Vrouwelijk ejaculaat, wat is het precies?

4
(1)

Vrouwelijk ejaculatie vocht

Vrouwelijke ejaculatie gaat net als mannelijke ejaculatie gepaard met de uitdrijving van vloeistof. Het mannelijke ejaculaat is een mengsel van zaadcellen en prostaatvloeistof die we sperma noemen. Vrouwelijke ejaculaat is minder bekend en heeft nog geen term die veelvuldig gebruikt wordt.
De reden dat vrouwelijk ejaculaat minder bekend is, is omdat niet ieder vrouwelijk orgasme gepaard gaat met een lozing van vloeistof. Ook ervaren niet alle vrouwen de vrouwelijke ejaculatie even vaak en even duidelijk.

In dit artikel leg ik uit wat vrouwelijk ejaculaat precies is. Ook leg ik je wat uit over de verschillende typen vocht die vrij kunnen komen tijdens seksuele opwinding bij vrouwen.

Als laatste gaan we wat dieper in op de totstandkoming van wat bekend staat als het vrouwelijke spuitorgasme. Een orgasme waarbij het vrouwelijke ejaculaat onder druk naar buiten spuit. Dit type orgasme wordt door vrouwen omschreven als zeer intens en plezierig en het is de moeite waard hier mee te experimenteren.

Vrouwelijk ejaculaat tijdens opwinding

Tijdens seksuele opwinding stijgt de bloedtoevoer naar de genitale regio van de vrouw.
De vaginawand zet hierdoor een beetje op en er ontstaat een zogenaamde zweetreactie. Kleine druppeltjes vocht komen hierbij vrij over het gehele oppervlak van de vagina wand. Hierdoor wordt de vagina vochtig wanneer een vrouw opgewonden raakt.

Dit vocht, bekend als vaginale afscheiding is een natuurlijk glijmiddel wat penetratie van de mannelijke penis vergemakkelijkt.

De klieren van Bartholin

Omdat vooral de ingang van de vagina gevoelig is en vochtig moet zijn voor coïtus, zijn vrouwen evolutionair uitgerust met de klieren van Bartholin. Deze klieren zorgen voor een slijmerige uitscheiding vlak achter de kleine schaamlippen.

de clitoris vrouwelijke ejaculatie
De clitoris bevind zich tussen de schaamlippen. Slechts het roze kopje is zichtbaar

Het vocht wat deze klieren uitscheiden is ook een vorm van vrouwelijk ejaculaat of vaginale afscheiding.

De hoeveelheid vocht afgescheiden door de vagina wand en de klieren van Bartholin, hangt af van de seksuele staat van opwinding, maar ook met de menstruatiecyclus en de leeftijd van de vrouw.

Vrouwelijk ejaculaat uit de para-urethrale klieren (Skene klieren)

De para urethrale klieren bevinden zich rondom het uiteinde van de urinebuis bij de vrouw. Deze hebben echter een andere functie dan de klieren van Bartholin. Onderzoek wijst uit dat zij het equivalent zijn van de mannelijke prostaat. Tijdens seksuele opwinding maakt de vagina zich klaar voor het ontvangen van het mannelijke sperma. Normaal gesproken is echter de pH-waarde van de vagina (de zuurtegraad) wat hoog. Mannelijke zaadcellen kunnen hier niet goed tegen en de kwaliteit van het sperma kan hierdoor worden aangetast. Daarom scheiden de para-urethrale klieren vocht uit tijdens seksuele opwinding, wat juist pH-neutraal is. Hierdoor daalt de zuurtegraad van de vagina enigszins waardoor de overlevingskans van de zaadcellen stijgt.

De afscheiding van deze klieren stijgt naarmate een vrouw dichter in de buurt van een orgasme komt. Dit kan op een evolutionaire functie van het vrouwelijke

vloeistof vrouwelijke ejaculatie
De para urethrale klieren, mede verantwoordelijk voor het vrouwelijke ejaculaat.

orgasme wijzen. Dit zou immers betekenen dat seksuele stimulatie van de vrouw er voor zorgt dat de afscheiding van vrouwelijk ejaculaat uit deze klieren op gang komt, waarmee de overlevingskans van de soort stijgt.

De para-urethrale klieren scheiden extra vocht af tijdens het vrouwelijke orgasme.
Dit kan een gering hoeveelheid zijn, maar in sommige gevallen is het een opvallende hoeveelheid die onder druk door de samentrekkingen van de spieren tijdens het orgasme, naar buiten wordt geperst.
In combinatie met wat vocht wat zich in de blaas verzameld (geen urine), kan een substantiële hoeveelheid vocht de vagina verlaten tijdens het orgasme. Dit is wat we in essentie een vrouwelijk spuitorgasme noemen.

Vrouwelijk ejaculaat uit de blaas

Lang heeft men gedacht dat het vrouwelijk spuitorgasme niet bestond.
Er werd lang tijd gedacht dat vrouwen die hiervan meldingen maakten, slechts zouden urineren.
Recente studies tonen echter aan dat er wel degelijk een vrouwelijke ejaculatie bestaat met een vorm waarbij onder druk een grotere hoeveelheid vocht, spuitend, de vagina verlaat.

Dit wisten vele vrouwen natuurlijk al, maar nu is ook wetenschappelijk onderzocht nu precies de samenstelling en afkomst is van dit vrouwelijke ejaculaat.

Het gaat om een mengsel. Slechts een klein gedeelte van de totale vloeistof wordt geproduceerd door de zweetreactie, de klieren van Bartholin en de para-urethrale klieren. Dit alles maakt ongeveer 20 a 30% van het geheel uit. De overige, grootste hoeveelheid is afkomstig uit de blaas.
De aanname dat vrouwen niet ejaculeerden, maar urineerden, is dus niet geheel vreemd.

Wat echter is gebleken is dat hetgene wat de blaas verlaat tijdens een vrouwelijk spuitorgasme, geen urine is. Het is een heldere, kleur en geurloze substantie. Deze wordt in de blaas verzameld in enkele momenten voorafgaand aan het orgasme.
De druk in de blaas stijgt, waardoor de vrouw wel het gevoel kan hebben te moeten plassen tijdens het orgasme.

De meeste vrouwen onderdrukken deze sensatie, omdat ze bang zijn tijdens seks te urineren. Helaas zorgt deze onderdrukking er voor dat ze geen ejaculatie ervaren.

Vaginaal vocht, wel of niet normaal?

Alle hiervoor beschreven vormen van vaginale afscheiding zijn volledig natuurlijk en normaal.
De meeste vormen van afscheiding zoals die uit de klieren van Bartholin, vormen een natuurlijk glijmiddel. Hierdoor wordt seks voor zowel de man als de vrouw plezieriger en effectiever bij de voortplanting.

Vaginale afscheiding kan vanwege de verhoogde pH waarde van de vagina soms wat sterk ruiken en smaken. Sommige mannen hebben hier moeite mee tijdens seks. Vooral tijdens orale seks kunnen sommige mannen de vaginale afscheiding en de hiermee gepaarde geurtjes als benauwend ervaren.
Het is vaak een kwestie van jezelf vermannen. Na een tijdje wen je er aan en merk je dat het lang zo erg niet is als je misschien initieel dacht.
Bedenk je ook dat het mannelijke geslacht net als het vrouwelijke ook zijn voorvocht met geurtjes en smaakjes kent.
Probeer in plaats van het denken aan wat je niet bevalt, juist te genieten van het plezier en de stimulatie die je elkaar geeft tijdens seks.
Geloof me, wanneer jij je partner een vrouwelijk spuitorgasme hebt kunnen geven, en je ziet wat een heerlijk gevoel je haar hiermee geeft, dan is dit het dubbel en dwars waard!

 

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Leer haar een orgasme geven en ontdek wat je nu verkeerd doet!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Vraagje. Ben 3 jaar gescheiden. Had eindelijk een leuke date. En tja we hadden sex. Ik kreeg een spuitorgasme. Hij was woedend en ging uit kwaadheid mij spugen. Nou ik ben zo van slag. Hij vind mij een vies en goor wijf. Dat waren letterlijk zijn woorden. Nou ik voel me hier zo ongemakkelijk en beledigd over! Ik wil ook absoluut nooit meer contact met deze enge man. Maar nu denk ik ben ik abnormaal. Ik heb dit niet vaak. Maar was gewoon heel erg opgewonden dus kreeg dit spontaan. Nu durf ik dus geen afspraak meer te maken überhaupt met een man. Wil nu niet en nooit meer zo vernederd worden. Ben echt van slag. Wat moet ik nu?? Hoor graag een reactie van jou. ( dit is absoluut niet mijn ding om een mail te sturen) . Groeten Laura.

  2. Beste Laura,
    Ik zal je een prive bericht sturen, maar laat me voor alle helderheid aangeven dat er NIETS mis is met jou. Er is iets mis met die man dat hij de seksuele reacties van het vrouwelijk lichaam niet kent en niet waardeerd.
    Mijn advies, kies je partners, dit was een waardeloze.

    Mark

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in