Wat is tunica albuginea?

4.5
(2)

Tunica albuginea is het woord voor één van de drie lagen die het kapsel vormen dat rond de testikel zit om de testikel te beschermen. De tunica albuginea is een stevig kapsel dat bestaat uit een straf bindweefsel dat zich aan de achterzijde verbreedt. De tunica albuginea is een belangrijk onderdeel van de teelbal voor de productie en de bescherming van het zaad. Wanneer de testikel beschadigd kan worden, of wanneer de bal niet op de juiste temperatuur gehouden kan worden, is het niet mogelijk om zaad te produceren dat sterk genoeg is voor de voortplanting van de mens.

In eerste instantie zal je de testikels bij een jonger kind nooit kunnen zien. Deze bevinden zich op dat moment nog binnen het lichaam. Pas binnen de puberteit zullen de testikels indalen en zichtbaar worden aan de buitenzijde van het lichaam. Het mannelijk lichaam maakt zich daarmee klaar voor de mogelijkheid van voortplanting.

Bronmateriaal

https://nl.wikipedia.org/wiki/Teelbal

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4.5 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: