Wat hebben vreemdgaan en masturbatie met voortijdige ejaculatie te doen?

0
(0)

De relatie tussen voortijdige ejaculatie, masturberen en vreemdgaan

Niet alle problemen en gevolgen zijn gemakkelijk met elkaar in verband te brengen. Wanneer het om voortijdige ejaculatie gaat, zijn er veel verschillende oorzaken en gevolgen die meespelen. Voor de meeste mannen is niet helemaal duidelijk wat nou precies de reden is van het probleem van voortijdige ejaculatie.

Daarom is het goed om eens twee factoren te pakken en de relatie met voortijdige ejaculatie uit te leggen. Het is goed om de basis van het probleem te weten, zodat je beter weet hoe je richting een oplossing kunt werken. Want wat heeft vreemdgaan nou te maken met te snel klaarkomen bijvoorbeeld?

Vreemdgaan en voortijdige ejaculatie

vreemdaan voortijdige ejaculatieMannen die last hebben van voortijdige ejaculaties gaan zeker niet allemaal vreemd. Laat ik dat eerst duidelijk stellen. Het is echter wel bewezen dat vreemdgaan sterk bijdraagt aan dit probleem. Mannen die vreemdgaan buiten hun relatie om, hebben een grotere kans op het probleem van voortijdige ejaculatie en de reden daarachter is eigenlijk voor de hand liggend.

Waar seks normaal gesproken een intiem moment is tussen twee personen, is het intieme uit de seks verdwenen. Het is iets stiekems geworden, de minnares moet verborgen blijven voor je partner en dat levert aardig wat stress op. Die stress zorgt er uiteindelijk voor dat het moeilijker wordt om goed te presteren in de slaapkamer bij je partner, maar ook bij je minnares zal het eerder misgaan.

Hoe komt dat? Voortijdige ejaculatie is direct te relateren aan stress, maar ook aan spanning. Stiekem seks hebben met een minnares is een spannende aangelegenheid, maar de spanning is dodelijk voor je uithoudingsvermogen. Je hersenen en je lichaam pakken de stress en spanning op en gaan jou helpen om zo snel mogelijk uit de situatie te komen. Dat betekent dat het probleem na verloop van tijd alleen maar erger zal worden. De spanning en stress nemen namelijk steeds verder toe.

Kan vreemdgaan voortijdige ejaculatie veroorzaken?

Het is niet uitgesloten dat vreemdgaan voortijdige ejaculatie kan veroorzaken, maar doorgaans is dit niet het geval. In de meeste gevallen hebben de mannen er al aanleg voor, en is het vreemdgaan het laatste stapje dat ervoor zorgt dat zij de ejaculatiecontrole verliezen. Het is echter wel waar dat mannen die vreemdgaan het orgasme moeilijker uit kunnen stellen.

Stoppen met vreemdgaan werkt in de meeste gevallen het beste, al zal het geen directe oplossing zijn. Waar je eerst een minnares te verbergen had, heb je nu een geheim dat de rest van jouw leven achter je aanhangt. Maar laten we eerlijk zijn, daar heb je zelf voor gekozen.

Wat is dan de oorzaak van voortijdige ejaculatie, wanneer vreemdgaan vooral een versterkende rol kan spelen, maar niet de eerste oorzaak van het probleem is? Die oorzaak ligt meestal ergens anders, in een veel eerder stadium, een stadium waar nog helemaal geen partners bij de seks betrokken waren.

Masturbatie en te snel klaarkomen

Voor de meeste mannen ligt de reden van de voortijdige ejaculatie bij dezelfde oorzaak. Het gaat hier om het masturberen op vroege leeftijd.

Wanneer je als jonge man klaar bent voor de voortplanting, dan heb je een leeftijd die je niet toestaat om seks te hebben met een partner. Dat zal ook niet makkelijk lukken, want niet iedereen is tegelijkertijd klaar voor seks. Aangezien je wel de drang gaat ontwikkelen naar het voortplanten, zoek je een uitweg, en die ligt in masturbatie.

De masturbatie is een manier om opluchting te krijgen door de druk te verlichten. Jouw lichaam wil immers dat je op zoek gaat naar manieren om je voort te planten, dus je wordt opgewonden van de kleinste impulsen. Het masturberen kan echter zorgen voor grote problemen op het moment dat je wel seks met een partner gaat hebben.

Natuurlijk gezien heb je de aanleg om snel klaar te kunnen komen. Dat is evolutionair bepaald: Om de kans op voortplanting te vergroten, is het belangrijk dat er zo min mogelijk in de weg kan komen te staan. Hoe sneller het gebeurt, hoe beter het is. Dat uitgangspunt versterk je enorm door veel te masturberen op een jonge leeftijd.

Bij het masturberen heb je namelijk maar één doel: Klaarkomen. Het orgasme uitstellen is totaal niet relevant, want je bent stiekem bezig met aftrekken en het is alleen de bedoeling dat je zo snel mogelijk van je zaad afkomt. Je traint je lichaam dus nog verder op het zo snel mogelijk klaarkomen, omdat je niet leert om te gaan met je orgasme.

Je hersenen maken het probleem vervolgens voor je af. Wanneer je een bepaalde handeling zeer regelmatig doet, gaan je hersenen meehelpen om het proces te versnellen. Je hebt je hersenen geleerd dat seks alleen maar draait om klaarkomen, dus zullen de hersenen daar aan mee gaan werken om jouw tot dienst te zijn. Of je dat wilt of niet.

Vreemdgaan en masturberen t.o.v. voortijdige ejaculatie

Het vreemdgaan heeft dus een versterkende rol in dit proces. Het kan zijn dat je al aanleg ontwikkeld hebt voor het probleem van voortijdige ejaculatie, maar dat je er nog niet mee te maken gehad hebt. Op het moment dat je echter vreemdgaat, vallen de puzzelstukjes op de plek en kun je het orgasme niet meer uitstellen. De spanning en de stress zorgen ervoor dat je de controle over het orgasme verliest, omdat je jezelf nooit hebt geleerd hoe je het orgasme uit kunt stellen.

Een oplossing voor voortijdige ejaculatie zoeken

Hoe werkt deze informatie nou in jouw voordeel wanneer je op zoek wilt naar een oplossing voor jouw probleem? Het is goed om te weten wat het probleem veroorzaakt heeft, zodat je daar mee kunt stoppen. Een goede oplossing vinden voor de voortijdige ejaculatie terwijl je blijft masturberen op een verkeerde manier, of vreemd blijft gaan, is namelijk bijzonder moeilijk. Je zoekt dan een oplossing terwijl je gewoon door blijft gaan met de factoren die de premature ejaculatie veroorzaakt hebben, en dat schiet niet op.

Maar het stoppen met vreemdgaan en masturberen is niet genoeg. Je hebt een probleem ontwikkeld dat aangepakt moet worden. Wanneer je niet op zoek gaat naar een blijvende oplossing, maar je besluit het probleem te ontkennen, dan blijft de onzekerheid en de stress ervoor zorgen dat je nog steeds te snel klaar gaat komen tijdens de seks.

Ik heb zelf jarenlang met het probleem van voortijdige ejaculatie rondgelopen. Mijn oplossing kwam toen ik ontdekte dat het orgasme uit een viertal fasen bestaat en dat in iedere fase kansen liggen om deze te verlengen.

Na een periode van oefening kon ik mijn orgasme onbeperkt uitstellen. Met mijn aanpak om dit probleem te overwinnen heb ik inmiddels veel mannen geholpen. Afgelopen jaar heb ik daarom het programma ‘Orgasme Onder Controle ontwikkeld. Een 9-weken programma waarmee iedere man kan leren eindeloos door te gaan tijdens seks.

Als introductie in dit programma heb ik mijn beste tip om direct, vanavond al, je orgasme uit te stellen opgenomen.

Wil jij vanavond al je orgasme minimaal 30 minuten uitstellen. Bekijk dan nu de video

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: