Wat is een vaginale schimmelinfectie?

3
(1)

Een vaginale schimmelinfectie is bijzonder vervelend, maar vaak niet gevaarlijk. Jeuk, witte afscheiding, opgezet slijmvlies en een pijnlijk gevoel bij seks en plassen zijn veel voorkomende symptomen. De vaginale schimmelinfectie wordt veroorzaakt door onbalans in het systeem, de schimmels zijn namelijk altijd aanwezig, maar zorgen pas bij onbalans voor een infectie.

Je kunt zelf aan de slag gaan om de vaginale schimmelinfectie tegen te gaan. Doorgaans is het spoelen met lauw water van de vagina aan de buitenzijde genoeg om het lichaam te helpen om de balans in het lichaam weer bij te werken. Er zijn crèmes en tabletten die gebruikt worden voor de zelfzorg, maar het is buitengewoon verstandig om eerst bij de arts langs te gaan om te controleren of jouw eigen diagnose ook daadwerkelijk de juiste is. Je zal niet de eerste zijn die een verkeerde conclusie trekt uit het zoeken naar informatie.

Bronmateriaal

https://www.thuisarts.nl/vaginale-afscheiding/ik-heb-candida

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 3 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: