5 jaar geleden

Wat is dominant?

0
(0)

Dominant kan twee betekenissen hebben binnen de seksuele handelingen. ‘Dominant’ is een karaktereigenschap van iemand die graag de leidende rol neemt en daarbij andere mensen op een lagere rang zet. Binnen de BDSM wordt er van ‘een dominant’ gesproken. Dit is de Meester of Meesteres, ofwel Domina, die de meerdere is tijdens het rollenspel.

Wat doet een dominant?

Een dominant is de persoon die de ‘slaven’ of ‘slavinnen’ in bedwang houdt, vernedert en/of ondergeschikt maakt. In de meeste gevallen wordt hierbij gebruik gemaakt van meerdere voorwerpen, zoals seksspeeltjes. Er kunnen ook andere voorwerpen gebruikt worden binnen dit rollenspel.

In het kader van een dominant is respect en veiligheid bijzonder belangrijk. Een onderdanige en een dominant moeten respect voor elkaar hebben en houden. Een dominant kan de wensen van een ondergeschikte dus nooit in de wind slaan. Tegelijkertijd is het belangrijk om de veiligheid goed in de gaten te houden. Wanneer een BDSM rollenspel uit de hand loopt, heeft dit vaak fysieke gevolgen.

Is een dominant altijd dominant?

Nee, een dominant kan ook de rol van onderdanige aannemen bij een volgende sessie. Wanneer een persoon wisselt tussen de verschillende rollen, spreken we van een ‘switch’.

Bronmateriaal

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dominant_(BDSM)

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: