Wat is een geslachtsziekte?

0
(0)

Een geslachtsziekte is een besmettelijke aandoening die overgebracht kan worden door seksuele handelingen. SOA is dan ook een meer bekende term voor de geslachtsziekten. Er zijn veel verschillende geslachtsziekten met verschillende oorzaken en verschillende behandelingen.

Regelmatige controle op geslachtsziekten voorkomt een groot gedeelte van de verspreiding van de ziektes, net als eerlijk zijn tegenover je sekspartners. Er wordt vaak gedacht dat condooms en beflapjes de mogelijkheid op een SOA uitsluiten. Dat is niet het geval. Het maakt de kans op een geslachtsziekte wel kleiner, maar maakt de kans niet 0.

Bij de meeste geslachtsziekten is er sprake van een geïrriteerde huid, pijn tijdens de seks en het plassen, en jeuk rond de geslachtsorganen. Ook kan er afscheiding uit de penis, anus of vagina komen. Het is altijd verstandig om de huisarts te raadplegen en je te laten testen. Ook wanneer je denkt dat het slechts een schimmelinfectie is. Het risico van een verkeerde diagnose en behandeling is een risico die je beter niet neemt.

Bronmateriaal

https://nl.wikipedia.org/wiki/Seksueel_overdraagbare_aandoening

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: