Wat is tantra seks precies?

5
(1)

Wat is tantra seks precies, en hoe begin je ermee?

Wil je weten wat tantra seks is, dan raad ik je sterk aan om niet op het internet te gaan zoeken. Wanneer je ‘wat is tantra seks’ invoert op Google, krijg je namelijk honderdduizenden resultaten, waarvan de meeste niet eens een antwoord hebben op jouw vraag. Ze draaien om de vraag heen en proberen je vervolgens iets te verkopen.

Het is voor de meeste mensen ook niet duidelijk wat tantra seks is. Het wordt vooral verbonden met zweverige types, met het bereiken van het hogere en vaak komen er onnodig veel termen in voor waar we eigenlijk helemaal niets mee kunnen. Het is namelijk veel makkelijker dan je wellicht zou denken, en na het lezen van dit artikel kan tantra seks zomaar iets zijn wat jij graag eens zou willen proberen.

De basis van tantra seks

De basis van tantra seks heeft niets met seks te maken, en dat wat is tantra seks behalve seksis waar het voor de meeste mensen verwarrend wordt. Tantra is een Oosterse methode om een betere relatie te hebben met jezelf en met je partner. Dat betekent dat tantra seks draait om eerlijkheid, openheid en het verkennen van de mogelijkheden voordat je nee zegt tegen een voorstel.

De eerlijkheid en openheid hebben als enige doel dat zij een betere relatie met jezelf en je partner moeten verzorgen. Jij komt erachter wat je zelf graag wilt door je eigen grenzen te laten vervagen. De dingen die je niet doet omdat ‘dit niet hoort’, kunnen zomaar eens de dingen zijn waar jij enorm van kunt genieten. Door dit open te communiceren naar jezelf en naar je partner, kun je een betere relatie opstellen, en kun je ook betere seks hebben.

De basis van tantra seks is daarmee eenvoudig. Het gaat om het bereiken van de best mogelijke relatie met jezelf en de best mogelijke relatie met je partner. Het gevolg van dit streven is dat je makkelijker tot genot kunt komen, en een betere balans hebt binnen je relatie, en binnen jouw wereld.

[thrive_text_block color=”blue” headline=””]Tip: In dit uitgebreide artikel leg ik de basis en verschillen uit van tantra, tao en kama sutra [/thrive_text_block]

Waar komt het hogere kijken?

De Oosterse levenswijzen en manieren om te mediteren zijn bedoeld om de persoon vrij te maken van het aardse. Het gaat om het weg laten vallen van de verplichtingen en lasten, om zo de ziel te vrijheid te geven om zich te ontwikkelen, of te laten rusten. Dit werd het hogere genoemd, omdat dit het best te begrijpen was. In Europa werd dit direct omarmd, omdat dit paste bij het wereldbeeld van de Grieken en later ook van de christelijke kerk.

Wat betekent dit nou in feite? Het betekent dat tantra seks je niet naar de hemel zal brengen, of je een verlicht persoon laat zijn met veel diepere inzichten. Tantra seks is daar ook helemaal niet voor bedoeld. Het is een manier om dichter bij jezelf te kunnen komen, en dichter bij je partner.

Je kunt daarmee een veel intenser genot beleven dan tijdens de normale seks die je hebt, maar er gaan ook veel meer uren in zitten. Het heeft namelijk niets te maken met haast, of verplichtingen, en als man kun je de ejaculatie ook wel vergeten. Het is namelijk niet de bedoeling dat je tot een orgasme met ejaculatie komt. Het gaat erom dat je een ‘Whole Body Experience’ krijgt, in plaats van een over gestimuleerde penis.

Hoe begin je met tantra seks?

tantra seks beginnen met een makkelijke oefeningVoordat je begint met tantra seks, is het goed om ruimte te maken. Zorg dat de vloer en het bed leeg zijn en dat jullie de ruimte hebben. Wanneer je toe gaat geven aan verlangen, merk je dat je niet op één plek blijft. Daarnaast is het belangrijk dat je de ervaring de kans geeft. Wanneer je lacherig begint omdat het iets zweverigs is, kun je nooit het genot bereiken dat anderen wel beleven.

Wil je ervaren wat tantra seks is, dan is het goed om beiden naakt tegenover elkaar te gaan zitten. Dit kan in kleermakerszit, maar wanneer je zelf een prettigere houding weet waar je langere tijd in kunt blijven zitten, dan is dat ook prima. Leg je hand op het hart van je partner, en laat haar hetzelfde doen. Kijk elkaar diep in de ogen en vertraag je ademhaling. Het is de bedoeling dat je dieper gaat ademen en de hartslag van je partner volgt.

Een andere makkelijke oefening is de volgende: Ga beide lepeltje-lepeltje liggen op de linkerzijde. Volg elkanders ademhaling en voel de energie van de ander. Je gaat merken dat je vaker zo gelegen hebt, maar dat je nooit de ervaring gehad hebt die je nu hebt. Hoe is dat mogelijk?

Het gaat om het bewustzijn

Tantra seks draait om bewustzijn. Pas op het moment dat je gaat letten op je eigen energie en de energie van je partner, pas op dat moment ga je merken hoe je de band tussen jezelf en je partner beter kunt voelen door bewust te zijn van de gebeurtenissen. Dit heeft te maken met ademhaling, met de hartslag, maar ook met het maken van oogcontact.

Hoe werkt dat nou tijdens de seks? Tantra seks kan namelijk ook gewoon echt seks zijn, maar niet op de manier die je normaal gesproken met je partner hebt. Volgens de tantraleer hebben we seks op de verkeerde manier. We gaan voor begeerte, de drang om vervulling te geven aan het verlangen. De tantraleer zegt ons juist te genieten van het verlangen. Blijf zolang mogelijk in het moment waarop je een bent met je partner en met jezelf.

Tantra seks kan dus erg lang duren. Het is een langzame manier van seks hebben. Geloof de mensen niet die stellen dat tantra seks zonder geslachtsgemeenschap is. Dat is namelijk niet waar. Het grote verschil met de normale manier van seks hebben, is dat de man geen ejaculatie nodig heeft en dat het vooral draait om het genieten van elkaar, en met elkaar.

Wat is tantra seks, en wat is het niet?

Tantra seks is de eenwording met jouw partner en met jezelf door een hoger bewustzijn. Het heeft echter niets te maken met de hemel, met magie en met alle andere termen die gebruikt worden op andere websites. Het gaat om zoveel mogelijk genieten van elkaar, maar vooral ook om het vinden van een goede balans met jezelf door de verwachtingsprincipes los te laten, en te gaan voor wat je zelf wilt.

Tantra seks is vele malen makkelijker dan je denkt. Wanneer je de volgende keer met je partner gaat vrijen, let dan sterk op haar ademhaling en haar hartslag. Maak rustige bewegingen en concentreer je sterk op je eigen beleving tijdens de seks, en de manier waarop je partner de seks beleeft. Wanneer je ineens veel meer voelt tijdens de seks, en een veel completer gevoel overhoudt aan de seks, dan is tantra seks zeker iets wat jij eens zou moeten proberen in de nabije toekomst. Zeker wanneer jouw partner dezelfde ervaring heeft.

Orgasme onder controle

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

bonus

Get the free guide just for you!

Free

Welke seksspeeltjes gebruiken vrouwen het liefst?

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com.
Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie!
Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Ik hou het kort. ik ben wim 59 samen met myranda 37 jaar getrouwd.
  sexueel misbruikt. alles doorlopen psychologen praten tantra. 1 keer trouwens.
  ik zit vast in mijn relatie. tip van u?
  Groetjes wim

 2. Hoi, ik ben een vrouw van 53 die pas op haar 52 ontmaagd is. Daarna veel sekservaring opgedaan.
  Alleen, ik kom door penetratie niet klaar.
  Bestaat er een tantra methode die mij die ervaring geeft? Altijd als ik seska heb met een man verwennen ze me optimaal, komen zelf aan het eind klaar, maar ik dus niet. Ze vingeren mij, beffen mij, strelen, masseren, zoenen, alles wat ik,lekker vind. Penetratie vaginaal als ik in Doggystyle zit en op mijn rug lig.
  O jammer dat Ik dan ze,f niet klaar kom. Ben dan de hele dag geil. Heb een hoog libido.

 3. Beste Desiree,
  Heel veel vrouwen hebben moeite met klaarkomen tijdens penetratie alleen. Soms is dit aan te leren en tantra kan dan inderdaad een manier zijn.
  Mijn advies is om tantra goed te bestuderen. Een manier is een vorm van tantra waarbij je heel lang de seksuele spanning opbouwt zonder orgasme.
  Dan kan het orgasme tijdens penetratie wat gemakkelijker bereikbaar worden.

  Veel plezier! Geniet ervan!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You may be interested in