6 jaar geleden

Wat is de glans?

0
(0)

De glans is het topje van de penis, oftewel de eikel. De naam komt van ‘glans penis’, wat in het Latijn zoveel betekent als de eikel van de staart. Een eikel ziet er ook inderdaad uit zoals een eikel (vrucht) tijdens een erectie. De glans is het meest gevoelige gedeelte van de penis. De stimulatie van de eikel is de meest directe stimulans die een man kan krijgen tijdens de seks. Bij een overgevoelige eikel kan dit pijnlijk zijn.

Het is belangrijk om de glans en vooral de huid achter de glans goed schoon te houden. Smegma verzamelt zich rond de voorhuid en kan ervoor zorgen dat het lastiger kan zijn om de voorhuid naar achter te bewegen tijdens het wassen.

De eikel bestaat niet uit gewone huid, maar bestaat uit slijmvlies. Behalve sperma kan er ook urine uit de eikel komen, aangezien de urinebuis uitmondt in de eikel.

Bronmateriaal

https://nl.wikipedia.org/wiki/Eikel_(anatomie)

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: