Wat zijn de zwellichamen?

4
(1)

De zwellichamen zijn het gedeelte van de penis die ervoor zorgen dat de penis in stijve toestand kan komen. In normale situaties, stroomt het bloedt door de zwellichamen heen, en stroomt het net zo hard weer terug. Op het moment dat de man opgewonden wordt, wordt de retour van de aderen afgesloten. Het bloed kan de zwellichamen wel in zolang er ruimte is, maar kan er niet meer uit. Op die manier kan de man aan de slag met zijn partner.

Mannen die last hebben van erectiestoornissen, kunnen problemen hebben met de zwellichamen. In veel van de gevallen ligt de oorzaak echter op andere vlakken, zoals te weinig opwinding tijdens de seks, of teveel onzekerheid. De aderen sluiten dan niet, maar blijven openstaan waardoor het bloed weer uit de zwellichamen kan lopen en de erectie zal verdwijnen.

Bronmateriaal

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwellichaam

Waardevol artikel?

Klik op een ster om te beoordelen!

gemiddelde beoordeling 4 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd! Wees de eerste!

Mark Meijers

Mark Meijers is sekscoach en initiatiefnemer van Topseksleven.com. Iedereen kan een geweldig seksleven verkrijgen met de juiste informatie! Heb je een vraag? Stel hem gerust door hier onder een reactie achter te laten!

Klik hier om uw reactie achter te laten

Laat een reactie achter: