masturberen vervult geen enkel doel, en we oefenen het dus niet of nauwelijks.

De bekkenbodemspier wordt op deze manier eigenlijk getraind om zo snel mogelijk op volledige spanning te komen.
Deze spanning is de eerste verplichte voorwaarde van vroegtijdige ejaculatie, waaraan al vanaf het begin wordt voldaan. Een man die op deze manier dus is getraind om klaar te komen heeft er logischerwijs tijdens daadwerkelijke seks zeer veel moeite mee om plotseling zijn ejaculatie juist wél uit te stellen.

Deze vorm van vroegtijdige ejaculatie door gewenning komt zeer veel voor. Bijna één op de drie mannen heeft er met regelmaat last van en één op de zes zelfs structureel. Iedere man kan het overigens zonder veel moeite tot wel een half uur volhouden zonder klaar te komen. Hoe je dat doet leer je in deze video die ik speciaal voor je heb opgenomen.

Je vroegtijdige ejaculatie overwinnen met kegeloefeningen

De kegeloefening is speciaal ontwikkeld om deze vorm van vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan.
Met de kegeloefening oefenen we het bewust aan en ontspannen van de kegelspier of bekkenbodemspier

Hoe werkt de kegeloefening?

De kegeloefening wordt helaas maar wat vaak verkeerd uitgelegd.

De meeste websites waarop je over dit onderwerp leest, zullen je zeggen dat je bij het trainen van de kegelspier, deze dient aan te spannen.
Dit is echter niet het geval.

Het aanspannen van deze spier is wat ons in eerste instantie in de problemen bracht.
Wat we aan de hand van de kegelspier moeten leren, is het ontspannen er van. Wanneer wij bewust kunnen zorgen dat de kegelspier niet op spanning komt, dan kunnen we ons lichaam er van weerhouden om over te gaan op ejaculatie.

We kunnen op deze manier volledige controle over ons orgasme verkrijgen en het vroegtijdige ejaculatie probleem voorgoed verbannen.

Wat moet je doen?

Als je vandaag nog een start wil maken met het oplossen van je vroegtijdige ejaculatie, dan is mijn advies om minimaal eennmaal per dag de volgende oefening te doen.

We beginnen met het bewust controleren van de spier.
Dit doen we door de zelfde actie te nemen als we doen bij het ophouden van onze urine.
Het tegenhouden van onze urine, doen we namelijk ook met de bekkenbodemspier of kegelspier.

Wanneer we doen alsof we onze urine ophouden, dan spannen we automatisch de juiste spier aan.

Houd deze spier enkele seconden aangespannen tot je er zeker van bent dat je dit bewust kunt.

Nu komt het belangrijkste gedeelte. Je dient nu de spier zeer bewust te ontspannen. Het ontspannen van de kegelspier is echter vaak in het begin een beetje moeilijker dan het spannen.

Oefen goed en houd zowel de gespannen als de ontspannen status van de spier een aantal seconden aan.

Wanneer je dit goed op commando kunt, herhaal je een serie van 30 keer 2 seconden aanspannen en 4 seconden bewust ontspannen.
Deze oefening kun je ’s ochtends in de douche, of voor het slapengaan toepassen.

Vroegtijdige ejaculatie voorgoed overwinnen en volledige controle verkrijgen

Wanneer je meer informatie wilt hebben over wat nog meer zou moeten doen om het orgasme langer uit te stellen, dan raad ik je mijn gratis video aan, die je direct kunt kijken om meer informatie te krijgen over premature ejaculatie en de oplossingen die wel werken.

Je leert in de video direct hoe jij je orgasme effectief kunt tegenhouden gedurende 15 tot 30 minuten, en dit advies is zo concreet dat je hiermee vanavond al succes kunt hebben.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Hoe werkt de erectie van een man?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in