Wat is een teelbal?

0
(0)

Een teelbal is de geslachtsklier van de mannelijke organismen. In de teelbal wordt testosteron aangemaakt, en de zaadcellen worden hier ook geproduceerd. Vervolgens worden de zaadcellen afgevoerd naar de bijbal. Andere woorden voor teelbal zijn testikel of zaadbal.

Bij jonge kinderen is deze teelbal ook aanwezig, maar nog niet zichtbaar. De teelbal bevindt zich dan nog in de onderbuik. Tijdens de puberteit zal de teelbal indalen, waarbij deze de zaadleider met zich meeneemt. Beide testikels liggen bij het scrotum. Dit heeft een belangrijke reden. Op deze manier kunnen de ballen beschermd worden tegen gevaren van buitenaf, en op deze manier kan ook de temperatuur gereguleerd worden. Dit is belangrijk voor de aanmaak van zaadcellen in het lichaam.

De teelballen zijn bijzonder gevoelig. Onzachte aanrakingen kunnen langere tijd pijn doen. Pijn aan de testikels maakt het krijgen van een orgasme doorgaans onmogelijk voor de man.

Bronmateriaal

https://nl.wikipedia.org/wiki/Teelbal

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: