0
(0)

Sperma is een vloeistof voorzien van geslachtscellen. Mensen en zoogdieren hebben beide sperma als ejaculaat. Bij een menselijk ejaculaat bevat ongeveer 1 tot 3% van de vloeistof zaadcellen. Sperma bestaat uit zaadcellen samen met zaadvocht en is vaak een kort leven beschoren. Wanneer het zaad van de man niet direct in de vagina van de vrouw komt, overleven de zaadcellen het gemiddeld nog vijf minuten.

Een man kan per dag 70 miljoen spermacellen produceren. Het sperma is geen ster in het zwemmen, het zwemt gemiddeld één tot drie millimeter per minuut. Sperma is nodig om de partner te bevredigen, hiervoor moet het zaad sterk genoeg zijn, en genoeg actieve zaadcellen bevatten. Roken en alcohol verminderen de kwaliteit van het sperma in hoge mate.

[thrive_toggles_group”][thrive_toggles title=”Bronmateriaal” no=”1/1″]https://nl.wikipedia.org/wiki/Sperma [/thrive_toggles][/thrive_toggles_group]

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Wat zijn spermacellen?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Hoe komt het dat sperma de ene keer dikker is dan de andere en ook de ene keer witter en de andere keer doorzichtiger?

  2. Beste Ed,
    Dit heeft te maken met de hoeveelheid prostaat vloeistof wat in het sperma aanwezig is. Nadat de spermacellen (doorzichtig) uit de teelballen vloeit wordt door de prostaat de bekende witte ‘sperma achtige’ vloeistof toegevoegd.
    Wanneer de prostaat weinig tijd heeft gehad om deze vloeistof te produceren, of wanneer we bijvoorbeeld een beetje uitgedroogd zijn of anders eten/drinken dan we gewend zijn, dan kan de hoeveelheid variëren.

    Hopelijk is het je zo duidelijker!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in