Wat is Kama Sutra en hoe actueel is het?

0
(0)

De Kama Sutra, wat is het en wat kun je ermee?

De Kama Sutra is één van de boeken die iedereen denkt te kennen, maar waarvan nog geen 10% echt weet wat het precies is. Dat begint al bij het woord ‘Kama Sutra’. Dit is eigenlijk Kamasutra en is een boek dat duizenden jaren oud is, en uit de Oosterse wereld stamt. Het boek is wereldberoemd, maar dat heeft niet zoveel met de seks te maken.

Het boek is een handleiding over hoe je zoveel mogelijk uit het leven kunt halen op verschillende vlakken. Het boek bestaat uit zeven delen, en heeft duizenden verzen die regels of tips geven over hoe materiele rijkdom verworven moet worden, maar geeft ook tips over de seksualiteit. En dat is waar de meeste aandacht op is komen te liggen door de jaren heen.

Ben je op zoek naar een uitgebreide introductie in kamasutra? In dit aansluitende artikel ga ik er dieper op in…

Het boek Kamasutra

Het boek bestaat uit zeven delen. De schrijver Vatsyayana begint met kama sutra voorbeelden laten zien wat de schrijver bedoeldeeen algemene inleiding over de liefde in het algemeen, zonder teveel in detail te treden. Dit komt namelijk in het tweede deel aan bod. Hier gaat hij verder in op de verschillende mogelijkheden om liefde te laten blijken, zoals omhelzingen, seksuele standjes en technieken die je kunt gebruiken tijdens de seks.

Het derde deel gaat over het veroveren van een partner. Hoe versier je een vrouw, en hoe zorg je ervoor dat zij met jou wil trouwen. Het deel erna gaat ervan uit dat je succes gehad hebt, want hier gaat het over de rechten en plichten die de geliefden aan elkaar hebben na het huwelijk. Het vijfde deel gaat over het verleiden van andere vrouwen, en het verleiden van vrouwen die al een man hebben.

Het voorlaatste deel gaat over de voordelen en nadelen van prostituees, om vervolgens af te sluiten met de manieren waarop je jezelf aantrekkelijker kunt maken voor de mensen om je heen.

Hoewel de nadruk dus vaak komt te liggen op de seksuele standjes in het boek, is de Kama Sutra veel meer dan alleen een boek over seks. De seksstandjes die zo beroemd geworden zijn, beslaan nog geen 20% van het boek.

De visie op seks

De Kama Sutra is al op een vroeg moment vertaald en richting Europa gekomen, maar het boek kon niet op die manier uitgegeven worden. Er waren namelijk teveel problemen met het boek. De Indiase schrijver beschrijft seks zoals seks gezien werd in de Oosterse wereld. Een manier om dichter bij genot te komen. Elk orgasme bracht iets meer inzicht in de goddelijke wereld, en ging aan het verstand voorbij.

Je kunt je vast wel een goede inschatting maken over hoe de christelijke wereld deze opvatting ontving. Seks was verwerpelijk en diende alleen maar doel door het verwekken van kinderen. Dat is in de KamaSutra zeker niet het geval. Daar gaat het zelfs over sadomasochisme, travestie en andere vormen van seks die zeker niet tot voortplanting zouden leiden.

De standjes die in de Kama Sutra beschreven worden, en uitgebeeld zijn, deden nog meer stof opwaaien. Wanneer seks om voortplanting zou draaien, is de missionaris positie genoeg (vandaar ook de naam van dit standje). Verschillende standjes om het genot te bevorderen zijn dan onzin, en zorgden voor rode oortjes.

Wat kunnen wij vandaag de dag met de Kama Sutra?

De Kama Sutra is meer dan 1500 jaar oud en dat doet doorgaans de vraag opwekken of het nog wel relevant is. Sommige delen van het boek zijn dan ook niet langer bruikbaar, omdat de tijd de schrijver ingehaald heeft, maar rond de teksten die met liefde te maken hebben, kunnen we nog veel leren. Dat zijn niet alleen de seksstandjes, maar deze kunnen het meest interessant zijn voor de meeste mensen.

Sleur in een relatie komt voort uit een gebrek aan opties. Er komt geen sleur in je seksleven wanneer je veel standjes kent en veel technieken beheerst waarmee je je partner helemaal gek kunt maken. De meeste mensen die een saai seksleven hebben, die hebben vaak twee of drie standjes die zij van voor tot achter afmaken om vervolgens een einde te maken aan de seks door middel van een orgasme.

De Kama Sutra leert ons dat dit niet goed is. Seks draait om genot en het genieten van je partner. De vrouw moet kunnen genieten tijdens de seks en het orgasme van beide partners is belangrijk, omdat dit nieuwe inzichten geeft. De mannen en vrouwen die eens een overweldigend orgasme gehad hebben, zullen snappen wat de schrijver bedoeld heeft met deze opmerking.

De standjes en technieken om je partner te bevredigen zijn dan ook zeker een goede manier om het seksleven nieuw leven in te blazen. De Kama Sutra is namelijk nog altijd beschikbaar, en de vertalingen die de laatste decennia uitgekomen zijn, die zijn niet meer aangepast aan de smaak van de kerk. Dat betekent dat je ook echt kunt lezen wat de Kama Sutra is, en wat de schrijver bedoeld heeft met zijn adviezen en richtlijnen.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in