Wat is bondage?

0
(0)

Bondage is een seksuele handeling waarbij minstens één van de partners in de bewegingsvrijheid beperkt wordt door gebruik van bondagematerialen. Bondage wordt vaak geassocieerd met SM, maar dit is niet volledig terecht. Stellen die vooral aan liefelijke seks doen, kunnen namelijk ook gebruikmaken van bondage, zonder daarbij de ander pijn te moeten doen.

Hoe werkt bondage precies?

Bondage is zeer uiteenlopend. Het is een seksuele handeling waarbij veel mogelijkheden zijn, en hierbij worden ook veel speeltjes gebruikt. Je kunt hierbij denken aan het gebruik van handboeien, voetboeien, kettingen, touwen, halsbanden en nog veel meer. Het gaat om het gevoel van machteloosheid, of het niet actief deel kunnen nemen in een handelende rol.

Deze passiviteit zorgt bij de meeste mensen voor extra opwinding, en onderdanigheid. De persoon die in de leidende rol is, heeft tegelijkertijd een gevoel van macht en dominantie, wat ook opwindend kan werken.

Let bij bondage altijd goed op. Er zijn veel voorbeelden van mensen die verwond zijn geraakt tijdens de seks door te strakke bondage, of verkeerde (onnatuurlijke) houdingen.

Bronmateriaal

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bondage

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: